Facebook Pixel ΑΕΚάρα για τελικό, έδειξε... αυγά μέσα στο Καραϊσκάκη και καθάρισε τον Ολυμπιακό (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2017-04-13 21:23:00

ΑΕΚάρα για τελικό, έδειξε... αυγά μέσα στο Καραϊσκάκη και καθάρισε τον Ολυμπιακό (ΒΙΝΤΕΟ)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
ΑΕΚάρα για τελικό, έδειξε... αυγά μέσα στο Καραϊσκάκη και καθάρισε τον Ολυμπιακό (ΒΙΝΤΕΟ)

Τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης για την Ένωση, που πέρασε… αέρα με 2-1 από το Καραϊσκάκη. Ένα ημίχρονο άντεξαν οι Πειραιώτες, Αραούχο-Πατίτο και Φιγκέιρας τα γκολ!

Η ΑΕΚ ήταν η νικήτρια στον πρώτο ματς των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Ολυμπιακό. Η Ένωση δεν ήταν καλύτερη από τους γηπεδούχους, έπαιξε όμως εξυπνότερα και μετά δύο γκολ εκτός έδρας πήρε ισχυρότατο προβάδισμα πρόκρισης, ενόψει του επαναληπτικού στο ΟΑΚΑ!

Βασικός ο Ανδρούτσος, Ρέτσος αριστερός μπακ, με Καρντόσο στην επίθεση

Χωρίς εκπλήξεις παρέταξε ο Τάκης Λεμονής τον Ολυμπιακό. Όπως αναμενόταν, ο Έλληνας τεχνικός τοποθέτησε τον Ρέτσο στα αριστερά της άμυνας και προτίμησε τον Καρντόσο αντί του Ανσαριφάρντ στην αιχμή του δόρατος. Ο Καπίνο υπερασπίστηκε την ερυθρόλευκη εστία, στα δεξιά της άμυνας πήρε θέση ο Φιγκέιρας και στο κέντρο ο Ντα Κόστα με τον Μποτία. Στα χαφ ο Ρομαό έπαιξε δίδυμο με τον Ανδρούτσο. Στην αριστερή πτέρυγα τοποθετήθηκε ο Σεμπά, στη δεξιά ο Μάριν και ο Φορτούνης είχε ελεύθερο ρόλο, πίσω από τον Παραγουανό.

Έκπληξη με Βάργκας, μέσα Πατίτο-Τσιγκρίνσκι

Μπορεί ο Ρόναλντ Βάργκας να ήταν ο πρωταγωνιστής της ΑΕΚ στη νίκη επί της Κέρκυρας και πέρσι να είχε εξελιχθεί σε άνθρωπο των ντέρμπι για την Ένωση, ο Μανόλο Χιμένεθ όμως έκανε την έκπληξη αφήνοντας τον Βενεζουελάνο εκτός αποστολής. Ο Ισπανός τεχνικός προτίμησε να ρίξει τον Πατρίτσιο Ροντρίγκες, ο οποίος φάνηκε ανέτοιμος δύο αγωνιστικές πριν, στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Επίσης βασικός ξεκίνησε και ο Τσιγκρίνσκι που θα αγωνιστεί με ειδικό νάρθηκα, μετά το κάταγμα στο χέρι και την επέμβαση που υποβλήθηκε. Η Ένωση ξεκίνησε στο παιχνίδι, με τον Ανέστη κάτω από τα δοκάρια, την άμυνα συμπλήρωναν από δεξιά προς τα αριστερά οι Γκάλο, Βράνιες και Ντίντακ. Στα χαφ ο Σιμόες με τον Γιόχανσον είχαν ανασταλτικό ρόλο. Ο Λάζαρος έπαιξε δεξιά, ο Μάνταλος δεκάρι και μοναδικός προωθημένος ο Αραούχο, με τους «κιτρινόμαυρους» να αγωνίζονται σε διάταξη 4-2-3-1.

Ψυχρολουσία με Αραούχο

Ο Ολυμπιακός έβαλε δύσκολα στην ΑΕΚ από την αρχή του παιχνιδιού, όπου έδειξε, ότι θα κάνει ένα ανελέητο σφυροκόπημα, πιέζοντας ψηλά τους «κιτρινόμαυρους». Η Ένωση όμως άντεξε τα πρώτα καυτά λεπτά της αναμέτρησης, όπου οι Πειραιώτες είχαν δοκάρι (στο 1') ύστερα από σέντρα του Ρέτσου, ενώ στο 3' ο Σεμπά βγήκε τετ α τετ με τον Ανέστη, ο οποίος τον ανέτρεψε, πέναλτι όμως δεν δόθηκε, αφού προηγουμένως ο Βραζιλιάνος ήταν σε θέση οφσάιντ.

Ο Δικέφαλος έπαιξε έξυπνα και στο 6' χτύπησε τον Ολυμπιακό εκεί που πονά, δηλαδή στα στόπερ του. Ύστερα από γέμισμα σε στατική φάση, ο Αραούχο ξέφυγε του Ντα Κόστα, βγήκε ενώπιος ενωπίω με τον Καπίνο και έκανε το 0-1. Η Ένωση έχοντας την ψυχολογία με το μέρος της, προσπάθησε να εκμεταλλευτεί εκ νέου τις αμυντικές αδυναμίες των γηπεδούχων. Μάλιστα οι κιτρινόμαυροι είχαν άλλες δύο καλές στιγμές με Μάνταλο και Αραούχο, ωστόσο κλώτσησαν τις ευκαιρίες.

Απάντηση με Φιγκέιρας

Και όταν δεν το κάνει κάποιος αυτό μέσα στο Καραϊσκάκη, το πληρώνει μετά, κάτι που έγινε στο 13'. Ο Μάριν σέντραρε από δεξιά, οι αμυντικοί της ΑΕΚ έδιωξαν, η μπάλα έφτασε στον Φιγκέιρας που με εξαιρετικό σουτ στην κίνηση έφερε το ματς στα ίσια, με τον Ανέστη να έχει πολύ κακή τοποθέτηση στη φάση.

Δοκάρι και φωνές για πέναλτι

Ο Ολυμπιακός ανέβηκε πολύ μετά το 1-1, πίεσε ασφυκτικά την ΑΕΚ που έδειχνε μπλοκαρισμένη και έκανε πολλά λάθη πίσω. Η ομάδα του Πειραιά είχε και δοκάρι με τον Μαριν στο 22', σε μία φάση που οι «ερυθρόλευκοι» διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι, του Πατίτο στον Φιγκέιρας, αλλά το ριπλέι δεν δικαιώνει τις φωνές τους. Οι «ερυθρόλευκοι» φώναξαν ξανά στο 32' για χέρι του Σιμόες, αλλά Πορτογάλος είχε βρει τη μπάλα με τα πλευρά, ύστερα από γύρισμα του Μαρίν.

Μετά το 30' η Ένωση κατάφερε και ανέκοψε τον ρυθμό του Ολυμπιακού κάνοντας φάουλ στο κέντρο. Στο τέλος του ημιχρόνου όμως οι γηπεδούχοι βρέθηκαν κοντά στο γκολ! Ο Μαρίν βρήκε τον Ρομαό, ο οποίος νικήθηκε στο τετ α τετ με τον Ανέστη και στην επαναφορά ο Φορτούνης έκανε πολύ άσχημο τελείωμα στοχεύοντας πολύ ψηλά.

Το διαχειρίστηκε καλύτερα η ΑΕΚ στο δεύτερο 45λεπτο

Στο δεύτερο μέρος ο Λεμονής πέρασε στο παιχνίδι τον έμπειρο Καμπιάσο για να διατηρήσει την κυριαρχία του στο χώρο του κέντρου. Η ΑΕΚ όμως ήταν πιο κινητική επιθετικά, έπαιξε με πλάνο, είχε ένα καλό σουτ του Γιόχανσον και δύο αντεπιθέσεις με καλές προϋποθέσεις που δεν της βγήκαν.

Συν τοις άλλοις, οι «κιτρινόμαυροι», όποτε έπρεπε κατάφερναν και εμπόδιζαν την ανάπτυξη των ερυθρόλευκων, όταν αποκτούσαν ρυθμό. Γι'αυτό ο προπονητής του Ολυμπιακού πέρασε στο 61' τον Ανσαριφάρντ (αντί του Καρντόζο), για να φρεσκάρει την αιχμή του δόρατος της ομάδας το Πειραιά.

Γκολ με χέρι ο Πατίτο που προήλθε από φάουλ που δεν δόθηκε ποτέ

Στο 64' όμως η ΑΕΚ χτύπησε ξανά, αυτή τη φορά με περισσότερη επιτυχία! Ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, ο Βρανιες πήρε την πρώτη κεφαλιά, η μπάλα έφτασε στον Πατίτο, ο οποίος στόπαρε και έκανε το 1-2, πανηγυρίζοντας το γκολ δεόντως. Στο ριπλέι φαίνεται, ότι η μπάλα ακούμπησε στο χέρι του σκόρερ. Αξίζει να σημειωθεί, ότι πριν την επίτευξη του δεύτερου τέρματος της Ένωσης, ο Ολυμπιακός διαμαρτυρήθηκε δικαίως για φάουλ του Λάζαρου στον Ρέτσο, τον οποίο τράβηξε από τη φανέλα. Από αυτή τη φάση προήλθε το κόρνερ του Δικεφάλου...

Τί έχασες ρε Σεμπά;

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε μια ανάσα από την ισοφάριση δύο λεπτά αργότερα, όταν το πλασέ του Σεμπά προ κενής εστίας έγλειψε το αριστερό δοκάρι και έφυγε άουτ. Στο 69' ο Καπίνο κράτησε ξανά όρθια την ομάδα του αποκρούωντας με γροθιές το σουτ του Μάνταλου και στο 70' απέτρεψε γύρισμα του Πατίτο.

Ο Ανσαριφάρντ «κόπηκε» από τον Παπαπέτρου

Στο 72' ο διαιτητής Παπαπέτρου έκοψε κακώς τετ α τετ του Ανσαριφάρντ, επειδή σφύριξε σκληρό φάουλ του Βράνιες στον Σεμπά. Έπρεπε όμως να αφήσει τη φάση, να εξελιχθεί, από την στιγμή που η μπάλα πήγε σε ερυθρόλευκα πόδια. Όσο περνούσε ο χρόνος τόσο γίνονταν τα πράγματα για τους γηπεδούχους. Ο Χιμένεθ θωράκισε το κέντρο του με Γαλανόπουλο και στη συνέχεια πέρασε και τον Αραβίδη, για να κάνει την πρώτη άμυνα κοντά στην περιοχή των «ερυθρόλευκων».

Η μοναδική φορά που απείλησε ο Ολυμπιακός, ήταν στο 86' με κεφαλιά του Ρομαό, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη. Η τελευταία καλή στιγμή στο παιχνίδι έγινε στις καθυστερήσεις με τον Αραούχο να χορεύει Μποτία και Ντα Κόστα, αλλά το σουτ του κόντραρε στα σώματα και κατέληξε κόρνερ. Έτσι η Ένωση πήρε τη νίκη και ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης, με τα δύο γκολ, που πέτυχε στο Καραϊσκάκης, για τη ρεβάνς του ΟΑΚΑ, στις 26 Απριλίου.

 

Ολυμπιακός (Λεμονής): Καπίνο, Φιγκέιρας, Ντα Κόστα, Μποτία, Ρέτσος, Ανδρούτσος (46' Καμπιάσο), Ρομαό, Σεμπά, Μάριν, Φορτούνης, Καρδόζο

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Ροντρίγκες (74' Γαλανόπουλος), Μάνταλος (81'), Χριστοδουλόπουλος (88' Μπακασέτας), Αραούχο

Κίτρινες: Μαρίν (29'), Ρομαό (37') - Σιμόες (34'), Μάνταλος (37')

Κόκκινες:

Διαιτητής: Παπαπέτρου
Βοηθοί: Δημητριάδης, Κούλα
Επιπρόσθετοι: Κύζας, Θάνος
4ος: Καραντώνης
Παρατηρητής: Καρατζάς


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags