Facebook Pixel Τούμπα το πρωτάθλημα!
| 2014-11-09 22:28:00

Τούμπα το πρωτάθλημα!

Τούμπα το πρωτάθλημα!

Με Ατζαγκούν και Καρέλη ο Παναθηναϊκός έβαλε "φωτιά" στην κορυφή, νικώντας 2-1 τον ΠΑΟΚ, με τον Ολυμπιακό να καραδοκεί στο -2! Πλήρωσε τα λάθη στην άμυνα ο "Δικέφαλος" που είχε ισοφαρίσει με φάουλ-γκολάρα του Περέιρα
 

Ο Παναθηναϊκός έκανε την καλύτερη του αμυντική εμφάνιση, ο ΠΑΟΚ τη χειρότρερη επιθετικά στην Τούμπα, βάλτε και τα παιδιαριώδη λάθη στις φάσεις του γκολ και θα έχετε την εικόνα του 1-2 στην Τούμπα. Χωρίς Ρατς και Μακ ο Δικέφαλος υποχρεώθηκε σε ανούσιες σέντρες/γεμίσματα που ήταν βούτυρο στο ψωμί του κορυφαίου Κουτρουμπή, μαζί με τον Ατζαγούν που σκόραρε και έδωσε και την ασίστ στον Καρέλη. "Κρύα" ήττα για τους παίκτες του Αναστασιάδη, πρώτη εντός για φέτος, με τον ΠΑΟΚ να είναι πλέον στο +2 από τον Ολυμπιακό, ενώ ο Παναθηναϊκός πήγε στους 16 και στο -6 από την κορυφή.

Ρυθμός ναι, ουσία όχι

Ντέρμπι ρυθμού και φάσεων είχαμε στο ξεκίνημα. Ο ΠΑΟΚ είχε με τον Σάλπι ευκαιρία στο 6` (τη σπατάλησε), στο 7` ο Δώνης είχε δοκάρι (!) και από `κει και πέρα πολλά λάθη εκατέρωθεν και τους γηπεδούχους να πιέζουν, κυρίως από δεξιά. Ο Παναθηναϊκός παρουσιαζόταν πολύ νευρικός στην άμυνα, παρότι πλην της φάσης του 6` δεν είχε απειληθεί, ενώ ο Καρέλης "κόπηκε" λανθασμένα ως οφσάιντ στο 19`...

Επιθετικά οι πράσινοι πόνταραν στην ταχύτητα των Κλωναρίδη, Καρέλη, δίνοντας περισσότερο χώρο στον Δικέφαλο, που είχε την κατοχή, στοχεύοντας στις αντεπιθέσεις. Οι παίκτες του Αναστασιάδη επέμεναν πολύ από τα πλάγια, αλλά δεν έβρισκαν πολύ εύκολα διαδρόμους έχοντας ημιτελείς προσπάθειες. Η πίεση του ΠΑΟΚ γινόταν κυρώς με σέντρες και στημένα, δίχως όμως αποτέλεσμα και κάπως έτσι κύλησε το πρώτο μέρος στην Τούμπα. Ο Παναθηναϊκός έπαιζε πολύ οπισθοχωρημένα, ενώ ο ΠΑΟΚ πίεζε χωρίς να απειλεί, με τους Κουτρουμπή, κυρίως, και "Σίφο" να καθαρίζουν στην άμυνα.

Ματσάρα στο β`!

Η Τούμπα σίγησε στο 51` γιατί κατά σειρά Σπυρόπουλος, Κατσικάς και Γλύκος "κοιμήθηκαν" στο γύρισμα του Κλωναρίδη από αριστερά και ο Ατζαγκούν μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1! Ο Αναστασιάδης στο 57` άλλαξε Κλάους, "Σάλπι" με "Παπ" και Περέιρα, ενώ ο Αναστασίου απάντησε με την είσοδο του Πέτριτς. Ο ΠΑΟΚ μετά από το αρχικό "μούδιασμα" ξανάρχισε να πιέζει και έφτασε στην ισοφάριση με το ωραίο φάουλ του Αργεντινού ("άγαλμα" ο Στιλ) στο 64`!

Μπήκε μέσα και ο Λαγός, ενώ ο Αναστασίου υποχρεώθηκε και σε αναγκαστική αλλαγή, βάζοντας τον Τριανταφυλλόπουλο στη θέση του "Σίφο". Ο παθητικός Παναθηναϊκός βρήκε στο 79` την κόντρα που ήθελε και ο Καρέλης με διπλή προσπάθεια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-2! Ο Αναστασιάδης τα έπαιξε όλα για όλα, βάζοντας και τον Μάρτενς αντί του Κατσικά και 3-5-2! Ο "Σπυρό" στο 84` απείλησε με μακρινό σουτ, ενώ ο Παναθηναϊκός έπαιζε ουσιαστικά με 10 λόγω τραυματισμού του Ατζαγκούν. Το κέντρο των πρασίνων είχε πάρει ανάσες με Λαγό, με τον ΠΑΟΚ να μην μπορεί ορθολογικά να απειλήσει, έχοντας επηρεαστεί και ψυχολογικά από το 1-2. Ο Πέτριτς στο 90` πήγε για το 1-3, αλλά εν τέλει το παιχνίδι έληξε 1-2.

ΣΚΟΡΕΡ: 64' Περέιρα - 51' Ατζαγκούν, 79' Καρέλης

ΔΟΚΑΡΙΑ: 7' Δώνης, 78' Καρέλης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τριτσώνης (Αθηνών)

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 44' Σπυρόπουλος, 55' Κάτσε, 89' Βίτορ - 39' Μπούι, 53' Κλωναρίδης

ΠΑΟΚ (Άγγελος Αναστασιάδης): Γλύκος, Κίτσιου, Σπυρόπουλος, Κατσικάς (81' Μάρτενς), Βίτορ, Κάτσε, Τζανδάρης, Τζιόλης, Σαλπιγγίδης (57' Περέιρα), Γκολάσα, Αθανασιάδης (57' Παπαδόπουλος).

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Στιλ, Μπούρμπος, Νάνο, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ (74' Τριανταφυλλόπουλος), Μπούι, Δώνης, Πράνιτς (68' Λαγός), Ατζαγκούν, Καρέλης, Κλωναρίδης (60' Πέτριτς

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags