Facebook Pixel Της φόρεσε... Κόρονα με τη γκολάρα του «Κλώνα»
| 2017-07-09 20:47:00

Της φόρεσε... Κόρονα με τη γκολάρα του «Κλώνα»

Της φόρεσε... Κόρονα με τη γκολάρα του «Κλώνα»

Πρώτη νίκη στα φιλικά της Πολωνίας για την ΑΕΚ που επικράτησε 1-0 της τοπικής ομάδας του Κίελτσε. Φοβερό τέρμα ο Κλωναρίδης, τραυματίστηκαν Σιμόες-Βινίσιους.

Θετικά στοιχεία έδειξε η ΑΕΚ και στο δεύτερο φιλικό απέναντι στην Κορόνα Κίελτσε, μία ομάδα σαφώς πιο έτοιμη από την ελληνική (όπως και η Καρπάτι). Η Ένωση πήρε την πρώτη της νίκη στα καλοκαιρινά φιλικά, αλλά έφυγε ξανά λαβωμένη από το γήπεδο, αφού τραυματίστηκαν δύο ποδοσφαιριστές της.

Έτσι παρατάχθηκε η ΑΕΚ

Αλλαγές σε σύστημα και σε πρόσωπα περιείχε η αρχική ενδεκάδα της ΑΕΚ στο φιλικό με την Κορόνα. Ο Μανόλο Χιμένεθ κράτησε τον βασικό κορμό του φιλικού με την Καρπάτι και παρέταξε την Ένωση σε διάταξη 4-2-3-1. Ο Ανέστης ξεκίνησε κάτω από τα γκολπόστ, ο Βινίσιους υπερασπίστηκε το αριστερό άκρο της άμυνα και μπροστά τοποθετήθηκε ως επιτελικός ο Μάνταλος, ο Κλωναρίδης μετατοπίστηκε στη δεξιά πτέρυγα και στην απέναντι έπαιξε ο Τρίστασον.

Ξύλο και διακοπές

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης ο Χιμένεθ είχε επιστήσει την προσοχή των παικτών, λέγοντάς τους, ότι ο αγώνας με την Κορόνα Κίελτσε θα ήταν δυσκολότερος από αυτόν με την Καρπάτι. Ο λόγος ήταν, ότι το συγκεκριμένο ματς οι Πολωνοί το έβλεπαν σαν πρόβα τζενεράλε πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Έτσι εξηγείται το πάθος των γηπεδούχων, οι οποίοι ήταν ιδιαίτερα σκληροί στο παιχνίδι τους, κάτι που εξόργισε αρκετές φορές τους παίκτες και τους ανθρώπους της ΑΕΚ. Μάλιστα σε ένα σημείο του αγώνα ο Χιμένεθ ακούσηκε να λέει, «αν είναι να παίζουν έτσι, να φύγουμε». Η αναμέτρηση είχε αρκετές διακοπές, ενώ έγιναν δύο αναγκαστικές αλλαγές, από πλευράς «κιτρινόμαυρων», αυτές του Σιμόες και του Βινίσιους.

Το παιχνίδι δεν είχε καθόλου ρυθμό στα πρώτα λεπτά της συνάντησης. Οι γηπεδούχοι πίεζαν ψηλά με αποτέλεσμα να μην αφήνουν τους παίκτες της ΑΕΚ, να κυκλοφορήσουν τη μπάλα. Για αρκετά λεπτά οι «κιτρινόμαυροι» έψαχναν να βρούνε τρόπο, ώστε να πλησιάσουν τα καρέ των Πολωνών, οι οποίοι προσπαθούσαν να τους κρατήσουν μακριά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην γίνουν πολλές φάσεις μέχρι το 19' όπου έγινε η πρώτη καλή ενέργεια στο παιχνίδι, με τον Τρίστασον να συγκλίνει προς τον άξονα, να δοκιμάζει το πόδι του, εκτός περιοχής, αλλά να μη βρίσκει στόχο.

Γκολάρα ο Κλωναρίδης

Σταδιακά η ΑΕΚ ανακτούσε τον έλεγχο του κέντρου και κατάφερε να ξετυλίξει κάποιες επιθετικές προσπάθειες. Οχτώ λεπτά αργότερα όμως η ελληνική ομάδα βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ύστερα από κόντρες έξω από την περιοχή, η μπάλα στρώθηκε στον Κλωναρίδη, που έπιασε με τη μία το σουτ και κεραυνοβόλησε τον Γκοστόμκσκι. Η Κορόνα προσπάθησε να απαντήσει στο 29' με την κεφαλιά του Αανκούρ, που ήταν και μοναδική ευκαιρία των Πολωνών στο πρώτο μέρος. Το γκολ ξεκλείδωσε τους παίκτες του Χιμένεθ που έδειξαν περισσότερη μαχητικότητα (ιδιαίτερα ο Γιακουμάκης που έτρεχε και πίεζε παντού) και έβγαλαν πολύ ωραίες συνεργασίες. Στο 31' Μάνταλος και Κλωναρίδης έπαιξαν όμορφα το 1-2 αλλά το σουτ του αρχηγού της Ένωσης πήγε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα, ενώ η συνεργασία του Ελληνοβέλγου με τον Τρίστασον στο 46' ανακόπηκε λανθασμένα ως οφσάιντ.

Την κράτησε ο Ανέστης

Το δεύτερο μέρος είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, αφού οι δύο προπονητές έκαναν πολλές αλλαγές, με τον Χιμένεθ να μην αλλάζει απευθείας εξ ολοκλήρου το σχήμα, όπως στον αγώνα με την Καρπάτι. Το παιχνίδι έγινε περισσότερο ενδιαφέρον,μεν, αφού οι Πολωνοί κατάφεραν να δημιουργήσουν ευκαιρίες. Όποτε πήγαιναν να απειλησουν όμως, έβρισκαν μπροστά τους τον Ανέστη που στάθηκε πολύ καλά. Δημιουργικά η ΑΕΚ έφτιαξε δύο καλές φάσεις. Η μία με τον Γιόχανσον στο 58' (δεν βρέθηκε κανείς την σπρώξει στα δίχτυα) και μία με τον Γαλανόπουλο δύο λεπτά αργότερα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ έπαιξε σε διάταξη κλασικού 4-3-3 μέχρι το 80' όταν ο Χιμένεθ έριξε στο παιχνίδι τον Αλμέιδα, όπου επαναφέρθηκε το 4-2-3-1. Ο Πορτογάλος έπαιξε στην κορυφή με τον Λιβάγια να μετατοπίζεται ως επιτελικός. Στα λεπτά που απέμεναν όμως ο 33χρονος δεν κατάφερε να σταθεί απειλητικός απέναντι στην Κορόνα. Έτσι παρέμεινε το 1-0 υπέρ της Ένωσης, η οποία έδειξε θετικά στοιχεία σε ένα ακόμα φιλικό.

ΑΕΚ: Ανέστης, Γκάλο (46' Μπακάκης), Τζανετόπουλος (46' Τσόσιτς), Τσιγκρίνσκι (85' Γιαννούτσος), Βινίσιους (46' Λόπες), Σιμόες (24' Γαλανόπουλος, 80' Αλμέιδα), Αϊντάρεβιτς (46' Γιόχανσον), Κλωναρίδης (67' Κλωναρίδης), Τρίστασον (46' Χριστοδουλόπουλος), Μάνταλος (62' Μάνταλος), Γιακουμάκης (46' Λιβάγια)
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags