Facebook Pixel Η επικοινωνιακή επιτυχία του Μαρινάκη στην Τούμπα
| 2015-02-10 16:54:00

Η επικοινωνιακή επιτυχία του Μαρινάκη στην Τούμπα

Η επικοινωνιακή επιτυχία του Μαρινάκη στην Τούμπα

Εχοντας καταλαγιάσει η σκόνη από τα όσα συνέβησαν το απόγευμα της Κυριακής στην Τούμπα, κάποιος μπορεί να δει πλέον πιο ψύχραιμα το τι συνέβη και τελικά δεν συνέβη στο ντέρμπι που παιζόταν ο μισός τίτλος. Γράφει ο Κώστας Κουκουλάς.

Ο ΠΑΟΚ επιβεβαίωσε ότι έμεινε από κουράγια στο κυνήγι του πρωταθλήματος, πληρώνοντας λάθη και παραλείψεις στον σχεδιασμό του και το καλοκαιριού αλλά και του Ιανουαρίου. Βγαίνοντας από το γήπεδο την Κυριακή το βράδυ, οι παίκτες του έμοιαζαν ανακουφισμένοι από το τελικό 0-0, το οποίο τους εξασφάλιζε την... ήρεμη αποχώρησή τους από την Τούμπα, καθώς ουδείς μπορεί να προβλέψει τι θα είχε γίνει σε περίπτωση που έχαναν. Η επόμενη μέρα στον Δικέφαλο είναι ακριβώς σαν την προηγούμενη. Αβεβαιότητα για το μέλλον του Αγγελου Αναστασιάδη στον πάγκο, με τη λογική πάντως να λέει ότι με τα πάντα πλέον χαμένα (πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρώπη) ο Σαββίδης δεν έχει λόγο να τον αλλάξει τώρα και πως θα ετοιμάζει σιγά σιγά τη διάδοχη κατάσταση για τον Ιούνιο.

Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του επέστρεψε στη βάση του χωρίς να έχει κατασταλάξει στο αν πρέπει να λυπάται ή να χαίρεται για το αποτέλεσμα. Ηταν ένα παιχνίδι που οι «ερυθρόλευκοι» θα μπορούσαν να το έχουν κερδίσει και να έχουν πάρει τους τρεις βαθμούς, όμως και έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα έδειξαν κατά τη διάρκειά του ότι είναι καλύτερη ομάδα, τουλάχιστον στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, κάτι που για παράδειγμα δεν ίσχυε στο ματς του Φαλήρου όπου ο ΠΑΟΚ ήταν σαφώς πιο φορμαρισμένος. Επίσης, στον Ολυμπιακό μπορούν να λένε ότι «κέρδισαν» έναν προπονητή. Ο Περέιρα τα πήγε αρκετά καλά στο «διάβασμα» του αντιπάλου, είχε προετοιμάσει άψογα τον Ολυμπιακό, που πλέον έχει μάθει να παίζει και άμυνα, κάτι που δεν ίσχυε μέχρι πριν από λίγο καιρό στο πρωτάθλημα.

Ο πραγματικός κερδισμένος πάντως από την παρουσία του Ολυμπιακού στην Τούμπα είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Ο «ερυθρόλευκος» πρόεδρος, παρά τις αντίθετες πληροφορίες που είχαν κυκλοφορήσει, όχι μόνο πήγε στο γήπεδο, αλλά βρέθηκε στο πλευρό των παικτών του από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό. Η ροή του αγώνα και το αποτέλεσμα βοήθησαν στο να μιλήσει στο τέλος στις κάμερες και στους δημοσιογράφους (κάτι πρωτόγνωρο για πρόεδρο του Ολυμπιακού όχι μόνο στην Τούμπα, αλλά και σε οποιοδήποτε γήπεδο), να αποκρούσει με επιχειρήματα τις εναντίον του ερωτήσεις που δεν είχαν να κάνουν με το αγωνιστικό κομμάτι, απέφυγε σωστά να μιλήσει για τη διαιτησία (όπως και όλοι στον Ολυμπιακό), βγάζοντας προς τα έξω μια εικόνα ηρεμίας και αυτοπεποίθησης για την ομάδα του.

Κάτι που για παράδειγμα δεν είχε πράξει ο Σαββίδης στο ματς του πρώτου γύρου, όπου μάλιστα ο ΠΑΟΚ είχε κερδίσει κατά κράτος τους «ερυθρόλευκους».

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags