Facebook Pixel Πώς τρώει τα γκολ ο Ολυμπιακός
| 2015-04-27 13:46:00

Πώς τρώει τα γκολ ο Ολυμπιακός

Πώς τρώει τα γκολ ο Ολυμπιακός

Ο Κ. Νικολακόπουλος αναλύει στο blog του την ευκολία με την οποία δέχθηκε πάλι γκολ χθες ο Ολυμπιακός.

Από την αρχή της σεζόν ο Ολυμπιακός αμυντικά έχει το ίδιο θέμα, που είχε και χθες στη Ν. Σμύρνη- όταν χάνει την μπάλα στις δικές του επιθέσεις, τρώει εύκολα κόντρες από τον εκάστοτε αντίπαλό του. Το είχε αυτό το κακό χούϊ επί Μίτσελ κι ακόμη δεν έχει μπορέσει να το κόψει με τον Περέϊρα.

Και πρέπει να καταλάβουμε κάτι: δεν είναι μόνο θέμα της άμυνας αυτό το πράγμα. Άμα δεν λειτουργεί σωστά όλη η ομάδα, το πρόβλημα μεγεθύνεται. Εκεί είναι το θέμα. Γιατί προσέξτε, πως έφαγε τα γκολ ο Ολυμπιακός χθες. Κι έχει σημασία να δούμε τις φάσεις όπως πρέπει κι όχι όπως τις δείχνει η τηλεόραση στο ριπλέϊ, δηλαδή την κατάληξή τους.

Στο 1-0 του Πανιώνιου, όλη η φάση ξεκινάει από την…φαεινή ιδέα του Μήτρογλου, να προσπαθήσει να κάνει…αέρινες ντρίμπλες σε δύο παίκτες του Πανιώνιου, ακριβώς έξω από την περιοχή του Πανιώνιου κι ενώ είχε γύρω του για να κάνει συνεργασία τόσο τους Ντουρμάζ, Φουστέρ, Φορτούνη, όσο και τους Ομάρ, Κασάμι, που είχαν προωθηθεί. Με πέντε συμπαίκτες δίπλα του, πήγε κι έκανε τσαλιμάκια....

Το πιο χοντρό λάθος ήταν αυτό. Και στη συνέχεια, με το που παίρνει την μπάλα ο Πανιώνιος για να ξεκινήσει επίθεση, γίνεται το δεύτερο λάθος από τον Σαντάνα (παρεμπιπτόντως, ο αμυντικός του Ολυμπιακού με τις μακράν περισσότερες θετικές επεμβάσεις χθες), να εγκαταλείψει τη θέση του και να πάει να μαρκάρει τον Μπακασέτα, την στιγμή που ήταν στο χώρο του Γιαννούλη, ο οποίος γύριζε πίσω για να πάει να τον κλείσει. Παράλληλα, ο Μποτία, τρίτο λάθος εδώ, επιχείρησε να βγάλει οφσάϊντ τον Μπουμάλ, ενώ αυτός ήταν κάτω από τη σέντρα, άρα ασφαλώς και δεν γινόταν να βγει οφσάϊντ. Γλιστράει κιόλας ο Σαντάνα και χάνει πια εντελώς τη φάση κι όλα τα άλλα είναι...απλά.

Στο 2-0 του Πανιώνιου, όλη η φάση ξεκινάει από τον Φουστέρ, που κάνει λάθος πάσα στον Ομάρ, ο οποίος έβγαινε σε θέση εξτρέμ. Αντί ο Ισπανός να παίξει σίγουρα την μπάλα, πήγε να βγάλει μία δύσκολη πάσα. Και πάνω που ξεκινάει επίθεση ο Πανιώνιος, κάνει το λάθος ο Μιλιβόγεβιτς (πλέον έπαιζε στόπερ, αφού είχε βγει ο Μποτία) να βγει να μαρκάρει πολύ ψηλά, στα 20 μέτρα από την περιοχή του Ολυμπιακού, τον Κολοβό. Όταν ο στόπερ αποφασίζει να το κάνει αυτό, πρέπει να πάει έγκαιρα κι αποφασιστικά στην μπάλα. Ο Σέρβος πήγε καθυστερημένα κι έτσι άρχισε το ξεδίπλωμα της αντεπίθεσης του Πανιώνιου, σε συνδυασμό με την αδυναμία του (κόφτη πλέον) Κασάμι, που μπήκε κι αυτός στη φάση να κόψει. Ανεπιτυχώς.

Όταν στόπερ και κόφτης πάνε έτσι στη φάση, θα έχεις θέμα. Με στόπερ και κόφτη εξουδετερωμένους, ο Πανιώνιος έβγαλε εύκολα την κόντρα, αφού είχε μείνει πίσω μόνος του πια ο Σαντάνα κι ο Μιλιβόγεβιτς δεν είχε την ταχύτητα να ακολουθήσει τον Κολοβό. Ο Γιαννούλης που είναι πιο γρήγορος γύρισε από αριστερά καλύπτοντας τον Μπουμάλ, αλλά παίρνοντας την μπάλα από τον Φούντα, η πάσα του Κολοβού στον Μπουμάλ ήταν αριστοτεχνική. Γιατί από κάποιο σημείο και μετά, μετράει κι ατομική ικανότητα του κυνηγού.

Όπως λοιπόν βλέπουμε, όλα ξεκίνησαν από ένα λάθος μπροστινού παίκτη. Και μετά έγιναν λάθος επιλογές-τοποθετήσεις από τους στόπερ κι όχι μόνο. Στη φάση του 1-0 του Πανιώνιου, με το που ξεκινάει την αντεπίθεση, βλέπεις τρεις του Πανιώνιου να είναι μεταξύ των Μιλιβόγεβιτς, Γιαννούλη και των Μποτία, Σαντάνα! Όταν δεν είναι «τακτοποιημένη» καλά όλη η ομάδα κι ο αντίπαλος έχει καλούς και γρήγορους κυνηγούς, όπως τις προάλλες ο ΠΑΣ κι ο Λεβαδειακός η, χθες ο Πανιώνιος, πολύ απλά θα έχεις πρόβλημα.

Το να λέμε ότι τρώει πολλά γκολ η άμυνα του Ολυμπιακού, είναι σα να μην λέμε τίποτα. Γιατί εδώ είναι θέμα ολόκληρης της ομάδας. Αφενός μεν στησίματος της ενδεκάδας, αφετέρου δε κακής σκέψης πολλών, δυστυχώς, παικτών. Άρα, χρειάζεται πιο πολύ και καλή δουλειά από τον προπονητή και τους παίκτες και πιο μεγάλη σοβαρότητα από τους παίκτες.

Παρεμπιπτόντως, ίσως θυμάστε τι σημείωνα χθες: πρώτον, ότι ο Πανιώνιος επί Ουζουνίδη είναι αήττητος στη Ν. Σμύρνη και δεύτερον, ότι με διαιτητή τον Μάνταλο τα αποτελέσματά του είναι απίστευτα (έξι νίκες, μία ήττα και τρεις ισοπαλίες με ΑΕΚ, Παναθηναϊκό κι Ολυμπιακό).

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags