Facebook Pixel Ο Σ. Κόλκας γράφει για ΠΑΟΚ!
| 2014-10-10 13:50:00

Ο Σ. Κόλκας γράφει για ΠΑΟΚ!

Ο Σ. Κόλκας γράφει για ΠΑΟΚ!

Στον ΠΑΟΚ δεν έχουμε ιεραρχήσει στόχους είναι η αλήθεια. Και νομίζω πως μέσα σε αυτή την διακοπή είναι ευκαιρία να συμβεί κάτι τέτοιο.

Μετά από δύο χρόνια Σαββίδη, μάλλον φαίνεται να βρίσκουμε μία διοικητική σταθερότητα. Με τον Ιάκωβο Αγγελίδη να ελέγχει πλέον την ΠΑΕ και να μην έχει καμία σχέση με την πρώτη επιλογή Σαββίδη, τον Γκέρμαν Τσιστιακόφ, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να βρει ρόλους. Ξέρουμε ποιος είναι πρόεδρος, ξέρουμε ποιος είναι τεχνικός διευθυντής, ξέρουμε ποιος είναι διευθυντής των γραφείων και γενικά βλέπουμε να υπάρχει μία σειρά στον τρόπο λειτουργίας της ΠΑΕ. Και εκτιμώ πως ο Σαββίδης αντιλήφθηκε τις γραφικότητες του στυλ «πάρε σκούπα», «να φύγουν τα λαμόγια» και άλλα τέτοια που μόνο σύγχυση προκαλούσαν στη ΠΑΟΚτσήδικη κοινή γνώμη και τίποτα περισσότερο.

Έχοντας μία αρχή, μέση και τέλος στη διοίκηση, εκτιμώ πως μπορούμε να ιεραρχήσουμε θέματα. Με τι θα είμαι ικανοποιημένος εγώ για παράδειγμα στο τέλος της σεζόν.

Πρώτο ζήτημα είναι τα χρέη. Αν η υπόθεση των χρεών κλείσει, ο Σαββίδης θα είναι σίγουρα ποιο ενισχυμένος στα μάτια της κοινής γνώμης αφού θα έχει διώξει τον βασικό βραχνά της ομάδας.

Τα χρέη είναι σε καλό δρόμο γιατί δεν συμβαίνει κάτι φωτογραφικό για τον ΠΑΟΚ όπως συνέβη για άλλες ΠΑΕ, άρα δεν είναι εφικτό για κάποιον που δεν θέλει να φύγει ο σύλλογος από τα δεσμά να τον τρυπήσει. Περιμένουμε όλοι με αγωνία για το τι ακριβώς θα συμβεί. Δεν αργεί πάντως η υπόθεση αυτή γιατί τα νούμερα για χρέη προς το Δημόσιο εκτοξεύονται δραματικά και θα πρέπει να εμφανιστούν λύσεις άμεσα για την κοινωνία.

Στο νούμερο δύο, βρίσκεται η δημιουργία βάσεων στην ομάδα. Εκτιμώ πως είναι πολύ σημαντικό για τον ΠΑΟΚ να δημιουργήσει έναν πυρήνα 15 με 20 ποδοσφαιριστών που θα διατηρήσει στο ρόστερ του και τις επόμενες σεζόν.

Κακά τα ψέματα, ο αγωνιστικός στόχος του ΠΑΟΚ θα πρέπει να είναι αυτός και αν καταφέρει παράλληλα να παίξει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ την επόμενη σεζόν τότε θα είναι όλα καλά. Για την Ευρώπη η πρόκριση στους 32 είναι ταβάνι, ενώ για το κύπελλο μάλλον έτσι όπως έχουν έρθει τα δεδομένα είναι μπελάς για την ομάδα. Για την ακρίβεια είναι μπελάς από τον τρόπο που τον διαχειριζόμαστε όλοι τον συγκεκριμένο θεσμό ο οποίος έχει επιφέρει τα σημαντικότερα τρυπήματα στη σύγχρονη ιστορία του ΠΑΟΚ. Αν ωριμάσαμε και αυτό θα φανεί στη διάρκεια, σίγουρα το κύπελλο είναι ο θεσμός που μπορεί να μας φέρει πιο εύκολα … μαστραπά.

Εγώ προσωπικά θα είμαι ικανοποιημένος με τη δημιουργία κορμού και την έξοδο στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό θα είναι το φυσιολογικό αν αναλογιστεί κανείς την κατάσταση των υπολοίπων σε συνδυασμό με τη δομή του ρόστερ μας.

Από εκεί και πέρα, θα πρέπει να έχει μπει μπρος στο προπονητικό κέντρο. Κακά τα ψέματα, είναι και αυτό σημαντικό αν και πλέον το θέμα είναι διαδικαστικό. Δεν θα αργήσει να μπει σε μία γραμμή.

Τέλος, όσον αφορά στους οχτρούς, καλό θα είναι να τελειώσει η χρονιά με ξηλωμένη όλη την ΕΠΟ και με εξελίξεις στην υπόθεση Κορέα. Κάτι πάρα πολύ πιθανό.

Πηγή: paok24.com

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags