Facebook Pixel Γλίτωσαν το μαρτύριο οι παίκτες της ΑΕΚ!
| 2016-11-20 20:40:00

Γλίτωσαν το μαρτύριο οι παίκτες της ΑΕΚ!

Γλίτωσαν το μαρτύριο οι παίκτες της ΑΕΚ!

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για τη νέα αποκαρδιωτική εμφάνιση της ΑΕΚ και στο φιλικό με τον Ατρόμητο, που όσο και αν είχε εκπαιδευτικό χαρακτήρα, ανέδειξε μία -μάλλον- μη αναστρέψιμη κατάσταση.
 

Ένα ακόμα μαρτύριο γλίτωσαν σήμερα οι φίλοι της «Ένωσης» αφού δεν καλύφθηκε τηλεοπτικά το φιλικό με τον Ατρόμητο και δεν μπορούσαν να βρίσκονται στο γήπεδο. Περιμένει o κόσμος με αγωνία ένα σημάδι βελτίωσης αλλά μάταια. Περιμένει κάποιος να μην ξαναδεί τις ίδιες γκέλες αλλά πέφτει έξω. Προσμένει κανείς να δει λίγο τσαγανό, να δείξουν ακόμα και τα μεγάλα ονόματα του ρόστερ, αλλά βλέπω να περιμένει πολύ ακόμα. Παρακολουθείς παίκτες που ίσως και να διανύουν τους τελευταίους τους μήνες στην ομάδα, να δώσουν κάτι, να θελήσουν να δείξουν κάτι στον προπονητή, μήπως και διαφοροποιήσει την άποψη του. Όλα τα παραπάνω μάταια τα περιμένει κανείς. Αυτή τη στιγμή, μοιάζει να μην υπάρχει κάτι από συναισθήματα στην ΑΕΚ. Απλά καταγράφεται η απόλυτη απάθεια, ένα σύνολο που δεν μπορεί να δώσει κάτι, ένας προπονητής που όσο κι αν προσπαθεί δεν μπορεί να αλλάξει την φετινή της μοίρα.

Για μένα ο προπονητικός χαρακτήρας του ματς δεν παίζει κανέναν ρόλο. Η ΑΕΚ είναι γεγονός πως αγωνίστηκε για 4η φορά στην έδρα της μετά τη νίκη με την Ξάνθη και δεν πήρε νίκη. Έχασε δίχως να κάνει μία φάση της προκοπής, μία καθαρή ευκαιρία με έναν αντίπαλο που επίσης έπαιζε στο ρελαντί και στο δεύτερο μέρος με τη δεύτερη ομάδα. Είχε προσανατολισμό στο παιχνίδι του, ήξερε τι έπρεπε να κάνει και το έπραξε. Σε αντίθεση με την ΑΕΚ που δεν γνώριζε ξανά που βρισκόταν και που πατούσε και που στην πραγματικότητα, δεν είχε τον έναν στόπερ και τον δεξιό ακραίο. Ήταν μία ομάδα που θα μπορούσε άνετη να έχει παραταχθεί έτσι όπως ήταν σε ένα κανονικό παιχνίδι. Οπότε δικαιολογίες δεν υπάρχουν.

Σε πιάνει απελπισία βλέποντας ορισμένους ποδοσφαιριστές ν’ αγωνίζονται στην ΑΕΚ. Κι αυτό που με στενοχωρεί είναι πως δεν κάνουν και καμία προσπάθεια για να διαφοροποιήσουν την άποψη όσων πιστεύουν πως όντως δεν έχουν θέση στην ΑΕΚ. Αυτά όλα τα καταγράφω όχι γιατί δεν μπόρεσε να νικήσει η ομάδα σε ένα φιλικό παιχνίδι. Αλλά για τη νοοτροπία. Η ΑΕΚ έχει εθιστεί στην αποτυχία φέτος. Κι η απομάκρυνση του Κετσπάγια, που έχει σοβαρές ευθύνες, αλλά δεν μπορεί να πέφτει πάνω του όλο το ανάθεμα, πλέον ξεθωριάζει γιατί και ο Ζοσέ Μοράις φαίνεται να μην μπορεί να εμπνεύσει τους παίκτες και ν’ αλλάξει την μοίρα της σεζόν.

Η ΑΕΚ είδε μόνο 1 από τους 5 παίκτες που πήρε για να στηρίξει το παιχνίδι της και ν’ ανέβει επίπεδο να είναι σε θέση να προσφέρει τα αναμενόμενα. Για τους υπόλοιπους με βάση την αγωνιστική τους και φυσική τους κατάσταση η ΑΕΚ πήρε μεγάλο ρίσκο στις επιλογές και μέχρι στιγμής δεν της έχει βγει καμία. Ο Βάργκας λείπει σχεδόν μόνιμα, ο Μπαρμπόσα δεν υπάρχει και το πλέον ανησυχητικό είναι πως και η αμυντική λειτουργία, συμπεριλαμβανομένου και του βασικού τερματοφύλακα, έχει σοβαρά προβλήματα.

Πλέον κάθε παρακολούθηση αγώνα του Δικεφάλου είναι βασανιστική για κάθε Ενωσίτη. Πλέον με όποιον και να συζητήσεις μιλάει για μία χαμένη χρονιά. Αν έβλεπα τουλάχιστον μια εικόνα προσπάθεια από τους παίκτες και την παραμικρή βελτίωση θα είχα μία ελπίδα. Τίποτε από αυτά δεν υπάρχει, ο κόσμος έχει αποδεχτεί την κατάσταση. Πλέον όμως ο Δημήτρης Μελισσανίδης και η διοίκηση, οφείλει να αντιληφθεί πως αν δεν υπάρξει σοβαρή ενίσχυση τον Γενάρη (όχι με έναν ή δύο ποδοσφαιριστές, αλλά με περισσότερους) και ένα σοβαρό ξεκαθάρισμα, το τοπίο στις εξέδρες δεν θα διαφέρει πολύ από το σημερινό, όπου το ματς έγινε κεκλεισμένων των θυρών.

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags