Facebook Pixel Μηδέν στο πηλίκο, 1-1 στις αποβολές
| 2017-01-28 22:23:00

Μηδέν στο πηλίκο, 1-1 στις αποβολές

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Μηδέν στο πηλίκο, 1-1 στις αποβολές

Ξάνθη και ΑΕΚ κακοποίησαν του ποδόσφαιρο στα Πηγάδια και το στείρο 0-0 να φαντάζει δίκαιο αποτέλεσμα. Αποβλήθηκε στο 6' ο Γκάλο με τους ακρίτες να... ισοφαρίζουν στις κόκκινες στο 58'.

Ματς για πολλά κολλύρια ήταν η αναμέτρηση Ξάνθη-ΑΕΚ, σε ένα ματς με δύο αποβολές, όπου το θέαμα πήγε περίπατο και οι κλωτσιές έπεφταν σύννεφο.

Νοκ άουτ ο Γιόχανσον, ξανά μέσα ο Αϊντάρεβιτς

Δύο εκπλήξεις επεφύλαξε η 11άδα της ΑΕΚ στα Πηγάδια. Ο Γιάκομπ Γιόχανσον τέθηκε εκτός αποστολής λόγω ίωσης και ο Χιμένεθ, αντί να βάλει μέσα τον νεαρό Γαλανόπουλο που βγάζει μάτια, εμπιστεύτηκε τον Αστρίτ Αϊντάρεβιτς, ο οποίος σε όσα παιχνίδια έπαιξε έδειξε απροσάρμοστος. Στην Ξάνθη όμως η παρουσία του Σουηδού πήρε θετικό πρόσημο. Ο γιγαντόσωμος μέσος έτρεχε, έκοβε και έδωσε πολλές λύσεις ανασταλτικά,αλλά και επιθετικά μέσω στημένων φάσεων. Στις υπόλοιπες θέσεις δεν είχαμε διαφοροποιήσεις. Όσον αφορά τους γηπεδούχους, ο Λισγάρας επέστρεψε στο σχήμα των ακριτών, μετά την εξέτιση της ποινής των 3 αγωνιστικών για το δολοφονικό τάκλιν στον Σεμπά στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.

Αποβολή και... ξύλο!

Από το ξεκίνημά της η αναμέτρηση μάς προϊδέασε για το τί θα ακολουθήσει στη συνέχεια. Η Ένωση έμεινε με 10 παίκτες λόγω της αποβολής (απευθείας με κόκκινη) του Γκάλο στο 6ο λεπτό, αφού ο Βραζιλιάνος γκρέμισε τον Λουσέρο εκτός περιοχής και ο διαιτητής Παπαδόπουλος έκρινε, ότι ο φουνταριστός της Ξάνθης ήταν σε προφανή θέση για γκολ. Φάνηκε όμως, ότι ο Μακεδόνας ρέφερι εξήντλησε μονομερώς την αυστηρότητά του, αφού στην εξέλιξη του πρώτου ημιχρόνου δεν έβγαλε κίτρινη στον Βασιλακάκη (στο 33'), όταν ο τελευταίος απέκρουσε εκούσια σε διεκδίκηση της μπάλας. Τουλάχιστον δεύτερο ημίχρονο διόρθωσε τις υποδείξεις του...

Το αριθμητικό μειονέκτημα οδήγησε τον Μανόλο Χιμένεθ σε αναγκαστική αλλαγή προκειμένου να ενισχύσει το δεξί άκρο της άμυνάς του. Έτσι έφυγε από το χορτάρι ο Πατίτο και μπήκε ο Μπακάκης, με τη διάταξη να μετατρέπεται σε 4-4-1, με τον Λάζαρο στα δεξιά και τον Μάνταλο αριστερό εξτρέμ. Το κενό... μπαλώθηκε, η Ένωση (που είχε θέματα πριν την αποβολή στο κέντρο και στην πρώτη άμυνα) ισορρόπησε και κράτησε τους γηπεδουχους μακριά από το... κουτί της, αλλά έτσι και αλλιώς το θέαμα πήγε περίπατο.

Ο Μπάρκας είναι εδώ

Βλέπετε, τα κυρίαρχα στοιχεία του αγώνα ήταν οι δυνατές μονομαχίες και τα πολύ σκληρά χτυπήματα εκατέρωθεν. Έπρεπε να διανύσουμε 35 λεπτά παιχνιδιού μέχρι να δούμε κάποια επιθετική προσπάθεια στο ματς, όταν ο Μπάρκας αναγκάστηκε να βγει εκτός περιοχής και να διώξει με τάκλιν, προ του Βασιλακάκη. Τρία λεπτά αργότερα έγινε η καλύτερη φάση του πρώτου ημιχρόνου, όταν ο Λάζιτς έβγαλε τον Τριάδη πρόσωπο με πρόσωπο με το τέρμα, αλλά ο γκολκίπερ της ΑΕΚ δήλωσε ξανά παρών. Απέκρουσε και διατήρησε το 0-0, με το οποίο οι δύο ομάδες μπήκαν στο δεύτερο μέρος.

Στα ίσια και... κακοποίηση!

Η ΑΕΚ όμως μπήκε με διαφορετικό στήσιμο. Το 4-4-1 παρέμεινε, αλλά ο Σιμόες έπαιξε μοναδικός κόφτης μπροστά από τα στόπερ με τον Μάνταλο και τον Αϊντάρεβιτς να τοποθετούνται ως εσωτερικοί μέσοι. Επιθετικό δίδυμο μπροστά αγωνίστηκαν ο Πέκχαρτ με τον Λάζαρο, ο οποίος είχε το καθήκον να ντουμπλάρει τους χαφ. Οι φιλοξενούμενοι ανέκτησαν τον έλεγχο και προσπάθησαν να πιέσουν ψηλά με κινητήριους μοχλούς τον Λάζαρο και τον Μάνταλο. Στο 58' αποκαταστήθηκαν οι ισορροπίες, μετά την αποβολή του Τριάδη (που πήρε 2 κίτρινες σε διάστημα 4 λεπτών) και έτσι το ματς άνοιξε κάπως. Γιατί κλασικές ευκαιρίες δεν είδαμε, με τις δύο ομάδες να επιδίδονται σε κακοποίηση του αθλήματος.

Φαινόταν λες και δεν ήθελαν να ρισκάρουν. Ο Χιμένεθ έβαλε μέσα τον Μπακασέτα, αλλά δεν ριψοκινδύνεψε με Μεληκιώτη και προτίμησε να περάσει τον Γαλανόπουλο για να σιγουρέψει τη μεσαία γραμμή και να δέσει το αποτέλεσμα. Η ΑΕΚ πάντως κατάφερε να βρεθεί κοντά στο 0-1 στο 85', αλλά η κεφαλιά του Λαμπρόπουλου (που πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι) ύστερα από εκτέλεση φάουλ του πολύ καλού Αϊντάρεβιτς κατέληξε στην αγκαλιά του Ζίβκοβιτς. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στην αναμέτρηση, η οποία έληξε χωρίς σκορ.

Ξάνθη (Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Καρασαλίδης, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας, Τριάδης, Λουσέρο, Βασιλακάκης (78' Ράνος), Γουάλας, Λάζιτς, Λισγάρας, Καμαρά (55' Σολτανί)

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο, Ντίντακ, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Σιμόες, Αϊντάρεβιτς, Χριστοδουλόπουλος (74' Μπακασέτας), Πατίτο (11' Μπακάκης), Μάνταλος (84' Γαλανόπουλος), Πέκχαρτ

 

Αποβολές: 58' Τριάδης – 6' Γκάλο

Δείτε πως κάλυψε ο SportDog το παιχνίδι Live:

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags