Facebook Pixel Κόλκας: Τι έδειξαν οι νέοι και γιατί θα βοηθήσουν
| 2016-07-19 13:30:00

Κόλκας: Τι έδειξαν οι νέοι και γιατί θα βοηθήσουν

Κόλκας: Τι έδειξαν οι νέοι και γιατί θα βοηθήσουν

Ο Σταύρος Κόλκας αρθρογραφεί για όλα όσα είδε στην προετοιμασία του Δικεφάλου στην Ολλανδία και ποιοί παίκτες ξεχώρισαν σε αυτήν...

Επιστρέφουμε στη βάση για να κάτσουμε κάποιες μέρες έτσι ώστε να ξαναταξιδέψουμε για Ολλανδία. Τι ωραία θα ήταν να πάμε από εδώ απευθείας στο Άμστερναμ οκτώ μερούλες ακόμη. Δεν πειράζει όμως, θα το πιούμε και αυτό το πικρό ποτήρι.

Τελείωσε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας και πλέον πάμε για τα επίσημα. Έχει μείνει το φιλικό με τον Απόλλωνα Λεμεσού, την απόλυτη πρόβα τζενεράλε πριν το επίσημο παιχνίδι.

Σημασία έχει τι έδειξε η ομάδα στα τρία φιλικά, γιατί το πρώτο δεν μπορώ να το αναλύσω σοβαρά πλην της διάθεσης που έδειξε.

Πλην ενός τετάρτου με την Στεάουα, έδειξε πως από την Μπριζ, την Τβέντε και τους Ρουμάνους έχει καλύτερους παίκτες. Έδειξε πως μεσοεπιθετικά έχει ταλέντο ικανό να αλλάξει τη μοίρα ενός αγώνα, έδειξε πως οι πλευρές του έχουν πλέον τα επιθετικά χαρακτηριστικά που επιβάλλεται να υπάρχουν στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.

Τι δεν έδειξε, έχει και αυτό τη σημασία του. Όπως είναι λογικό τα επίπεδα συνοχής έχουν τεράστια περιθώρια βελτίωσης και εστιάζονται σε δύο τομείς. Πρώτον στο τακτικό αμυντικό κομμάτι, εκεί όπου η συνεργασία των χαφ με τους στόπερ δεν είναι καλή και δεύτερον, στην ένταξη του Κλάους στο παιχνίδι, αφού στα φιλικά δεν ήταν ούτε στις φάσεις, ούτε δημιουργούσε.

Ατομικά όλοι οι καινούργιοι παίκτες έχουν ποιοτικά χαρακτηριστικά και θα βοηθήσουν. Το πόσο θα εξαρτηθεί από πολλές παραμέτρους. Σίγουρα το μεγάλο ερωτηματικό είναι ο Άνχελ Κρέσπο που έχει πολύ καλά δημιουργικά χαρακτηριστικά, που έχει πολύ καλή ταχύτητα, αλλά όταν η φάση πάει στη δύναμη, είναι αδύναμος.

Αν πάρουμε έναν – έναν τους νέους από εκεί και πέρα, ο Μάτος είναι ένας αρκετά ποιοτικός ακραίος μπακ, με ταχύτητα και ατομική ενέργεια, καλό κορμί και άλμα για τα στημένα και αρκετά έμπειρος.

Ο Τζάλμα Κάμπος είναι ένα παιδί με πολύ ταλέντο και ομαδικότητα. Έχει περισσότερο την ασίστ από το γκολ, ενώ δεν χάνει εύκολα τη μπάλα, κρατάει την ομάδα του ψηλά και είναι κάτι παραπάνω θετικός για το σύνολο.

Ο Σάκχοφ παρότι δεν έχει ταχύτητα, έχει ποιότητα που καλύπτει την αδυναμία αυτή δημιουργικά, πατάει σε όλο το γήπεδο, ενώ αμυντικά πάει δυνατά στη μπάλα.

Ο Μπίσεσβαρ σίγουρα προβληματίζει όσον αφορά στην νοοτροπία του γιατί εμφανίστηκε με παραπανίσια κιλά στη προετοιμασία, αλλά εφόσον αποκτήσει τα αθλητικά στοιχεία θα βοηθήσει πολύ. Γεμάτος ποιότητα, δημιουργεί έξυπνα και πατάει περιοχή.

Για τον Κάνιας και τον Μπρκιτς, δεν είδαμε πολλά πράγματα όσο ήμασταν εδώ. Απλά ο Ισπανός δείχνει στις προπονήσεις πως δεν έπαιξε τυχαία Λα Λίγκα και Πρέμιερσιπ.

Πηγή: Metrosport

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags