Facebook Pixel Αποβλήθηκε το Δημόσιο από τη δίκη του Koriopolis!
| 2016-12-13 14:13:00

Αποβλήθηκε το Δημόσιο από τη δίκη του Koriopolis!

Αποβλήθηκε το Δημόσιο από τη δίκη του Koriopolis!

Το δικαστήριο έκρινε ότι το ελληνικό Δημόσιο δεν δικαιούται να αξιώνει αποζημιώσεις από τους κατηγορούμενους της υπόθεσης των στημένων αγώνων και απέρριψε το αίτημα να παρασταθεί ως πολιτική αγωγή.

Ένα βάρος που πιθανόν να προκαλούσε περαιτέρω προβλήματα για εκείνους, έφυγε από τις πλάτες των 84 κατηγορουμένων της υπόθεσης των στημένων αγώνων, γνωστής και ως Koriopolis.

Συγκεκριμένα, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων απέβαλε το ελληνικό Δημόσιο από την διαδικασία, απορρίπτοντας το αίτημά του να παραστεί στο δικαστήριο ως πολιτική αγωγή. Θυμίζουμε πως το Δημόσιο θεωρούσε ότι είναι παθών επειδή απώλεσε πόρους και έσοδα από τους κατηγορούμενους, καθώς ήταν ο μοναδικός φορέας που είχε δικαίωμα να θέτει αγώνες για στοιχηματισμό μέσω ΟΠΑΠ, όταν διαπράχθηκαν τα αδικήματα (2008-2011). Σε διάστημα δηλαδή, που ο Οργανισμός ελεγχόταν μετοχικά από το κράτος. Ειδικότερα, το Δημόσιο διεκδικούσε χρηματική ικανοποίηση ύψους 1 εκατ. ευρώ από τους Μπέο και Τσακογιάννη, χρηματική ικανοποίηση ύψους 500 χιλ. ευρώ από άλλους 21 κατηγορούμενους (ανάμεσά τους και οι Μποροβήλος, Μπάκος, Κομπότης κλπ.) και χρηματική ικανοποίηση ύψους 300.000 ευρώ από όλους τους υπόλοιπους κατηγορούμενους! Επίσης, επικαλείτο και ηθική βλάβη ως εγγυητής διεξαγωγής καθαρών αγώνων και διοργανώσεων βάσει του Συντάγματος.

Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την αποβολή του Δημοσίου, κρίνοντας πως «από τις πράξεις των κατηγορουμένων έχει ζημιωθεί η ΟΠΑΠ Α.Ε. και όχι το ελληνικό Δημόσιο» και πως μόνο η εταιρία θα μπορούσε να έχει έννομο συμφέρον. «Συνεπώς, δεν πρέπει να γίνει δεκτή η παράσταση πολιτικής αγωγής».

Ο νομικός εκπρόσωπος του Δημοσίου τόνισε πως «έχουμε έννομο συμφέρον διότι το Δημόσιο ήταν δικαιούχος του ΟΠΑΠ στο επίδικο διάστημα. Ο ΟΠΑΠ εισέπραττε για λογαριασμό του Δημοσίου, άρα έχουμε άμεσα ζημιωθεί».

Το δικαστήριο εν τέλει, υιοθέτησε την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας.

Από εκεί και πέρα, ο δικηγόρος του κατηγορούμενου, Βασίλη Γεωρτσιάκου, Κίμωνας Ευαγγελάτος, υπέβαλε αίτημα για πραγματογνωμοσύνη μιας συνομιλίας του πελάτη του, υποστηρίζοντας πως πρέπει να διαπιστωθεί αν είναι η φωνή του. Σύμφωνα με τον ίδιο, η φωνή είναι άλλου προσώπου και έχει γίνει λάθος.

Η δίκη για το Koriopolis θα συνεχιστεί στις 9 Ιανουαρίου, οπότε και θα ξεκινήσει η εξέταση των μαρτύρων κατηγορίας.

Πηγή: Sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags