Facebook Pixel Απολλωνάρα, πάτησε την Αμπερντίν! (BINTEO)
| 2017-08-03 22:37:00

Απολλωνάρα, πάτησε την Αμπερντίν! (BINTEO)

Απολλωνάρα, πάτησε την Αμπερντίν! (BINTEO)

Ένας εξαιρετικός Απόλλων Λεμεσού κέρδισε 2-0 την Αμπερντίν και πήρε τη μεγάλη πρόκριση για τον επόμενο γύρο του Europa League.

Οι Σκωτσέζοι στα πρώτα λεπτά του αγώνα είχαν την κατοχή και με αρκετές σέντρες επιχειρούσαν να βάλουν δύσκολα στην άμυνα του Απόλλωνα.

Και στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία του Απόλλωνα, η ομάδα άνοιξε το σκορ με τον Σκέμπρι στο 17’. Βγήκε η εξαιρετική σέντρα από τα αριστερά από τον Ζάντερ, η μπάλα έφθασε στον Μάγκλιτσα ο οποίος γύρισε στον Σκέμπρι και με σουτ πέτυχε το 1-0. Έβαλε το πόδι του αμυντικός της Αμπερντίν, άλλαξε η πορεία της μπάλας αλλά κατέληξε στα δίχτυα.

Στο 20’ όμως ο Κρίστι πήγε να ισοφαρίσει με εξαιρετικό φάουλ από πλάγια αλλά απέκρουσε ο Βάλε.

Είχε γρήγορο ρυθμό στη συνέχεια το παιγνίδι και για τις δύο ομάδες αλλά δεν είχαμε ευκαιρίες στον αγώνα. Ο Απόλλωνας είχε το σκορ πρόκρισης και προσπαθούσε να χτίσει μεθοδικά το παιγνίδι του.

Μάλιστα, η ομάδα της Λεμεσού βρήκε κενούς χώρους στο αντίπαλο μισό και δημιουργούσε προϋποθέσεις για ένα δεύτερο τέρμα αλλά έλειπε η σωστή τελική πάσα. Έλεγχο το ρυθμό του παιγνιδιού τουλάχιστον χωρίς να αφήσει την Αμπερντίν να γίνει επικίνδυνη.

Η επόμενη τελική για τον Απόλλωνα ήρθε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων από ένα μακρινό φάουλ του Ντα Σίλβα αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια και δεν ανησύχησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Με πρόθεση να κρατήσει περισσότερο μπάλα σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο μπήκε στο παιγνίδι η Αμπερντίν, καθώς με το σκορ του ημιχρόνου βρισκόταν εκτός της επόμενης φάσης. Αναγκαστικά θα έπρεπε να κυνηγήσει ένα τέρμα ενώ από πλευράς του ο Απόλλωνας έπρεπε να προσέχει περισσότερο την άμυνά του και να κυνηγήσει ένα δεύτερο τέρμα στους ανοιχτούς χώρους που θα έβρισκε.

Στο 53΄μάλιστα ο Απόλλωνας βρήκε όλο το αντίπαλο μισό κενό, ο Γιάκολις γύρισε τη μπάλα στον Πέδρο ο οποίος έδωσε ξανά τη διαγώνια πάσα στο συμπαίκτη του η οποία ήταν δυνατή και ο Απόλλωνας έχασε τεράστια προϋπόθεση.

Δύο λεπτά αργότερα η ομάδα της Λεμεσού είχε νέα ευκαιρία όταν ο Ζάντερ έκανε το σουτ μετά από πάσα του Μάγκλιτσα αλλά η μπάλα πέρασε έξω.

Στο 60’ ο Γιάκολις έχασε τεράστια ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του. Ήταν ο εξαιρετικός συνδυασμός των παιχτών του Απόλλωνα, η μπάλα έφθασε στον Γιάκολις ο οποίος έκανε το σουτ από το ύψος του πέναλτι αλλά σημάδεψε τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Είχε τον έλεγχο του αγώνα ο Απόλλωνας και τις ευκαιρίες αλλά δεν μπορούσε να πετύχει το ζητούμενο που ήταν ένα δεύτερο τέρμα.

Σιγά σιγά η Αμπερντίν άρχισε να επισκέπτεται περισσότερο την περιοχή του Απόλλωνα και να δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις. Μάλιστα στο 69’ βγήκε η κάθετη πάσα στον Μακ Λιν ο οποίος έφυγε πλάγια, απέφυγε τον Βάλε και γύρισε τη μπάλα παράλληλα αλλά πρόλαβαν οι αμυντικοί του Απόλλωνα.

Στο 76’ η Αμπερντίν είχε νέα ευκαιρία. Έγινε το γέμισμα από τα δεξιά με τη μπάλα να φθάνει στον Μακ Κάι-Στίβεν αλλά το σουτ του από πλάγια αποκρούστηκε από αμυντικό του Απόλλωνα.

Και ενώ η Αμπερντίν έβαζε πίεση στον Απόλλωνα, σε μία εντυπωσιακή αντεπίθεση της ομάδας μας ήρθε το δεύτερο τέρμα από τον Ζελάγια στο 86’. Ο Σαρδινέιρο έκανε το γύρισμα δεξιά, ο Στυλιανού έκανε το σουτ με τον Λιούις να αποκρούει και τη μπάλα να χτυπάει στο δοκάρι, η οποία έφθασε στον Ζελάγια και με ένα ξερό σουτ διπλασίασε τα τέρματα του Απόλλωνα.

Από εκεί και πέρα ο Απόλλωνας είχε να διαχειριστεί το 2-0 υπέρ του και να μην δεχθεί ένα τέρμα, δίνοντας δυνάμεις στην άμυνά του. Η Αμπερντίν ανέβασε αρκετούς παίχτες στην περιοχή του Απόλλωνα καθώς δεν είχε άλλη επιλογή εκτός από ένα τέρμα.

Στο 90 + 5 η Αμπερντίν είχε την ευκαιρία για να πετύχει γκολ που θα έστελνε το παιγνίδι στην παράταση αλλά η κεφαλιά του Μακλίν πήγε κατευθείαν πάνω στον Βάλε. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ένα γύρισμα στην περιοχή του Βάλε με τον Κρίστι να μην προλαβαίνει τη μπάλα τελευταία στιγμή.

Αυτές ήταν και οι τελευταίες στιγμές στο παιγνίδι με τον Απόλλωνα να πανηγυρίζει μία τεράστια πρόκριση!

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Βάλε, Πέδρο, Γιούστε, Ρομπέρζ, Σαντάνα, Κυριάκου, Άλεφ, Ντα Σίλβα (85’ Ζελάγια), Γιάκολις (73’ Στυλιανού), Σκέμπρι (66’ Σαρδινέιρο), Μαγκλίτσα

ΑΜΠΕΡΝΤΙΝ: Λιούις, Λόγκαν, Σίνι, Κονσιντάιν, Ο’ Κόνορ, Ρέινολντς, Μακ Λιν, Στιούαρτ (64’ Τάνσεϊ), Μακ Κάι-Στίβεν, Στόκλι, Κρίστι

 

 

Πηγή: shootandgoal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags