Facebook Pixel Sportdog.gr | Πήρε θέση για τη διαμάχη FIBA-Euroleague ο Τσαρτσαρής!
| 2017-09-27 13:26:00

Πήρε θέση για τη διαμάχη FIBA-Euroleague ο Τσαρτσαρής!

Sportdog Team
Πήρε θέση για τη διαμάχη FIBA-Euroleague ο Τσαρτσαρής!

Ο παλαίμαχος άσος μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για το θέμα που έχει προκύψει με το αγωνιστικό πρόγραμμα για τα προκριματικά του Μουντομπάσκετ...

Ο Κώστας Τσαρτσαρής δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

«Η άποψή μου είναι ότι με όλα όσα συμβαίνουν το μπάσκετ πλήττεται και χάνει την έξωθεν καλή μαρτυρία του. Πρέπει οπωσδήποτε να βρεθεί μία λύση και σίγουρα όλες οι πλευρές πρέπει να κάνουν ένα βήμα πίσω προκειμένου να επιτευχθεί η συμφωνία. Για να έρθει όμως η συμφωνία απαιτούνται και ρεαλιστικές προθέσεις ή προτάσεις. Κρίνοντας από τις τελευταίες εξελίξεις και τις θέσεις που διάβασα ότι εξέφρασαν οι δύο πλευρές με τις εναλλακτικές προτάσεις τους θα έλεγα ότι η FIBA έχει πλησιάσει πολύ περισσότερο σε ένα μοντέλο που θα μπορούσε να είναι βιώσιμο.

Δε θεωρώ ότι το μπάσκετ μπορεί να πετύχει τους στόχους του με τις εθνικές ομάδες, αν τις στριμώχναμε στα τέλη Ιουνίου και τον Ιούλιο. Πιστεύω ότι η πρόταση της Ευρωλίγκας δεν είναι πολύ ρεαλιστική. Η πρόταση της FIBA αυξάνει στη διάρκεια δύο εβδομάδων τις υποχρεώσεις των παικτών και είναι αλήθεια αυτό. Ομως είναι μία ρεαλιστική πρόταση, χωρίς ιδιαίτερες παραχωρήσεις από τις δύο πλευρές. Είναι μία πρόταση που αφήνει και τους δύο ευχαριστημένους, και κυρίως: Επιτρέπει, σε όλους, να επιστρέψουμε σε μία εποχή που έχει χάσει τα ίχνη της στο σύγχρονο τοπίο του μπάσκετ. Την εποχή του ρομαντισμού, την εθνικής υπερηφάνειας και της αληθινής τιμής που αισθάνεται κάθε παίκτης φορώντας τη φανέλα της εθνικής ομάδας.

Το μπάσκετ θίγεται εδώ και πολύ καιρό. Ο κόσμος έχει κουραστεί, οι πληροφορίες έρχονται από παντού και περισσότερο υπάρχει μπέρδεμα παρά ενημέρωση. Όμως, φτάσαμε στο σημείο όπου υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις. Μιλάμε για δύο εβδομάδες. Είναι αδύνατον το μπάσκετ να βρίσκεται μπροστά σε τέτοιο χάος, όταν μιλάμε για δύο εβδομάδες μόνο. Η πρόταση της FIBA ειναι ρεαλιστική και σίγουρα μπορεί να αποτελέσει βάση συζήτησης και διαπραγμάτευσης».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags