Facebook Pixel Αλλαξε ο στόχος, άλλαξαν τα ποσοστά
| 2015-12-03 13:52:00

Αλλαξε ο στόχος, άλλαξαν τα ποσοστά

Αλλαξε ο στόχος, άλλαξαν τα ποσοστά

Όταν θέλεις να λέγεσαι μεγάλη ομάδα, ο ένας μήνας χωρίς νίκη είναι μεγάλο χρονικό διάστημα. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας.

Για τον ΠΑΟΚ λοιπόν ζητούμενο νούμερο ένα, ήταν οι τρεις βαθμοί. Το πώς θα έμπαιναν αυτοί στο σακούλι, είναι δευτερεύον θέμα.

 

Οι τρεις βαθμοί αποκτήθηκαν γιατί ο ΠΑΟΚ σκόραρε τρία εκτός έδρας γκολ σε ένα παιχνίδι που είχε οκτώ μόλις τελικές. Κοντά στο 40% ευστοχίας δηλαδή.

 

Ήταν το πρώτο παιχνίδι που ο ΠΑΟΚ σημάδεψε τον φορ του. Όσο δημιούργησε δηλαδή, μιας και δημιούργησε ελάχιστα και κυρίως χάρις στον Ροντρίγκες.

 

Απλά αυτή τη φορά οι γρήγοροι μεσοεπιθετικοί του έψαξαν την πάσα στον φορ και όχι να τελειώσουν οι ίδιοι τις φάσεις. Και για αυτόν τον λόγο ο Κλάους είχε δύο στις δύο τελικές, μία φάση που όπλισε και του πήρε την μπουκιά από το στόμα και μία που ο στόπερ Αναστασιάδης στάθηκε πολλή τυχερός στη προβολή που έκανε. Ο Κλάους θα μπορούσε να φτάσει σε ένα σβηστό χατ τρικ, αν ο ΠΑΟΚ είχε μία υποτυπώδη ανάπτυξη.

 

Όμως είναι γεγονός πως ο ΠΑΟΚ δεν ήταν καλός χθες. Για την ακρίβεια ήταν κάκιστος γιατί δεν έχει την πολυτέλεια πρώτον να έχει αρνητικό Τζιόλη και δεύτερον γιατί αδυνατεί να αποφύγει αστεία λάθη σαν αυτό που έφερε το πέναλτι από τον Σκόνδρα και κάποια άλλα του Γλύκου ή του Τζαβέλλα που απλά δεν τα πλήρωσε.

 

Όταν ο Τζιόλης δεν είναι καλός, ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να αναπτυχθεί γιατί ο Κάτσε δεν έχει τα χαρακτηριστικά και ο Πέλκας είναι ασταθής.

 

Αυτός ήταν και ο λόγος που η Καλλονή ήταν καλύτερη κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο και σίγουρα πιο απειλητική. Και θα μπορούσε στη μεγάλη φάση της να πάρει κεφάλι στο σκορ και τότε αντίο ζωή.

 

Ο ΠΑΟΚ πάντως θα πρέπει να προβληματιστεί γιατί πρώτον Τζιόλης και Κάτσε παραμένουν χωρίς ασίστ αλλά και δημιουργικές επινοήσεις, ενώ ο Πέλκας είναι εκτός ρυθμού εδώ και καιρό.

 

Προφανώς ο Τούντορ είναι αναγκασμένος να πάει σε άλλο μοντέλο λειτουργίας στα χαφ. Να θυσιάσει τους δύο για να βάλει δύο καθαρά 8άρια όπως ο Σάμπο και ο Γκολάσα. Τουλάχιστον να βελτιωθεί το επιθετικό τρανσίσιον και η σιγουριά στο κράτημα της μπάλας.

 

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν στοιχεία που πρέπει να καταγραφούνε.

 

Πρώτον, η αριστερή πλευρά με Τζαβέλλα και Λέοβατς είναι προβληματική για πολλοστή φορά. Οι δυο τους δεν έχουν χημεία και ο Κροάτης δείχνει όσο περνάει ο καιρός πως είναι ένας κλασικός μπακ και δεν έχει στοιχεία να παίξει την πλευρά ολόκληρη.

 

Δεύτερον, πολύ δύσκολα θα ακουστούν άσχημα λόγια για τον Βίτορ, αφού ο Σκόνδρας παρότι παλεύει και έχει διάθεση, κάνει λάθη που στοιχίζουν.

Πηγή: Metrosport.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags