Facebook Pixel Οι Ρώσοι ενισχύουν το μέτωπο της Ουκρανίας
Life
| 2024-04-26 03:15:00

Οι Ρώσοι ενισχύουν το μέτωπο της Ουκρανίας

του Γεωπόλδου
Οι Ρώσοι ενισχύουν το μέτωπο της Ουκρανίας

Νέα προσθήκη δυνάμεων από τη Μόσχα. Ενίσχυση με 2000 στρατιώτες.

H Ρωσία άρχισε να αποσύρει τις “ειρηνευτικές δυνάμεις” της από το Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Βρίσκονταν εκεί από το φθινόπωρο του 2020. Το απόσπασμα αριθμούσε περίπου 2.000 στρατιώτες. Μαζί με τον εξοπλισμό τους, απομακρύνονται από το Αζερμπαϊτζάν σιδηροδρομικώς μέσω των συνόρων στο Νταγκεστάν.

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα της γερμανικής BILD, υπάρχουν ήδη “κάποιοι φόβοι” ότι το συγκεκριμένο απόσπασμα θα μπορεί να σταλεί στην Ουκρανία. Οι “ειρηνευτές” είναι οπλισμένοι με δεκάδες σχετικά καινούργια BTR-82A BTR. Όπως ανέφερε νωρίτερα η εφημερίδα, ο ρωσικός στρατός έχει μεγάλη ανάγκη από σύγχρονα BMP και APC στην πρώτη γραμμή του μετώπου στην Ουκρανία.

Πεσκόφ: "Οι ειρηνευτές έφυγαν λόγω της αναγνώρισης συνόρων"

Οι Ρώσοι ειρηνευτές εγκατέλειψαν το Ναγκόρνο-Καραμπάχ, επειδή δεν υπάρχουν άλλες λειτουργίες γι’ αυτούς στην περιοχή. Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ στον αέρα του 1καναλιου, όπως μεταδίδει το TASS. Σύμφωνα με τον ίδιο, η κατάσταση κατέστη δυνατή μετά την αναγνώριση των συνόρων του Αζερμπαϊτζάν από την Αρμενία.

“Η απόσυρση των ειρηνευτικών δυνάμεων ανταποκρίνεται στις σημερινές πραγματικότητες που αναπτύχθηκαν στην περιοχή μετά την αναγνώριση των συνόρων του Αζερμπαϊτζάν από την Αρμενία από το 1991″, εξήγησε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου. – Οι γεωπολιτικές πραγματικότητες εκεί έχουν αλλάξει και δεν τους απομένουν άλλες λειτουργίες”, σημείωσε. Ο Πεσκόφ αντιπαραθέτει την υπογεγραμμένη δήλωση με τις τρέχουσες πραγματικότητες, γεγονός που αποτελεί μια ακόμη απόδειξη ότι οι συμφωνίες με τη Ρωσία δεν έχουν καμία αξία, διότι πάντα μπορούν να γίνουν τροποποιήσεις στις τρέχουσες πραγματικότητες.

Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν εργάζονται για συνθήκη ειρήνης

Η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν εργάζονται πάνω στη σύναψη ειρηνευτικής συνθήκης, υπάρχουν ακόμη άρθρα που δεν έχουν συμφωνηθεί, ενώ συνεχίζονται επίσης οι διαπραγματεύσεις για την οριοθέτηση των συνόρων, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ σε συνέντευξή του στο πρώτο κανάλι.

“Τώρα απολύτως μιλάμε για μια νέα ζωή, βέβαια, υπάρχει το έδαφος του Αζερμπαϊτζάν, υπάρχουν εν εξελίξει διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο χωρών για την οριοθέτηση των συνόρων. Ένα μέρος της έχει ήδη συμφωνηθεί. Και υπάρχουν συνεχιζόμενες εργασίες μεταξύ των δύο χωρών για τη συνθήκη ειρήνης, όπου υπάρχουν επίσης ακόμη μη συμφωνημένα άρθρα”, δήλωσε ο Πεσκόφ, όπως μετέδωσε το RIA Novosti.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags