Facebook Pixel Γράφουν ιστορία οι Μαϊαμι Χιτ! (ΒΙΝΤΕΟ)
Μπάσκετ
NBA
| 2014-05-31 08:17:00

Γράφουν ιστορία οι Μαϊαμι Χιτ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Γράφουν ιστορία οι Μαϊαμι Χιτ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Για τέταρτη σερί χρονιά οι Μαϊαμι Χιτ θα εκπροσωπήσουν την Ανατολή στους τελικούς του ΝΒΑ, αφού νίκησαν εύκολα 117-92 τους Ιντιάνα Πέισερς και τους απέκλεισαν με 4-2.

Οι πρωταθλητές, αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 9-2 στην αρχή, στη συνέχεια ήταν «καυτοί»: Βρέθηκαν στο +11 στη λήξη της πρώτης περιόδου (24-13), στο +26 στο ημίχρονο (60-34) και στο +33 στο τέλος του τρίτου δωδεκάλεπτου (91-58)!

Οδηγός τους αρχικά ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, που πέτυχε 25 πόντους με 8/12 δίποντα (δεν επιχείρησε τρίποντο) και 9/9 βολές, 11 εκ των οποίων στην πρώτη περίοδο. Επιπλέον είχε 6 ασίστ, 4 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 1 τάπα και μόλις 2 λάθη. Ενδεικτικό της άνεσης της νίκης ότι ο «βασιλιάς» δεν έπαιξε λεπτό στο τελευταίο 12λεπτο!

Αξιος συμπαραστάτης του ο Κρις Μπος, με επίσης 25 πόντους (9/12 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 4/6 βολές). Ντουέιν Γουέιντ και Ρασάρντ Λιούις πρόσθεσαν από 13 πόντους, ενώ καθοριστική ήταν και η συμβολή του Κρις Αντερσεν. Επιστρέφοντας μετά από απουσία δύο αγώνων λόγω τραυματισμού, ο «Birdman» έβαλε 9 πόντους και μάζεψε 10 ριμπάουντ σε μόλις 12,5 λεπτά!

Από την άλλη πλευρά, οι Πέισερς απογοήτευσαν. Τρίτος διαδοχικός αποκλεισμός στους τελικούς της Ανατολής από τους Χιτ, χωρίς φέτος να καταφέρουν να «αξιοποιήσουν» το πλεονέκτημα της έδρας που είχαν. Ο Πολ Τζορτζ ήταν πρώτος σκόρερ με 29 πόντους, ωστόσο πέτυχε μόλις 1(!) στο πρώτο ημίχρονο και «ξεσάλωσε» στο δεύτερο, όταν, όμως, όλα είχαν ήδη κριθεί, με τη διαφορά στο +26.

Στο πρώτο 20λεπτο, Γουέστ και Στίβενσον «κρατούσαν» επιθετικά τους φιλοξενούμενους (συνολικά πέτυχαν 16 και 11 πόντους, αντίστοιχα), ενώ ο Ρόι Χίμπερτ ήταν για άλλη μια φορά «άφαντος» (μόλις 8 πόντοι με 1/3 δίποντα και 6/6 βολές, ενώ μάζεψε 4 ριμπάουντ).

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα το διπλό επεισόδιο στο οποίο πρωταγωνίστησε ο Λανς Στίβενσον. Το πρώτο ήταν με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς (πρώτα σε προσπάθεια άμυνας πάνω σε σουτ τριών πόντων, ο ΛεΜπρόν τον βρήκε με το χέρι στο πρόσωπο και στη συνέχεια, λίγο αργότερα, ο γκαρντ των Πέισερς πάτησε πάνω του και σε ανύποπτη στιγμή τον χτύπησε στο πρόσωπο) και το δεύτερο με τον Νόρις Κόουλ (του έδωσε… σφαλιάρα στο πρόσωπο και τιμωρήθηκε με βίαιο φάουλ).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags