Facebook Pixel Το σχόλιο του Τσάρλυ για το ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός
| 2014-11-10 11:18:00

Το σχόλιο του Τσάρλυ για το ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός

Το σχόλιο του Τσάρλυ για το ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός

Ο Αναστασιάδης έπρεπε να βρει τρόπο να ανοίξει μία πολυπρόσωπη άμυνα χωρίς να διαθέτει τους Μακ, Ρατς, Σκόνδρα. Τρεις ποδοσφαιριστές που δίνουν στον ΠΑΟΚ ποιοτική ανάπτυξη από τα άκρα.

Ο Αναστασίου να βγάλει η ομάδα του ενέργεια και να ανταποκριθεί σε ένα ματς που χρειάζεται παιχνίδι χωρίς μπάλα δίχως τον Ζέκα. Δηλαδή το καλύτερό του όπλο για τις συγκεκριμένες συνθήκες παιχνιδιού. Το πρώτο ημίχρονο πήγε εκεί που το ήθελε ο Παναθηναϊκός.

Το κενό του Ζέκα καλύφθηκε από τη δουλειά που έκαναν οι Ατζαγκούν, Κλωναρίδης σαν επιπλέον παίκτες στο μαρκάρισμα. Στην πράξη ο ρόμβος είχε αντικατασταθεί σε ένα σύστημα που οι παίκτες του Παναθηναϊκού θα έπρεπε να προσφέρουν καλύψεις και να εκμεταλλευτούν κάθε κλέψιμο. Ο Πράνιτς έπαιξε στη θέση 6, ο Δώνης κάλυπτε αμυντικά χώρο στα δεξιά, ο Μπούι στα αριστερά. Οι πιο σημαντικοί ρόλοι για να μην είναι παθητικός όπως στο Καραϊσκάκη είχαν δοθεί στους Ατζαγκούν - Κλωναρίδη. Επρεπε να δίνουν ενέργεια, αμυντικές καλύψεις και να είναι οι παραπάνω παίκτες σε άμυνα και επίθεση.

Ο Αναστασιάδης γνώριζε πως χωρίς τους Σκόνδρα, Μακ, Ρατς δεν θα έχει τη συνηθισμένη δύναμη στα άκρα και έκανε κάποια τρικ που δεν του βγήκαν. Κράτησε την τριάδα του στον άξονα αναλλοίωτη, με τον Τζιόλη 6άρι και τους Κάτσε, Τζανδάρη εσωτερικούς. Αντί του Μακ χρησιμοποίησε έναν επιπλέον χαφ -Γκολάσα- και χρησιμοποίησε τον Σαλπιγγίδη περισσότερο σαν δεύτερο φορ παρά σαν δεξί εξτρέμ. Ηθελε φέρνοντας πιο μέσα τον Σαλπιγγίδη να ασκήσει πίεση στην άμυνα του Παναθηναϊκού, στην πράξη όμως μίκρυνε τους χώρους για ανάπτυξη στους παίκτες του.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο παραγκωνισμένος Κλωναρίδης έδειξε τα προσόντα του. Εκανε μία ενέργεια που δεν έχει κανένας άλλος ποδοσφαιριστής τη δυνατότητα να κάνει και παρ' όλα αυτά ο Αναστασίου του δίνει πολύ μικρότερο χρόνο συμμετοχής από αυτόν που του αναλογεί. Στο 57ο λεπτό ο Αναστασιάδης προσπάθησε να ανακατέψει την τράπουλα, αλλάζοντας το επιθετικό του δίδυμο. Η ισοφάριση ήρθε από εκτέλεση φάουλ του Περέιρα. Οι καθοριστικές στιγμές ήταν δύο. Μετά ακριβώς από την ισοφάριση ο Παπαδόπουλος έχει εύκολη πάσα στον αμαρκάριστο Περέιρα αλλά αποφάσισε να πάει μόνος του και η ευκαιρία χάθηκε.

Σε ένα σημείο που ο ΠΑΟΚ έδειχνε να έχει την ενέργεια, το παιχνίδι διακόπηκε από τα καπνογόνα. Διακοπή σημαντική για να ηρεμήσουν οι παίκτες του Παναθηναϊκού και ο Αναστασίου να περάσει τον Λαγό αντί του Πράνιτς. Η πίεση καταλάγιασε ο Παναθηναϊκός βρήκε κλεψίματα και μία εκπληκτική ενέργεια του Ατζαγκούν έφερε τον Καρέλη σε θέση για γκολ. Ο Ατζαγκούν συνολικά ήταν ο πρωταγωνιστής του αγώνα. Ανοιξε το σκορ, δημιούργησε το δεύτερο, πρέσαρε, μάρκαρε και στο τέλος έμεινε στο γήπεδο τραυματίας. Το τελικό αποτέλεσμα κρατά βαθμολογικά ζωντανό τον Παναθηναϊκό, του δίνει τη δυνατότητα να δουλέψει ήρεμα στη συνέχεια και κάνει τεράστιο το παιχνίδι της επόμενης αγωνιστικής του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη.

Πηγή: sentragoal.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags