Facebook Pixel Θα τα... ξαναπούν στην Πόλη!
Μπάσκετ
| 2017-04-07 21:54:00

Θα τα... ξαναπούν στην Πόλη!

Θα τα... ξαναπούν στην Πόλη!

Σε ένα αδιάφορο, αλλά συναρπαστικό ματς, ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στις λεπτομέρειες από την ΤΣΣΚΑ (90-86). "Πρόβα" Final Four ήταν το παιχνίδι, αφού οι δυο ομάδες διασταυρώνονται εάν πάνε στην Πόλη!

Ο Ολυμπιακός έχασε από την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα, αλλά δεν του κόστισε αφού το παιχνίδι ήταν αδιάφορο. Πάντως, η αναμέτρηση ήταν συναρπαστική καικρίθηκε στις λεπτομέρειες και έδωσε… υποσχέσεις για το όψει του Final Four στην Κωνσταντινούπολη, αφού οι δυο ομάδες είναι πολύ πιθανό να συναντηθούν στον ημιτελικό. Σπουδαίο παιχνίδι έκαναν οι Σπανούλης-Μάντζαρης-Παπανικολάου, ενώ ο Παπαπέτρου έβαλε πολύ μεγάλα σουτ στο τέλος. Καταπληκτική εμφάνιση έκανε για την ΤΣΣΚΑ ο Μίλος Τεόντοσιτς που «μίλησε» στο φινάλε.

Το ματς

O Ολυμπιακός δεν μπήκε καλά στην αναμέτρηση, αφού από την αρχή η ΤΣΣΚΑ επέβαλε τον ρυθμό της και με τον Μίλος Τεόντοσιτς να ξεκινά πολύ «ζεστός» οι Ρώσοι πήραν γρήγορα το προβάδισμα και δεν το άφησαν σε καμία στιγμή μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Η ΤΣΣΚΑ «έχτισε» διψήφια διαφορά από την πρώτη περίοδο, η οποία ολοκληρώθηκε με σκορ 25-15 υπέρ της.

Τη… σκυτάλη από τον Τεόντοσιτς πήρε ο Νάντο Ντε Κολό, ο οποίο έκανε ό,τι ήθελε απέναντι στην απρόσεκτη άμυνα των Πειραιωτών, με αποτέλεσμα να ολοκληρώσει το πρώτο ημίχρονο όντας ο πρώτος σκόρερ με 14 πόντους. Ο Ολυμπιακός πήγε καλά στον τομέα τωφν επιθετικών ριμπάουντ (5 στο πρώτο ημίχρονο), ωστόσο η αστοχία των παικτών του δεν του επέτρεψε να πλησιάσει στο σκορ. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η χαμηλότερη τιμή της διαφοράς υπέρ της ΤΣΣΚΑ ήταν το +8 (45-37) στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου, το οποίο έγινε 47-37 με δυο βολές του Χάινς και αποτέλεσε το σκορ του ημιχρόνου. Οι «ερυθρόλευκοι» γενικά δεν τα πήγαν καλά στο επιθετικό κομμάτι και κρατήθηκαν στο ματς μονάχα από ορισμένα επιθετικά ξεσπάσματα, κατά κύριο λόγο από τους Μάντζαρη και Σπανούλη, που ολοκλήρωσαν το ημίχρονο με 8 πόντους έκαστος, ενώ ο Παπανικολάου είχε 7 και ο Πρίντεζης 6.

Ο Ολυμπιακός έβγαλε αντίδραση στην 3η περίοδο, βελτίωσε αισθητά τα ποσοστά του και πλησίασε στο σκορ. Με τρίποντο του Παπαπέτρου, μπάσιμο του Μάντζαρη και νέο τρίποντο από τον Σπανούλη οι «ερυθρόλευκοι» έφεραν τη διαφορά στο καλάθι μειώνοντας σε 55-52 στο 25’. Σε εκείνο το σημείο, ωστόσο, ανέλαβε ξανά δράση ο φοβερός Ντε Κολό και με τη βοήθεια του Κουρμπάνοφ που τον ακολούθησε στο σκοράρισμα έδωσαν ανάσα στην ΤΣΣΚΑ, με την 3η περίοδο να ολοκληρώνεται με σκορ 71-63.

Ο Ολυμπιακός δεν το έβαλε κάτω και κατόρθωσε να επιστρέψει εκ νέου στην τελευταία περίοδο. Με μια σειρά από καλές άμυνες και 4 σερί πόντους του Παπανικολάου οι παίκτες του Σφαιρόπουλου μείωσαν στους 2 (71-69) στο 33’, προτού «απαντήσει» με φοβερό καλάθι και φάουλ ο Τεόντοσιτς.

Το φινάλε ήταν συγκλονιστικό, αφού με τον τρόπο που «κύλησαν» τα τελευταία λεπτά, ο οποιαδήποτε ομάδα θα μπορούσε να πάρει τη νίκη. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να ισοφαρίσει λίγο πριν το τέλος 81-81 με ένα απίστευτο τρίποντο από πολύ μακριά. Ο Τεόντοσιτς, όμως, είχε απάντηση και επανέφερε τη διαφορά (84-81) με φανταστικό καλάθι και φάουλ. Στη συνέχεια, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στόχευσε τον Χάινς και τον έστειλε στις βολές, αλλά ο Αμερικανός ήταν ψύχραιμος και είχε 4/4 όταν η μπάλα «έκαιγε». Ο Παπαπέτρου πέτυχε ακόμα δυο μεγάλα σουτ, ένα τρίποντο και ένα δίποντο, ανανεώνοντας τις ελπίδες του Ολυμπιακού προσωρινά, αλλά το τελικό 90-86 «σφράγισε» τη νίκη της ΤΣΣΚΑ.

Δεκάλεπτα: 25-15, 47-37, 71-63, 90-86.

Ολυμπιακός: Μπιρτς 2, Γιανγκ 4, Τολιόπουλος, Παπαπέτρου 16 (4), Σπανούλης 16 (1), Ουότερς, Αγραβάνης 7, Μιλουτίνοβ 4, Πρίντεζης 12, Παπανικολάου 13 (1), Μάντζαρης 12 (2), Αθηναίου.
 
ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Ντε Κολό 23 (2), Τεόντοσιτς 23 (3), Όγκοστιν, Φριντζόν 4 (1), Τζάκσον, Αντόοβ, Φρίλαντ, Βοροντσέβιτς 11 (1), Χίγκινς 12, Χριάπα 2, Κουρμπάνοφ 5 (1), Χάινς 10.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags