Facebook Pixel Απαίσιο κτίριο η Αγιά Σοφιά για Τούρκο ιστορικό
Life
| 2024-04-28 18:00:00

Το τερμάτισε! Τούρκος Ιστορικός αποκάλεσε "απαίσιο κτίριο" την Αγιά Σοφιά

του Γεωπόλδου
Το τερμάτισε! Τούρκος Ιστορικός αποκάλεσε "απαίσιο κτίριο" την Αγιά Σοφιά

Τρίζουν τα κόκκαλα του Αυτοκράτορα Ιουστινιανού.

Με αυτήν την είδηση που σας μεταφέρουμε, δεν γίνεται παρά να τρίζουν τα κόκκαλα του Αυτοκράτορα Ιουστινιανού. Ο Ιλμπέρ Ορταϊλί το… τερμάτισε. Ο Τούρκος καθηγητής Ιστορίας χαρακτήρισε την Αγιά Σοφιά «απαίσιο κτίριο».

«Μπορείς να προσευχηθείς στην Αγία Σοφία; Είναι ένα απαίσιο κτίριο για προσευχή. Είναι ένα απαίσιο κτίριο. Κανένας σοβαρός μουσουλμάνος δεν θα προσευχόταν εκεί. Αυτό το κτίριο σκοτεινιάζει την ψυχή ενός ανθρώπου», είπε συγκεκριμένα σε τηλεοπτική εκπομπή που μεταδίδεται στο YouTube.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι πριν από λίγους μήνες, όταν η Τουρκία επικρατούσε τρόμος για έναν σεισμό τεραστίων διαστάσεων στην Κωνσταντινούπολη και σεισμολόγοι έκαναν εκτιμήσεις για πάνω από 7 Ρίχτερ, ο καθηγητής είχε δηλώσει ότι η Αγία Σοφία πρέπει να κλείσει εντελώς για πιστούς και τουρίστες, καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος κατάρρευσής της από πιθανό σεισμό.

 Τόσοι σεισμοί έχουν γίνει στην περιοχή, από τις 27 Δεκεμβρίου του 537 μ. Χ., όταν ο Αυτοκράτορας Ιουστινιανός αναφώνησε με θαυμασμό την ιστορική φράση: “Δόξα τω Θεώ τω καταξιώσαντί με τοιούτον έργον επιτελέσαι. Νενίκηκά σε, Σολομών!”, εννοώντας, ότι ο νέος ναός της Αγίας Σοφίας είχε ξεπεράσει σε μεγαλείο τον Ναό του Σολομώντα στα Ιεροσόλυμα, αλλά το σύμβολο της Ορθοδοξίας παρέμεινε στη θέση του, εν αντιθέσει με νεώτερα κτίρια στην Τουρκία που έπεσαν σαν τραπουλόχαρτα.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags