Facebook Pixel Μεγάλες εκπλήξεις Χάσι - Τι ετοιμάζει στον Χιμένεθ!
| 2017-09-20 09:45:00

Μεγάλες εκπλήξεις Χάσι - Τι ετοιμάζει στον Χιμένεθ!

του Κώστα Γκόντζου
Μεγάλες εκπλήξεις Χάσι - Τι ετοιμάζει στον Χιμένεθ!

Πώς σκέφτεται ο Κοσοβάρος να αιφνιδιάσει τον αντίπαλο τεχνικό στον αγώνα του ΟΑΚΑ.

Τον ξεπέρασε την Τρίτη το βράδυ τον πρώτο... σκόπελο ο Ολυμπιακός και ο Μπεσνίκ Χάσι, κερδίζοντας έτσι πολύτιμες μέρες άνεσης και ηρεμίας, ώστε να προετοιμαστούν όσο το δυνατόν πιο κατάλληλα για το κυριακάτικο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Εχοντας στο ματς την αμέριστη συμπαράσταση του κοινού τους, οι Ερυθρόλευκοι επέστρεψαν στις νίκες με 2-1 επί του Αστέρα Τρίπολης στο Κύπελλο και παράλληλα, κατάφεραν να ξεκουράσουν αρκετούς παίκτες ενόψει της μεγάλης σύγκρουσης στο ΟΑΚΑ, όπου ο Ολυμπιακός θα πάει για δύο αποτελέσματα, καθώς μόνο η ήττα θα θεωρηθεί καταστροφική στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο.

Πάντως, ο Κοσοβάρος τεχνικός των πρωταθλητών καταστρώνει τα πλάνα του γι' αυτό το ματς από την περασμένη Κυριακή και δεν είναι τυχαίο ότι τη Δευτέρα επιχείρησε αναρίθμητα τετ α τετ με παίκτες της ομάδας, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει κλίμα εμπιστοσύνης και αμοιβαίας κατανόησης ενόψει ΑΕΚ. Στο πλαίσιο αυτό, ο Χάσι έχει διαρκείς επαφές με άμεστους συνεργάτες του στην ομάδα, αλλά και γενικότερα στην ΠΑΕ, στοχεύοντας να καταστρώσει όσο το δυνατόν καλύτερα τα πλάνα του για το ντέρμπι.

Τι θα προκύψει από τις επαφές αυτές θα φανεί στην πορεία, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, άνθρωποι που ζουν καθημερινά την ομάδα εδώ και χρόνια και γνωρίζουν καλά πρόσωπα και καταστάσεις, προσπαθούν να πείσουν τον Χάσι να στραφεί σε δύο κινήσεις, πιστεύοντας ότι μπορούν να αιφνιδιάσουν την ΑΕΚ.

Αρχικά, να απαλλαγεί ο Αλεξίς Ρομαό από καθήκοντα στόπερ και να επιστρέψει στα χαφ, προκειμένου αυτά να «ατσαλωθούν».

Στο Λιμάνι πολλοί πιστεύουν ότι η άμυνα δέχεται μεγάλη πίεση και φάσεις γιατί τα χαφ χωρίς τον Ρομαό γίνονται αρκετά «φαντεζί» και «σοφτ», με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανακόψουν αποτελεσματικά τις επιθέσεις των αντιπάλων. Ετσι, η προτροπή προς τον Χάσι είναι να εμπιστευτεί έναν εκ των Νικολάου ή Σισέ δίπλα στον Ενχελς και να ανέβει μέτρα στο γήπεδο ο Ρομαό, προκειμένου να κόβονται πιο αποτελεσματικά και σε πρώτο χρόνο οι επιθέσεις των αντιπάλων.

Μια ακόμα συμβουλή-παραίνεση προς τον 46χρονο προπονητή είναι να δοκιμάσει να αιφνιδιάσει τον Χιμένεθ χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα στην 11άδα τον Εμενίκε και τον Τζούρτζεβιτς.

Πιστεύουν κάποιοι στον Ολυμπιακό ότι έτσι η ΑΕΚ θα χάσει την επιθετικότητά της και θα υποχρεωθεί να κρατήσει περισσότερους παίκτες πίσω για να μην πάθει ζημιά. Στον Ολυμπιακό κάποιοι πιστεύουν ότι με το συγκεκριμένο δίδυμο θα γίνουν... πυραυλοκίνητοι μπροστά και δεν θα έχει η ΑΕΚ συνταγή για να τους σταματήσει.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Χάσι δείχνει να σκέφτεται σοβαρά όσα ακούει και δεν αποκλείεται να υιοθετήσει τις οδηγίες αυτές ή μία από αυτές, ιδιαίτερα μετά τα όσα είδε στο ματς Κυπέλλου με τον Αστέρα Τρίπολης. Ότι, δηλαδή, ο Εμενίκε είναι πια έτοιμος για 11άδα, όπως και ότι μπορεί να στηριχθεί περισσότερο στους πιτσιρικάδες στόπερ, Νικολάου και Σισέ, οι οποίοι έκαναν πολύ καλό ματς με τους Αρκάδες, όπως παραδέχθηκε και στη συνέντευξη Τύπου ο Κοσοβάρος προπονητής.  

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags