Facebook Pixel Ηρακλάρα «ξάπλωσε» και τον Παναθηναϊκό - Έτσι θα νικήσει τον Ολυμπιακό;
| 2017-03-11 22:29:00

Ηρακλάρα «ξάπλωσε» και τον Παναθηναϊκό - Έτσι θα νικήσει τον Ολυμπιακό;

Ηρακλάρα «ξάπλωσε» και τον Παναθηναϊκό - Έτσι θα νικήσει τον Ολυμπιακό;

Μια εβδομάδα πριν το ντέρμπι ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε επί του Ηρακλή, έχασε ένα "τσουβάλι" ευκαιρίες και το πλήρωσε, με τον Γηραιό να ισοφαρίζει (1-1) με αυτογκόλ του Τελάντερ και να "γονατίζει" ακόμα έναν μεγάλο αντίπαλο!

«Αυτοκτόνησε» ο Παναθηναϊκός στο Καυταντζόγλειο κόντρα στον μαχητικό Ηρακλή, οποίος βρήκε τον τρόπο να πάρει βαθμό από έναν ακόμα μεγάλο αντίπαλο μετά την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ! Οι Πράσινοι προηγήθηκαν με πέναλτι του Μπεργκ, έχασαν τεράστιες ευκαιρίες και τελικά ισοφαρίστηκαν κόντρα στη ροή του αγώνα με αυτογκόλ του Τελάντερ.

Το ματς

Λίγες φάσεις, γκολ με πέναλτι

Ο Ηρακλής ήταν η ομάδα που μπήκε στο ματς με περισσότερη ένταση και επιχείρησε να αιφνιδιάσει τον Παναθηναϊκό πιέζοντας. Ο Γηραιός μπορεί να μην έφτιαξε κάποια κλασσική ευκαιρία, ωστόσο πάτησε στην αντίπαλη περιοχή με αξιώσεις σε 2-3 περιπτώσεις και θα μπορούσε να απειλήσει εάν οι παίκτες του είχαν καλύτερες επιλογές  στην τελική πάσα. Όσο για τον Παναθηναϊκό, δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι δεν… υπήρχε στο αντίπαλο μισό, όμως η ποιότητα των μεσοεπιθετικών του είναι μεγάλη και έτσι οι Πράσινοι έφτιαξαν την πρώτη μεγάλη του αγώνα. Συγκεκριμένα, σε μια πολύ όμορφα χτισμένη επίθεση στο 20’ ο Λουντ πέρασε στον Εμποκού, αυτός έβγαλε τετ α τετ τον προωθημένο Χουλτ, αλλά το πλασέ του Σουηδού αποκρούστηκε από τον Χουάντερσον.

Στη συνέχεια, ο ρυθμός έπεσε, με αμφότερες τις ομάδες να αναλώνονται σε ένα παιχνίδι κέντρου με μπόλικα λάθη και να μην μπορούν να απειλήσουν. Ωστόσο, η ποιότητα του Παναθηναϊκού «μίλησε» ξανά και έφερε το προβάδισμα για το Τριφύλλι. Στο 36’ ο Εμποκού πέρασε ακόμα μια εξαιρετικά μπαλιά, αυτή τη φορά στον Μπεργκ. Ο Σουηδός έφυγε στην πλάτη του Ρούσσου και μπήκε στην περιοχή, με τον αμυντικό του Ηρακλή να τον ανατρέπει και τον διαιτητή Καλογερόπουλο να καταλογίζει πέναλτι. Ο ίδιος ο Μπεργκ το εκτέλεσε και έκανε το 1-0 για τον Παναθηναϊκό.

Ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών

Ο Παναθηναϊκός ανέβηκε πολύ στο δεύτερο μέρος και θα μπορούσε να έχει διευρύνει το προβάδισμά εάν ήταν πιο αποτελεσματικός. Ο Μπεργκ νικήθηκε δυο φορές σε τετ α τετ από τον Χουάντερσον (50’, 58’), ενώ στο 60’ ο Εμποκού πήγε να βάλει το γκολ της χρονιάς με τυχερό εναέριο τακουνάκι, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι. Στο 61’ ο Βιγιαφάνιες συνδυάστηκε ωραία με το Λέτο, όμως σούταρε άουτ από καλή θέση.

Απάντηση από το… πουθενά

Ενώ ο Ηρακλής έδειχνε να έχει καταρρεύσει, βρήκε την ισοφάριση κόντρα στη ροή του αγώνα. Στο 72’ ο Κούρος πέρασε στην περιοχή για τον Λεοζίνιο, αυτός γύρισε την μπάλα και ο Τελάντερ την έστειλε άθελά του στα δίχτυα της ομάδας του ισοφαρίζοντας για την Ηρακλή!

Απάντηση από το… πουθενά

Ενώ ο Ηρακλής έδειχνε να έχει καταρρεύσει, βρήκε την ισοφάριση κόντρα στη ροή του αγώνα. Στο 72’ ο Κούρος πέρασε στην περιοχή για τον Λεοζίνιο, αυτός γύρισε την μπάλα και ο Τελάντερ την έστειλε άθελά του στα δίχτυα της ομάδας του ισοφαρίζοντας για την Ηρακλή!

Η ισοφάριση ανέβασε την ψυχολογία του Ηρακλή και μαζί τον ρυθμό του αγώνα αφού ο Γηραιός πίστεψε στην ανατροπή και «ξεμύτισε» για να πετύχει ακόμα ένα γκολ, ενώ ο Παναθηναϊκός δεν είχε άλλη επιλογή από το να ρισκάρει.

Αμφότερες οι ομάδες είχαν από μια μεγάλη ευκαιρία, αλλά το σκορ δεν άλλαξε. Στο 76’ ο Γροντής σούταρε από καλή θέση, αλλά η μπάλα κόντραρε στα σώματα και εν συνεχεία η κεφαλιά του Στάμου κατέληξε στα χέρια του Βλαχοδήμου, ενώ στο 82’ ο Μπεργκ έπιασε την κεφαλιά από σέντρα και λάθος του Τζανετόπουλου, όμως αστόχησε από τη μικρή περιοχή με τον Χουάντερσον εξουδετερωμένο!

Ηρακλής (Σάββας Παντελίδης): Χουάντερσον, Δώνης, Στάμου, Κούρος, Ρούσσος (46΄Ιντζόγλου), Τζανετόπουλος, Σαραμαντάς (86’ Αγγελόπουλος), Αργυρόπουλος, Λεοζίνιο, Μοντέιρο (61’ Γροντής), Περόνε

Παναθηναϊκού (Μαρίνος Ουζουνίδης):Ο. Βλαχοδήμος, Κουτρουμπής (62’ Τελάντερ), Κουρμπέλης, Κουλιμπαλί, Χουλτ, Ζέκα, Λουντ (74’ Μολίνς), Βιγιαφάνιες, Εμποκού, Λέτο (64’ Μπουμάλ), Μπεργκ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags