Facebook Pixel Β. Σκουντής: Η πράσινη... παρθενιά και το κόκκινο «εννιά»!
| 2015-03-20 15:10:00

Β. Σκουντής: Η πράσινη... παρθενιά και το κόκκινο «εννιά»!

Β. Σκουντής: Η πράσινη... παρθενιά και το κόκκινο «εννιά»!

Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο του Βασίλης Σκουντή!

Ο Μίρζα Μπέγκιτς (δηλώνει δημοσίως ότι) έχει κίνητρο κόντρα στον Ολυμπιακό, ο Γιάννης Μπουρούσης καμουφλάρει το δικό του κίνητρο κόντρα στον Παναθηναϊκό, αλλά, διάβολε, τα δικά τους που είναι κιόλας προσωπικά ωχριούν μπροστά στα δικά μας, τα οποία λογίζονται ως εθνικά!

Η ενδέκατη ημέρα κατά τας γραφάς του Τop-16 της Ευρωλίγκας μοιάζει με μια πρόωρη «D-Day» για τους πρεσβευτές του ελληνικού μπάσκετ, οι βίοι των οποίων είναι αντίθετοι, αλλά... παράλληλοι: εξηγείται αυτό το οξύμωρο σχήμα, διότι ο μεν Παναθηναϊκός, που προσπαθεί να σώσει την παρτίδα της πρόκρισης στα πλέι οφ, υποδέχεται τη Ρεάλ Μαδρίτης, ο δε Ολυμπιακός, ο οποίος επιδιώκει να κερδίσει την παρτίδα της πρώτης δυάδας (και του εξ αυτής απορρέοντος πλεονεκτήματος έδρας στην προημιτελική φάση), δοκιμάζεται στη Βιτόρια...

Εγιναν πια αντίθετοι οι βίοι των «αιωνίων», σε ό,τι αφορά τη στόχευσή τους, αλλά στην ουσία εξακολουθούν να είναι παράλληλοι: και οι δυο επιθυμούν σφόδρα τη νίκη, οι μεν «πράσινοι» για να επιστρέψουν στον δρόμο της αρετής (μετά τις τρεις σερί ήττες, από τη Μακάμπι, από την Μπαρτσελόνα και από τη Ζαλγκίρις) και να αναχαιτίσουν τους Βερολινέζους που καραδοκούν να υφαρπάξουν την τέταρτη θέση, οι δε «ερυθρόλευκοι» για να αφήσουν πίσω τους το στραβοπάτημα κόντρα στη Φενέρμπαχτσε Ούλκερ, να πετύχουν την ένατη νίκη τους και να μείνουν ζωντανοί στη μάχη για να γραπώσουν το... πάπλωμα ένεκα του οποίου γίνεται όλος ο καυγάς!

Δυο ελληνοϊσπανικές αναμετρήσεις, λοιπόν, βρίσκονται στο αποψινό κάδρο και δεν είναι ούτε οι πρώτες ούτε οι τελευταίες. Ο Παναθηναϊκός είχε ηττηθεί στη Μαδρίτη από τη «βασίλισσα» με 83-65 και στον αποψινό αγώνα, που εντάσσεται στη σειρά των «έξι τελικών», τους οποίους είχε προαναγγείλει ο Ιβάνοβιτς, θέλει συν τοις άλλοις να εγκαταλείψει την περίοδο της παρθενίας του απέναντι στους Ισπανούς: μέχρι στιγμής σε πέντε ματς της εφετινής σεζόν γνώρισε ισάριθμες ήττες (Μπαρτσελόνα 90-4, Ρεάλ 0-1) , οπότε τίθεται κι ένα κάποιο θέμα τιμής...

Σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό, ο Ολυμπιακός ομιλεί φαρσί τη γλώσσα του Λόρκα: μέχρι τώρα σε επτά αγώνες κόντρα σε τέσσερις διαφορετικές ισπανικές ομάδες έχει να επιδείξει έξι νίκες και μία ήττα (Βαλένθια 2-0, Μάλαγα 2-0, Λαμποράλ Κούτσα 2-1) και ο εξ ορισμού και εξ αρχαιοτάτων χρόνων άρτιος αριθμός «7» ταιριάζει γάντι στην αποψινή επιχείρηση από την οποία μάλιστα θα λείψει αυτός με το «Νο 7» στην πλάτη!

Ο Βασίλης Σπανούλης έμεινε στον Πειραιά και θα παρακολουθήσει από την τηλεόραση τη δύσκολη προσπάθεια των συμπαικτών του, σε ένα γήπεδο στο οποίο τα δικά του όργια δεν απέβησαν αρκετά για να αποδράσουν με την (άντε πάλι, ο ίδιος αριθμός) έβδομη σερί νίκη τους στην Ευρωλίγκα: στις 27 του περασμένου Νοεμβρίου ο «V-Span» είχε πετύχει 27 πόντους (με 8/12 σουτ, 10/11 βολές), αλλά ο Ολυμπιακός γνώρισε την πρώτη ήττα του μετά από έξι απανωτές νίκες όντας τρύπιος στην άμυνα και χωρίς να εγείρει αντίσταση (89-70).

Οπως λένε σε τέτοιες περιπτώσεις οι Αμερικανοί, πρόκειται για μια διπλή «must win situation»: το διακύβευμα φαίνεται σοβαρότερο για τον Παναθηναϊκό, που αντιμετωπίζει κιόλας την ομάδα η οποία θα φιλοξενήσει το Φάιναλ Φορ (Μαδρίτη), έσπασε τα μούτρα της στους τελευταίους δυο τελικούς και ζει εδώ και είκοσι χρόνια με τα φαντάσματα ενός στοιχειωμένου τίτλου, αλλά και εκείνο του Ολυμπιακού δεν υστερεί σε σημασία...

Ασφαλώς το πλεονέκτημα έδρας δεν είναι το άπαν, αλλά μετράει πολύ, εκτός κι αν ο Ολυμπιακός (ο οποίος έχει να ταξιδέψει και στη Μόσχα) με τη φόρα που έχει πάρει εφέτος κόντρα στις ισπανικές ομάδες, δεν χολοσκάει κιόλας εάν στα πλέι οφ βρει απέναντί του την Μπαρτσελόνα!

Σε κάθε περίπτωση, είτε με πλεονέκτημα είτε με μειονέκτημα έδρας, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός πρέπει να νικήσουν την ίδια ομάδα τρεις φορές μέσα σε δύο εβδομάδες!

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags