Facebook Pixel Η αδελφότητα περιφρονεί τη δικαιοσύνη!
| 2015-04-25 15:30:00

Η αδελφότητα περιφρονεί τη δικαιοσύνη!

Η αδελφότητα περιφρονεί τη δικαιοσύνη!

Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο του Βαγγέλη Μπραουδάκη...

Αν πεις ότι έχουν αποθρασυνθεί, μάλλον κρούεις ανοικτές θύρες. Διότι έχουν ξεπεράσει πλέον και το όριο του θράσους! Βρίσκονται σε αυτό της περιφρόνησης: Των θεσμών! Του Συντάγματος! Της ανεξαρτησίας των δικαστικών αρχών! Συμπεριφέρονται ως υπεράνω πάσης απόδοσης δικαίου! Υπεράνω του νόμου

Ο λόγος για την αδελφότητα των διαιτητών και βοηθών στη Super League, η οποία απαριθμεί 73 μέλη και πρόκειται να απέχει από τα γήπεδα, αρχής γενομένης από την επόμενη Κυριακή (για τούτο το Σαββατοκύριακο δεν πρόκαναν να οργανωθούν αποτελεσματικά)! Γιατί; Επειδή έξι εξ αυτών -Σπάθας, Γιάχος, Δημητρόπουλος, Κάμπαξης, Ιωαννίδης, Αμπάρκιολης- κατηγορήθηκαν από τον ειδικό ανακριτή διαφθοράς, στο πλαίσιο της «εγκληματικής οργάνωσης», για «δωροδοκία - δωροληψία σε βαθμό κακουργήματος»

Ετσι, οι υπόλοιποι 67 της αδελφότητας κρύβουν σφυρίχτρες και σημαιάκια σε ένδειξη συμπαράστασης και διαμαρτυρίας, με το παραπλανητικό σύνθημα «όχι στην ποινικοποίηση των λαθών»! Εχουν, δηλαδή, απαγγελθεί αρμοδίως και επισήμως κατηγορίες για «δωροδοκία - δωροληψία», οι οποίες φυσικά μένει να αποδειχθεί αν ευσταθούν ή αν θα καταρριφθούν, κι αυτοί -πριν αποδειχθεί οτιδήποτε- «στρεψοδικούν»! Πρωτοφανές και τόσο περιφρονητικό, καθώς παρόμοια συμπεριφορά στο παρελθόν της χώρας δεν έχει παρατηρηθεί είτε από άλλη αδελφότητα είτε από συντεχνία, είτε από συμμορία είτε από καρτέλ!

Η αδελφότητα των διαιτητών και βοηθών της Super League υποστηρίζει ?κοντολογίς- ότι η ποινική δικαιοσύνη οφείλει να τους εξαιρεί! Οφείλει να μην τους διερευνά, όπως κάθε άλλον Ελληνα πολίτη! Υβρις, με την αρχαιοελληνική έννοια

Προχτές, κατ' αποκλειστικότητα, δημοσιεύσαμε το mail που έστειλε μαζικά το άτυπο προεδρείο τους (Κουκουλάκης - Γιάχος), προκειμένου να συλλεχθούν τα 73 «ναι», ώστε να κατέβουν σε αποχή. Και ενοχλήθηκαν τόσο από την αποκάλυψή μας, που χτες διακινήθηκε το εξής μήνυμα εντός της αδελφότητας:

«Θα πρέπει να μας προβληματίσει όλους και ειδικότερα αυτόν ή αυτούς που φρόντισαν να διαρρεύσει αυτούσιο το e-mail που στάλθηκε σε δημοσιογραφικές, και όχι μόνο, πηγές. Δυστυχώς, όσο κι αν προσπαθούμε, δεν είμαστε σε θέση να κατανοήσουμε το πού μπορεί να αποσκοπεί μια τέτοια κίνηση και τι όφελος μπορεί να προκύψει ακόμα και για τον ίδιο που το έκανε. Φανταζόμαστε ότι θα έγιναν από όλους σας, όμως, αντιληπτές οι αρνητικές συνέπειες της παραπάνω κίνησης, καθώς και ο αντίκτυπος που είχε για όλους εμάς, επειδή κάποιος συνάδελφος αποφάσισε να κινηθεί με αυτόν τον τρόπο. Στην κρίση σας, λοιπόν, αν μπορεί να είναι υπερήφανος για ό,τι έκανε»

Τους χαλάσαμε τη μυστικότητα, ε; Κι όποιος ή όποιοι από τους «73» το διέρρευσαν θα πρέπει να ντρέπονται, ε; Πώς το έγραψα στο ξεκίνημα; Εχουν ξεπεράσει προ πολλού τα όρια του θράσους. Οι περισσότεροι μας το έδειχναν μέχρι τώρα με όσα σφύριζαν ή δεν σφύριζαν, με όσα υπεδείκνυαν ή όχι. Νόμιζα, ωστόσο, ότι η συγκεκριμένη συμπεριφορά τους περιοριζόταν εντός αγωνιστικού χώρου, εκεί όπου είναι «άρχοντες του αγώνα». Λάθος! Εχει ποτίσει κάθε δευτερόλεπτό τους. Νιώθουν untouchable (ανέγγιχτοι)

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags