Facebook Pixel "Καλά έκανε ο Διαμαντίδης"!
| 2016-01-26 14:45:00

"Καλά έκανε ο Διαμαντίδης"!

του Γιώργου Κτενά
"Καλά έκανε ο Διαμαντίδης"!

Nτόρο έχει προκαλέσει η ενέργεια του αρχηγού του ΠΑΟ μετά το τέλος του ντέρμπι και μία δόξα της ομάδας, ο Βαγγέλης Βουρτζούμης, τον υπερασπίζεται: "Έτσι κάνουν και στο ΝΒΑ"! 

Μεγάλη συζήτηση προκάλεσε η χθεσινή απόφαση του Δημήτρη Διαμαντίδη, μετά τη βαριά ήττα από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, να φωτογραφηθεί με φίλους των Ερυθρολέυκων. 

Ο SportDog ζήτησε την άποψη για το θέμα από μία παλιά δόξα της ομάδας, τον Βαγγέλη Βουρτζούμη, ο οποίος υπερασπίστηκε τον μεγάλο αρχηγό του Τριφυλλιού, λέγοντας πως τέτοιες κινήσεις γίνονται και στο NBA. "Μέσα στον αγώνα θα σου πιω το αίμα, αλλά εκτός παρκέ είμαστε φίλοι", ήταν η χαρακτηριστική του ατάκα.

Παράλληλα, ο παλαίμαχος άσος εξέφρασε την πίστη ότι οι Πράσινοι θα ανακάμψουν σύντομα, ενώ ξεκαθάρισε ότι η διαιτησία δεν έπαιξε τον παραμικρό ρόλο στο χθεσινό ντέρμπι.

"Τι να πούμε για τα χάλια που είδαμε χθες; Ο Ολυμπιακός είναι σε πολύ καλύτερη φόρμα από τον Παναθηναϊκό, που έχει κάμψη στην απόδοσή του το τελευταίο διάστημα. Αλλά κακά τα ψέματα, ευελπιστούμε ότι κάτι θα αλλάξει άμεσα. Γιατί οι παίκτες κάνουν τον προπονητή και ανεβάζουν την ομάδα.

Η αλήθεια βέβαια είναι πως δεν περίμενα αυτή τη διαφορά χθες, ειδικά στο πρώτο μέρος, γιατί ήμουν προετοιμασμένος να δω ένα ντέρμπι. Αλλά σε αυτά τα ματς παίζουν πολλά ρόλο: ποιος είναι έτοιμος, ποια ομάδα είναι σε καλύτερη φόρμα. Και ο Παναθηναϊκός είναι ντεφορμέ τώρα, έχει κάνει κοιλιά. Αλλά αυτό σε 10 μέρες μπορεί να αλλάξει", σχολίασε αρχικά ο Βαγγέλης Βουρτζούμης και συμπλήρωσε για το αν ο Παναθηναϊκός χρειάζεται κάποια προσθήκη για να βελτιώσει την απόδοσή του:

"Πιστεύω ότι θέλει ψηλό, βλέπω και εγώ ό,τι βλέπουν όλοι οι υπόλοιποι. Αλλά άλλη άποψη έχει το προπονητικό τιμ. Και σε μία ομάδα κάνει κουμάντο ο προπονητής, άρα κάτι διαφορετικό βλέπει εκείνος".

Για το αν η διαιτησία επηρέασε την εξέλιξη του χθεσινού ντέρμπι, σχολίασε: "Χρεώνουμε μία ζωή τα πάντα στη διαιτησία. Πιστεύω ότι για τη χθεσινή ήττα δεν έφταιγε η διαιτησία, μην προσπαθούμε συνεχώς να κρυφτούμε πίσω από το δαχτυλάκι μας. Αντίθετα, να πούμε ότι θα δουλέψουμε και θα επιστρέψουμε δυνατά. Γιατί χθες από τον Παναθηναϊκό κάτι έλειπε. Ο Ολυμπιακός άλλωστε παίζει σάνταρ παιχνίδι, παίζει το ίδιο μπάσκετ ο Σφαιρόπουλος. Αλλά φαίνεται και πιο γυμνασμένη ομάδα από τον Παναθηναϊκό. Σε γενικές γραμμές ο Ολυμπιακός δείχνει σταθερότητα στο παιχνίδι του και ο Παναθηναϊκός δείχνει να χρειάζεται καλύτερη χημεία".

Όσο για την απόφαση του Διαμαντίδη, μετά τη λήξη του ντέρμπι, να βγάλει φωτογραφίες με οπαδούς του Ολυμπιακού. Η απάντησή του; Ανατρεπτική και τροφή για σκέψη:

"Μετά από ένα παιχνίδι, με νίκη ή ήττα, δεν πρέπει να προχωρήσουμε; Μην το βλέπουμε μόνο πράσινο ή κόκκινο. Το μπάσκετ είναι άθλημα και σαν άθλημα θα πρέπει να το διασκεδάζουμε. Παίζουμε για να κερδίσουμε. αλλά αν χάσουμε δεν τελειώνει η ζωή, πηγαίνουμε μπροστά. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης τα τελευταία 15 χρόνια έχει δώσει τα πάντα, τον έχουν ξεζουμίσει σε Εθνική ομάδα και Παναθηναϊκό. Τα έχει καταφέρει όλα, τα έχει πετύχει όλα! Με το που τελείωσε το ματς λοιπόν, έβαλε στο μυαλό του το επόμενο ματς, άρα είχε καθαρό μυαλό από την ήττα για να λειτουργήσει σαν μεγάλη προσωπικότητα.

Έτσι ακριβώς λειτουργούν και στο ΝΒΑ: Μέσα στον αγώνα θα σου πιω το αίμα, αλλά εκτός παρκέ είμαστε φίλοι. Δεν μπορείς να περιμένεις από τον Διαμαντίδη μία ζωή να σου βάλει ένα τρίποντο στο 40΄ για να νικήσεις! Τελείωσαν αυτά! Αλλά ακόμα κι αν περιμένεις να γίνουν, υπάρχουν άλλοι 15 παίκτες πλην του Διαμαντίδη. Ποιος δημιούργησε τις συνθήκες για να φτάσουμε στο 40΄ και να χρειάζεται ένα τρίποντο; Να δούμε, λοιπόν, τι έκαναν και οι υπόλοιποι παίκτες, μήπως δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους δηλαδή, κι όχι μόνο τι κάνει ο Διαμαντίδης! Που είναι μεγάλη προσωπικότητα και καλά έκανε και έβγαλε φωτογραφίες με οπαδούς του Ολυμπιακού μετά το τέλος του ματς"! 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags