Facebook Pixel Ο Κ. Μελάγιες γράφει για τον Ολυμπιακό!
| 2015-01-18 00:24:00

Ο Κ. Μελάγιες γράφει για τον Ολυμπιακό!

Ο Κ. Μελάγιες γράφει για τον Ολυμπιακό!

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες σχολιάζει τις λεπτομέρειες που έκριναν το ματς, αναθεματίζει για την κακοτυχία του Ολυμπιακού και λυπάται για την καθημερινή μεταγραφολογία των οπαδών μίας ομάδας που έχει 3/3 στο Top 16.

Τις μέρες πριν το ματς με τη Φενέρ φώναζα πως στο συγκεκριμένο παιχνίδι ο Ολυμπιακός είχε πολλά να κερδίσει και ελάχιστα να χάσει. Πως ήταν μία καλή ευκαιρία να μετρήσει τις δυνάμεις του απέναντι σε έναν εξαιρετικά ποιοτικό αντίπαλο. Τις μπασκετικές του δυνάμεις.

Και αυτό έκανε.

Ο Ολυμπιακός έπεισε και τον «άπιστο Θωμά» πως είναι μία πολύ καλή ομάδα. Ομάδα με ρόλους, με αρχές, με σύστημα, με κανόνες. Ομάδα με… καρδιά (sic).

Η χθεσινή νίκη είναι από αυτές που σου δίνουν πλεονέκτημα έδρας, αλλά μην παρασυρθείτε. Και να το κάνετε ευτυχώς δε θα σας ακολουθήσουν οι παίκτες. Το Τop 16 είναι μεγάλο, διαρκεί 3,5 μήνες. Οι Πειραιώτες ακόμη σκέφτονται την πρόκριση και μόνο. Έχω την εντύπωση πως μετά την δύαδα (5η και 6η αγωνιστική) με Αναντολού εκτός και ΤΣΣΚΑ εντός θα ξεκινήσουν να σκέφτονται το πλεονέκτημα της έδρας. Με 2/2 θα πρέπει να αυτοκτονήσουν. Με 1/2 θα είναι σε πολύ καλή θέση και με 0/2 δε θα έχουν δικαίωμα να ασχοληθούν με το πλεονέκτημα έδρας και θα επιστρέψουν στον τρόπο που θα προκριθούν.

Ελπίζω να μη διαβάσει τούτες τις αράδες ο Σφαιρόπουλος γιατί θα πει, «καλά αυτός ξεχνάει πως προηγείται στο ΣΕΦ η Λαμποράλ». Και δίκιο θα έχει.

ΛΙΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΤΣ

- Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε και είχε στο 21’, 8/12 τρίποντα. Ονειρεμένο ποσοστό και ο βασικός λόγος για τον οποίο οι Πειραιώτες προηγούνταν.

- Στη δεύτερη περίοδο το επιμέρους σκορ ήταν 14-27, οι επιμέρους ασίστ ήταν 1-8! Επίσης στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός πήρε όλα τα αμυντικά ριμπάουντ. Δεν έδωσε ούτε μία δεύτερη επίθεση στους Τούρκους.

- Ο Κώστας Σλούκας όση ώρα αγωνίστηκε (10’) στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός κέρδιζε 13 πόντους. Όση ώρα βρισκόταν ο διεθνής γκαρντ στο παρκέ οι «ερυθρόλευκοι» προηγούνταν 13 πόντους με αυτόν να είναι άποντος χωρίς προσπάθεια. Η συνεισφορά του στο ματς και γενικότερα φέτος είναι τεράστια.

- Στο 17’ το σκορ ήταν 34-30. Στο 22’ ο Τρεμέλ Ντάρντεν με το όγδοο εύστοχο τρίποντο το έκανε 36-46.

- Στο πρώτο ημίχρονο οι αποστάσεις τις οποίες διατηρούσαν οι παίκτες του Σφαιρόπουλου στην επίθεση ήταν σα να είχαν πάρει χάρακα και μοιρογνωμόνιο. Ιδανικές. Θα σας πρήξω, αλλά για χιλιοστή θα σας αναφέρω πως οι αποστάσεις στο μπάσκετ είναι στο Top 3 των προπονητικών επιθυμιών.

- Ο Σπανούλης βάζει 8 από τους τελευταίους 9 πόντους του Ολυμπιακού.

- Ο Λοτζέσκι πρόσθεσε μία ακόμη ματσάρα στο ενεργητικό του. Τι παίκτης είναι αυτός! 18 πόντοι και 8 ριμπάουντ… και κυρίως μηδέν λάθη. Μηδέν. Κουλούρι.

- Το τρίποντο με το οποίο ο Σπανούλης κάνει το 68-71 είναι πολύ σημαντικό, αλλά επιτρέψτε μου να χαρακτηρίσω ακόμη σημαντικότερο αυτό του Πρίντεζη που κάνει το 65-66. Αυτή η παικτάρα ο Γκάουντλοκ (είχε προταθεί στον Ολυμπιακό τον Απρίλιο του 2013 πριν αποκτηθεί ο Ντορόν Πέρκινς) με τρίποντο κάνει το 62-66 και «καπάκι» απαντά ο Πρίντεζης. Αν δεν είχε μπει εκείνο το σουτ θα μιλάγαμε τώρα για τη διαφορά της ήττας και αν μπορεί να την καλύψει στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός.

- Ο Όλιβερ Λαφαγέτ το τελευταίο εικοσαήμερο είναι πολύ ανεβασμένος. Ξεκινά με 2/2 τρίποντα και παθαίνει θλάση στους οπίσθιους μηριαίους (ευχαριστώ Μπόγα). Στο ημίχρονο ο πιο σταθερός παίκτης του τελευταίου διμήνου και καλύτερος ριμπάουντερ της ομάδας βγαίνει off με μέση. Ύπουλο πράγμα η μέση. Ο Πέτγουεϊ πιέστηκε και στην Α1 λόγω της απουσίας του Αγραβάνη και φυσικά λόγω του γεγονότος ότι ο Πρίντεζης απουσίαζε 3 μήνες και ήταν αδύνατο με το ξεκίνημα να παίξει συνεχόμενα 30λεπτα.

- Τι καλαθάρα έβαλε ο Κατσίβελης!

- 14/15 βολές!

ΜΕΤΡΑΕΙ ΚΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ

«Η νίκη είναι το λιγότερο, ο τρόπος είναι το περισσότερο» έγραψα στο facebook.

Μα άδικο έχω; Έπαιζαν απέναντι σε μία ομάδα τουλάχιστον 25 εκατομμυρίων, εκτός έδρας με 10.000 Τούρκους πάνω από το κεφάλι τους, χάνουν δύο παίκτες μεσούσης της αναμέτρησης, η Φενέρ με τα πολλά «γυρίζει» το παιχνίδι και από το -10 βρίσκεται στο +4 (60-56) στο κρισιμότερο σημείο του ματς. ΚΑΙ το κερδίζουν! Μάγκες.

ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΜΑΙ

Δεν έχουν περάσει παρά 5 λεπτά από αυτό το σπουδαίο αποτέλεσμα και τα μηνύματα-σχόλια για ανάγκη μεταγραφής κάνουν πάρτι.

Το καταλαβαίνετε; Αντί να διασκεδάζετε και να είστε χαρούμενοι με τη νίκη, μιλάτε για αδυναμίες και μεταγραφές.

Δε θα γίνει προσθήκη γιατί δε χρειάζεται να γίνει! Τόσο απλά. Εκτός αν εσείς θέλετε το καλό του Ολυμπιακού περισσότερο από τον Σφαιρόπουλο και τους Αγγελόπουλους…

Το μπάσκετ είναι θέμα χημείας. Στο μπάσκετ πρέπει να ταιριάζουν αυτοί που παίζουν μαζί. Φανταστείτε μία ομάδα με Σπανούλη, Γκάουντλοκ, Τεόντοσιτς, Τόμιτς και Νεμάνια Μπιέλιτσα… Θα έχαναν. Μάλλον, θα κέρδιζαν ματς, αλλά δε θα έπαιρναν ούτε έναν τίτλο.

Σε μία ομάδα χρειάζεται και ο Μάντζαρης και ο Λοτζέσκι και ο Χάντερ.

Το μπάσκετ είναι θέμα χημείας και όσο περισσότερους παίκτες έχεις (και όσο πιο αργά κατά τη διάρκεια της σεζόν τους προσθέτεις) τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να χαλάσει η χημεία.

Μεταγραφή δε θα γίνει εκτός αν υπάρξει σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού και σοβαρό κρίνεται αν μείνει κάποιος εκτός δράσης για τουλάχιστον ένα μήνα.

Χαρείτε την ομάδα σας. Σεβαστείτε αυτούς που μοχθούν και ιδρώνουν καθημερινά και αφήστε τη μεταγραφολογία.

Φανταστείτε να εργάζεστε σε μία εταιρεία και κάθε μέρα να έχετε 100 τύπους να λένε πως «υπάρξουν σκέψεις να φέρουν κάποιον άλλον στη θέση σας». Τι θα κάνατε;

ΥΓ: Ένας αγώνας μπάσκετ συνεχίζεται ακόμη κι αν μία ομάδα μείνει με δύο παίκτες. Διακόπτεται μόνο όταν μείνει ένας διαθέσιμος (και ο λόγος είναι ότι δε θα μπορεί να κάνει την επαναφορά της μπάλας μόνος του. Για αυτό παίζετε κανονικά ματς μέχρι και με δύο παίκτες). Ο Ολυμπιακός και με δύο να έμενε στην Τουρκία αυτοί οι δύο θα πάλευαν μέχρι να μη μπορούν να περπατήσουν από την κούραση.

ΥΓ 2: Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι ο καλύτερος προπονητής στην ιστορία της Ευρωλίγκας. Αυτό δε σημαίνει ότι απαγορεύεται να τον κρίνουμε ή πως πρέπει να τον έχουμε στο απυρόβλητο και να μη λέμε τα λάθη του. Πέρυσι λοιπόν να δεχτώ πως δεν ήταν η ομάδα του. Που δεν το δέχομαι, αλλά προχωράμε.

Φέτος; 25.000.000 ξόδεψε και σε 4 μήνες κατάλαβε πως είχε κάνει κάτι στραβό και έκανε προσθήκη τα Χριστούγεννα τον Ζήση. Σε ομάδα με 25 μύρια δεν παίρνεις παίκτη τα Χριστούγεννα. Πάμε και στους ψηλούς. Έχει τρία σέντερ που είναι για γέλια και μάλιστα για τον έναν ύστερα από δική του εισήγηση έχει δώσει η ομάδα 1.200.000 στη Μάλαγα και 2.000.000 στον Ζόριτς. Δύο χρόνια στην Τουρκία τα έχει κάνει μαντάρα ο άνθρωπος και δεν του λένε τίποτα οι Τούρκοι… Και στεναχώρησε και αρκετούς Έλληνες οπαδούς της Φενέρ χθες.

ΥΓ 3: Καλά αυτό που τα «έχωσε» στη διαιτησία για το αποτέλεσμα είναι ανάξιο συζήτησης. Δείχνει σύγχυση. Δικαιολογημένα. Λίγο πριν είχε δει τον Σπανούλη από ένα μέτρο απόσταση να ευστοχεί και να στέλνει την ομάδα του στις δύο εντός έδρας ήττες.

ΥΓ 4: Ξεχαστήκαμε… Να θυμάστε (κι εγώ επίσης) πως ο χειρότερος προπονητής, γνωρίζει περισσότερο μπάσκετ από τον καλύτερο δημοσιογράφο, αναλυτή, φίλαθλο.

ΥΓ 5: Το επαναλαμβάνω… 14/15 βολές!

ΥΓ 6: Δεν παρακολούθησα το Παναθηναϊκός-Ζαλγκίρις. Έβλεπα Λαμποράλ-Νίζνι και Ουνικάχα-Αρμάνι. Ματς του ομίλου του Ολυμπιακού.

Πηγή: gazzetta.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags