Facebook Pixel Θα αγοράσει ο Ζούκερμπεργκ την Τότεναμ; Τι υποστηρίζουν από την αγγλική ομάδα!
| 2017-07-10 10:47:00

Θα αγοράσει ο Ζούκερμπεργκ την Τότεναμ; Τι υποστηρίζουν από την αγγλική ομάδα!

Θα αγοράσει ο Ζούκερμπεργκ την Τότεναμ; Τι υποστηρίζουν από την αγγλική ομάδα!

Λέτε να έχουμε τέτοια εξέλιξη;

Η Τότεναμ με ανακοίνωσή της διέψευσε ότι βρίσκεται σε συνομιλίες για την πώλησή της, απαντώντας σε δημοσιεύματα των βρετανικών ΜΜΕ, όπως διαβάζουμε στο ΑΠΕ. Που ανέφεραν ότι υπάρχει ένας υποψήφιος αγοραστής που υποστηρίζεται από τον ιδιοκτήτη του Facebook, Μάρκ Ζούκερρμπεργκ, εξετάζοντας το ενδεχόμενο προσφοράς 1,29 δις δολαρίων (1,13 δις ευρώ).

Οι Sunday Times ανέφεραν ότι η αμερικανική εταιρεία επενδύσεων Iconiq Capital είχε συνομιλίες με διάφορες εταιρείες εξαγοράς σχετικά με μια πιθανή κίνηση για την Τότεναμ. Πρόκειται για μία εταιρεία που διαχειρίζεται τον πλούτο αρκετών δισεκατομμυριούχων της Silicon Valley, συμπεριλαμβανομένου του ιδρυτή του Facebook.

Το 2001, ο Τζόε Λιούις, έχοντας εταιρεία με έδρα τις Μπαχάμες, αγόρασε την Τότεναμ μέσω του επενδυτικού «οχήματος» ENIC, το οποίο κατέχει το 85,55% του συλλόγου. Η Τότεναμ τερμάτισε δεύτερη στην Premier League την περασμένη σεζόν πίσω από την Τσέλσι, εξασφαλίζοντας συμμετοχή στους ομίλους του Champions League.

Οι «πετεινοί» χτίζουν ένα γήπεδο 61.500 θέσεων στην υπάρχουσα περιοχή του White Hart Lane αντί 800 εκατομμυρίων λιρών (903 εκατ. ευρώ) και θα χρησιμοποιήσουν το εθνικό στάδιο στο Wembley αυτή τη σεζόν για έδρα τους.

Η Τότεναμ ανέφερε στην ιστοσελίδα της (www.tottenhamhotspur.com) χθες: «Η ομάδα συνεργάζεται με την "Ρότσιλντ" για να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση του νέου γηπέδου. Ο σύλλογος ανακοίνωσε στις 31 Μαΐου 2017 την ολοκλήρωση της χρηματοδότησης του τραπεζικού χρέους για το νέο γήπεδο με μια κοινοπραξία τραπεζών. Το Διοικητικό Συμβούλιο πιστεύει ότι αυτή ήταν η βέλτιστη λύση προς όφελος των οπαδών, των εργαζομένων και των μετόχων και για τη συνεχή ανάπτυξη του συλλόγου. Το Διοικητικό Συμβούλιο δεν έχει καμία συζήτηση σχετικά με την προσφορά εξαγοράς του συλλόγου».

Η Τότεναμ ανακοίνωσε στις 31 Μαΐου ότι υπέγραψε δάνειο ύψους 400 εκατομμυρίων λιρών (451 εκατ. ευρώ), πενταετούς διάρκειας, για να χρηματοδοτήσει το κόστος κατασκευής του νέου σταδίου, το οποίο έχει σχεδιαστεί και για να διοργανώσει παιχνίδια από το NFL (National Football League).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags