Facebook Pixel Είναι ακόμα ζωντανός και μερακλής ο ημίθεος, ο Ηρακλής!
| 2017-01-25 20:09:00

Είναι ακόμα ζωντανός και μερακλής ο ημίθεος, ο Ηρακλής!

Είναι ακόμα ζωντανός και μερακλής ο ημίθεος, ο Ηρακλής!

Ο "γηραιός" άλωσε τη Βέροια επικρατώντας 2-0 και πήρε βαθμολογική ανάσα στη μάχη που δίνει για σωτηρία. Με γκολ του Γροντή προηγήθηκαν οι Θεσσαλονικείς που διαμόρφωσαν το σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Λεοζίνιο, ο οποίος ανατράπηκε εκτός και όχι εντός περιοχής.

Βέροια και Ηρακλής έπαιξαν για την εξ αναβολής αναμέτρηση της 2ης αγωνιστικής σε ένα ματς δίχως αύριο. Η ομάδα της Ημαθίας είναι στην προτελευταία θέση με 13 βαθμούς, ενώ ο «γηραιός» οδηγούσε την ουρά με 5 μετά την αφαίρεση 3 βαθμών που του επιβλήθηκε για οφειλές στον Πορτουλίδη . Οπότε το παιχνίδι παρουσίασε έντονο ενδιαφέρον παρά το γεγονός, ότι οι εξέδρες ήταν... άδειες. Στο πρώτο ημίχρονο το ματς είχε καλό ρυθμό, είχε φάσεις αξιομνημόνευτες με τις δύο ομάδες να χάνουν σημαντικές ευκαιρίες, για να ανοίξουν το σκορ.

Η Βέροια έκανε την πρώτη φάση στον αγώνα, με τον Καπετάνο να αστοχεί ο Ασίγκμπα γλίστρησε και ο Μοντέιρο που ήταν κοντά του έγινε κάτοχος της μπάλας και απείλησε τον Καντιμοίρη, βγαίνοντας λίγο πλάγια και αριστερά, αλλά ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ. Στο 26' ήρθε η δεύτερη σημαντική στιγμή για τον «γηραιό». Ο Τζανετόπουλος έπιασε την κεφαλιά, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα "κόλλησε" για λίγο μέσα στην περιοχή,ο Λουκίνας προσπάθησε να απειλήσει, αλλά οι γηπεδούχοι απομάκρυναν την μπάλα. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με ευκαιρία των γηπεδούχων. Μετά από γέμισμα του Κάλβο, ο Καπετάνος έπιασε ξανά την κεφαλιά με την μπάλα να φεύγει και πάλι δίπλα από την εστία του Χουάντερσον.

Στο δεύτερο μέρος το ματς είχε την ίδια εικόνα. Αμφότερες οι ομάδες έχασες ευκαιρίες που απλά δεν χάνονται. Ειδικά αυτό που έχασε η Βέροια στο 75' με τον Στόιτσεφ σε κενή εστία ήταν για να τραβάτε τα μαλλιά σας. Ο Ηρακλής όμως ήταν τυχερότερος και στο 81' προηγήθηκε στο σκορ. Ο Πασάς έστρωσε την μπάλα στον Γροντή που με πολύ ωραίο και φαλτσαριστό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Μάλιστα 5 λεπτά αργότερα οι «κυανόλευκοι» έχασαν μοναδική ευκαιρία να κλειδώσουν το αποτέλεσμα, όταν ο Λεοζίνιο βρέθηκε απέναντι από τον Καντιμοίρη και με έναν αμυντικό μόνο πλησίον του, αλλά έκανε κάκιστο τελείωμα και δεν μπόρεσε να σημειώσει το δεύτερο τέρμα της ομάδας του. Το 0-2 όμως έγινε στις καθυστερήσεις, όταν ο Καλογερόπουλος έδωσε κακήν κακώς πέναλτι σε ανατροπή του Λεοζίνιο από τον Μπαλάφα εκτός περιοχής. Ο Βραζιλιάνος ευστόχησε από τα 11 βήματα και διαμόρφωσε το τελικό σκορ, με τον Ηρακλή να παίρνει βαθιά βαθμολογική ανάσα στη μάχη που δίνει για τη σωτηρία.

Σημειωτέον, ότι ο Ηρακλής προσπαθεί να κάνει διακανονισμό με τον Πορτουλίδη, ώστε να του δοθούν πίσω οι τρεις βαθμοί. Αν δεν του είχαν αφαιρεθεί, τώρα θα είχε 11 και θα έδινε στα ίσια μάχη με Βέροια και Λεβαδειακό που έχουν 13.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags