Facebook Pixel «Χτίζει» ομαδάρα για Ομίλους! Σόου Ολυμπιακού με Μπεν, «τέλειωσε» την Παρτιζάν με τριάρα
Ποδόσφαιρο
| 2017-07-25 23:39:00

«Χτίζει» ομαδάρα για Ομίλους! Σόου Ολυμπιακού με Μπεν, «τέλειωσε» την Παρτιζάν με τριάρα

«Χτίζει» ομαδάρα για Ομίλους! Σόου Ολυμπιακού με Μπεν, «τέλειωσε» την Παρτιζάν με τριάρα

Οι "ερυθρόλευκοι" νίκησαν 3-1 στο Βελιγράδι την Παρτιζάν με δυο γκολ του Μπεν κι ένα του Εμενίκε στο τέλος, καθαρίζοντας από απόψε ουσιαστικά την πρόκριση!

Μπορεί ο Χάσι να έχασε τον Φορτούνη λίγο πριν από τη σέντρα (είχε στομαχικές διαταραχές), με τον Σεμπά να παίρνει τη θέση του, όμως ο Ολυμπιακός κάθε άλλο παρά χαμένος εμφανίστηκε στο Βελιγράδι! Με δυο γκολ του Μπεν (το δεύτερο γκολάρα) κι άλλο ένα του Εμενίκε πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε κόντρα στην Παρτιζάν (1-3) κι έχει τον πρώτο και... τελευταίο λόγο για την πρόκριση στη ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας στο "Γ.Καραϊσκάκης". Oι Σέρβοι απείλησαν από τα πλάγια και με στημένα από... αέρος, όμως είχαν χτυπητές αδυναμίες στην άμυνα, τις οποίες εκμεταλλεύτηκαν οι "ερυθρόλευκοι" που χτύπησαν σε καίρια σημεία παίρνοντας το αποτέλεσμα που ήθελαν. Πλην του Μπεν, ξεχώρισαν ανασταλτικά ο άξονας (Σιώπης, Οφόε), ενώ καλές στιγμές είχαν Καρσελά και Μάριν.

Με τα πάνω και τα κάτω του

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά και διαβασμένος παρά την ψυχρολουσία με τον Φορτούνη και δικαιώθηκε! Μόλις στο 6` ο Μπεν έκλεψε τη μπάλα, έδωσε στον Μάριν, αυτός την κατάλληλη στιγμή την έδωσε και πάλι στον Αφρικανό, που με σουτ άνοιξε το σκορ! Κόντρα ίσως στη ροή του ματς, στο 10` η Παρτιζάν έφερε το ματς στα ίσα με τον Ταβάμοα, εξαιτίας αμυντικής ολιγωρίας στα άκρα. Πάντως οι ερυθρόλευκοι συνήλθαν, συνέχισαν να έχουν την πρωτοβουλία και την κατοχή με τον Μάριν σε ρόλο αντί-Φορτούνη να έχει ελεύθερο ρόλο, παίζοντας κυρίως από δεξιά με τον Καρσελά.

Οι Σέρβοι ισορρόπησαν στο διάστημα 20`-30` και με δημιουργούς την τριάδα Τζούρτζεβιτς-Γιάνκοβιτς και Λεονάρντο έβγαλαν φάσεις από τα άκρα, κυρίως από τη δεξιά πτέρυγα. Οι Πειραιώτες ανέκτησαν την κατοχή στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου μέρους αλλά δεν μπόρεσαν να απειλήσουν τον Κλιάιτς, με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το 1-1. Αρκετά λάθη και πουλήματα μπάλα σε άμυνα και κέντρο η ελληνική ομάδα, που πλην του γκολ είχε άλλο ένα καλό σουτ με τον Καρσελά στο 9`, σε μια Παρτιζάν που από τη μέση και μπροστά έβγαζε ποιότητα.

Γκολάρα ο Μπεν, το τελείωσε ο Εμενίκε!

Με ευκαιρίες εκατέρωθεν ξεκίνησε το β` μέρος. Ο ανεβασμένος Σεμπά στο 49` νικήθηκε από τον Κλιάιτς και δυο λεπτά μετά το σουτ του Λεονάρντο πέρασε λίγο άουτ. Όμως στο 56` ο Μπεν πήρε την μπάλα από τον Καρσελά και με φοβερό σουτ μέσα από την περιοχή με το αριστερό έκανε το 1-2! Η γκολάρα του Αφρικανού ήρθε στο κατάλληλο σημείο, με την Παρτιζάν να επηρεάζεται από το γρήγορο τέρμα και τους ερυθρόλευκους να βρίσκουν χώρους, με τον Χάσι να ζητάει να ανέβει η άμυνα.

Οι Σέρβοι από το 65` και μετά πίεσαν για την ισοφάριση, χάνοντας μια καλή ευκαιρία με τον Όστοϊτς στο 73` επιμένοντας να παίζουν από τα άκρα κι ιδίως από τα δεξιά. Στο 80` Πάρντο και Ζντιέλαρ μπήκαν αντί των Καρσελά και Μάριν, με τον Οφόε να πηγαίνει 10άρι. Ο Ολυμπιακός δεν απειλήθηκε ουσιαστικά στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι γηπεδούχοι ήταν εριστικοί, ενώ ζητούσαν συνεχώς πέναλτι (!), με το Εμενίκε να παίρνει κι αυτός χρόνο στο τέλος και να βάζει το κερασάκι στην τούρτα στο τέλος για το 1-3 στο 90+1`!  

ΠΑΡΤΙΖΑΝ (Μίροσλαβ Τζούκιτς): Κλιάιτς, Βουλίτσεβιτς, Όστοϊτς, Τσίρκοβιτς (72' Νέμανια Μίλετιτς Ι), Νέμανια Μίλετιτς ΙΙ, Εβέρτον, Κόσοβιτς, Γιάνκοβιτς (82' Πάντιτς), Λεονάρντο, Ταουαμπά, Τζούρτζεβιτς.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπέσνικ Χάσι): Καπίνο, Φιγκέιρας, Ρομαό, Ρέτσος, Κούτρης, Σιώπης, Οτζίτζα Οφόε, Καρσελά (80' Πάρντο), Μαρίν (81' Ζντιέλαρ), Σεμπά, Μπεν (88' Εμενίκε).

Γκολ: 10' Ταβάμπα / 6' & 56' Μπεν, 90+1' Εμενίκε
Κάρτες: 63' Εβέρτον, 68' Ταουαμπά, 88' Λεονάρντο / 4' Σιώπης, 77' Φιγκέιρας

Διαβάστε εδω το LIVE του αγώνα

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags