Facebook Pixel Sportdog.gr | «Έτσι το γύρισε ο Λεμονής - Νικολάου όπως... Μανωλάς» - «Καυτή» ατάκα για Χάσι!
| 2017-09-28 14:25:00

«Έτσι το γύρισε ο Λεμονής - Νικολάου όπως... Μανωλάς» - «Καυτή» ατάκα για Χάσι!

του Γιώργου Κτενά
«Έτσι το γύρισε ο Λεμονής - Νικολάου όπως... Μανωλάς» - «Καυτή» ατάκα για Χάσι!

Ο Σάκης Τσιώλης εξηγεί στο sportdog.gr πώς άλλαξε ο Ολυμπιακός. 

Τον τρόπο με τον οποίο ο Τάκης Λεμονής κατάφερε να αλλάξει την εικόνα του Ολυμπιακού στο ματς με τη Γιουβέντους και να διορθώσει τα κακώς κείμενα του Μπέσνικ Χάσι, εξήγησε στο sportdog.gr ο Σάκης Τσιώλης

Παράλληλα, ο έμπειρος τεχνικός μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τους νεαρούς άσους των Ερυθρολεύκων, ξεχωρίζοντας την παρουσία του Δημήτρη Νικολάου. 

«Δεν υπήρξε πρόβλημα στη φυσική κατάσταση του Ολυμπιακού στο χθεσινό παιχνίδι, απλώς η Γιουβέντους αύξησε την ταχύτητα και την πίεση στο δεύτερο ημίχρονο και ο Ολυμπιακός πήγε περισσότερο πίσω από ό,τι θα έπρεπε. Κι αυτό είχε σαν πρόβλημα να χρειάζεται να διανύσει μεγάλη απόσταση στο γήπεδο για να γίνει επικίνδυνος. Ανέβηκε η Γιουβέντους και πέρασε τον Ολυμπιακό, που δεν μπορούσε μετά το 70ο λεπτό να κρατήσει την μπάλα», σχολίασε αρχικά ο πεπειραμένος Έλληνας προπονητής στο sportdog.gr και στη συνέχεια συμπλήρωσε:

«Ως γενική εικόνα ήταν πραγματικός Ολυμπιακός. Ορθολογικά στημένος στον αγωνιστικό χώρο, με τους παίκτες να παίζουν στις θέσεις τους και νομίζω ότι τόσο ο Σεμπά και ο Πάρντο που έπαιξαν χθες από την αρχή, όσο φυσικά και ο Φορτούνης, μπορούν να δώσουν στον Ολυμπιακό την ποιότητα που του έλειπε».

Ποιες αλλαγές θα μπορούσαμε να πούμε ότι έκανε ο Τάκης Λεμονής και άλλαξε η εικόνα του Ολυμπιακού;

«Οι αλλαγές προσώπων, αμέσως-αμέσως, δίνουν διαφορετικά χαρακτηριστικά στην ομάδα. Ήταν φως φανάρι, για παράδειγμα, ότι έλειπε ο Πάρντο και ότι από τη στιγμή που υπάρχει ως αριστερό μπακ ο Κούτρης, πρέπει να παίζει εκείνος. Όπως και ότι ο Ρομαό πρέπει να παίζει στη φυσική του θέση, καθώς μπορεί να έχει ταχύτητα και να μπορεί να αντεπεξέλθει ως στόπερ, αλλά είναι τακτικά εκτός θέσης με αποτέλεσμα να εκτίθεται ο Ολυμπιακός αμυντικά. Αν έμπαινε ο Φορτούνης ανάμεσα στον Ρομαό και τον Οφόε, που μάλλον έτσι θα παίζει στο εξής ο Ολυμπιακός, θα μπορούσε να δημιουργήσει θέματα. Ο Οφόε για να φτάσει στο γκολ πρέπει η μπάλα να παίζεται για τον Ολυμπιακό κοντά στην αντίπαλη περιοχή. Πήγε να κάνει κάτι ο Λεμονής χθες όταν μπήκε ο Ιγκουαΐν, αλλά δεν του βγήκε, δεν πρόλαβε πριν από το γκολ: Να βάλει τον Μποτία ως τρίτο σέντερ μπακ. Πάντως είχε συνοχή, πάθος, αλληλοκάλυψη. Καμιά φορά όμως, για να μην τα ισοπεδώνουμε όλα, είναι και τα παιχνίδια (το μέγεθος του αντιπάλου κ.λπ.) που βοηθάνε τους παίκτες να είναι περισσότερο συγκεντρωμένοι, ειδικά στον ανασταλτικό τομέα».

«Ο Χάσι έκανε ό,τι μπορούσε για να φύγει»

Μπορεί ο Λεμονής να μαζέψει την κατάσταση στον Ολυμπιακό; Και πολύ περισσότερο, ήταν επιβεβλημένη η έλευσή του και η αποχώρηση του Χάσι;

«Νομίζω ότι ο Χάσι έκανε ό,τι μπορούσε για να φύγει. Δεν ξέρω με ποια κριτήρια ήρθε, κάπου το δήλωσε ότι ίσως να μην ήταν έτοιμος για την πίεση που υπάρχει στον Ολυμπιακό. Θα μπορούσε όμως να θωρακίσει τον εαυτό του, δεν ξέρω τι τον "ανάγκασε" να αφήσει έξω τον Πάρντο, ενώ έδειξε ότι είχε πρόβλημα με τον Φορτούνη από την πρώτη στιγμή. Νομίζω ότι ίσως μετά από την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, πρέπει να υπερκτίμησε κάποια πράγματα. Ίσως ότι δεν θα τον ενοχλούσε κανένας στις επιλογές του, αλλά το ζήτημα είναι ότι δεν του βγήκαν αυτές οι επιλογές. Ο Λεμονής από την άλλη γνωρίζοντας πολύ καλά τι χρειάζεται ο Ολυμπιακός ως κουλτούρα και ως στιλ, ξέρει πολύ καλά τι πρέπει να πράξει. Και έπραξε το αυτονόητο, παρουσιάζοντας άμεσα άλλη εικόνα. Θεωρώ ότι με τη σύνθεση που είδαμε χθες και με τον Φορτούνη στη θέση του Ζντιέλαρ, θα ξαναβρεί τα πατήματά του και θα δημιουργήσει άμεσα καλή ομάδα».

«Ό,τι έγινε και με τον Μανωλά»

Ποια είναι η άποψή σας για τους νεαρούς Νικολάου και Κούτρη;

«Νομίζω ότι ο Νικολάου έχει πάρα πολύ καλά στοιχεία. Είναι αριστεροπόδαρος στόπερ που μετά από τον Σιόβα ο Ολυμπιακός δεν είχε βγάλει άλλον. Με την πάροδο του χρόνου, αποκτώντας μέσω της εμπειρίας την αντιληπτικότητα που πρέπει, θα γίνει ό,τι είχε γίνει και με τον Κώστα Μανωλά (τον οποίο είχα στον Θρασύβουλο μια περίοδο). Σπάνια κάνει φάουλ πια, για παράδειγμα, ενώ στην αρχή έκανε πολλά φάουλ. Έτσι και ο Νικολάου όταν αποκτήσει την αντιληπτική ικανότητα που χρειάζεται, για να προλαβαίνει φάσεις κ.λπ., θεωρώ ότι έχει τις προδιαγραφές για να γίνει στόπερ υψηλού επιπέδου. Τον Κούτρη τον γνώριζα από τα Γιάννενα, αμυντικά είναι πολύ καλός γιατί έχει χαμηλό κέντρο βάρους και στο ένας εναντίον ενός πολύ δύσκολα μπορεί να τον περάσει κάποιος. Έχει και καλά γυρίσματα. Αυτό που χρειάζεται είναι να αποκτήσει μεγαλύτερη προσωπικότητα. Έχει και επιθετικότητα, αν πάρει χρόνο στα παιχνίδια του Ολυμπιακού, θεωρώ ότι το μέλλον του θα είναι καλό».

«Έστειλε μήνυμα ο Ολυμπιακός»

Πώς είδατε τους υπόλοιπους; Προτό, Οφόε, Εμενίκε;

«Ο Προτό μου άρεσε, διάβασε καλά το ματς, ήταν πληθωρική η παρουσία του. Τον αδίκησε το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έπαιξε τόσο μαζική άμυνα μετά από το 55ο λεπό και έφερε τη Γιουβέντους τόσο κοντά στην περιοχή του. Αλλά διάβαζε ωραία το ματς και θεωρώ ότι ήταν πολύ θετικός. Όσον αφορά τον Οφόε, δεν μπορώ να πω κάτι ιδιαίτερο, από την άποψη ότι είναι ο πιο φορμαρισμένος παίκτης του Ολυμπιακού. Όταν παίζει ο Ολυμπιακός κοντά στην αντίπαλη περιοχή, είναι κοντά στο γκολ. Ο Πάρντο με τον Σεμπά, επίσης, ήταν πολύ καλοί. Αλλά αν έπρεπε να ξεχώριζα κάποιον, θα έλεγα ότι ήταν ο Νικολάου. Τον Εμενίκε τον είδαμε και χθες, είναι πολύ γρήγορος στον χώρο. Θεωρώ, πάντως, ότι μετά από το χθεσινό παιχνίδι ο Ολυμπιακός έστειλε το μήνυμα ότι όταν παίζει ορθολογικά και με τους παίκτες στις σωστές τους θέσεις, δεν έχει τελειώσει τίποτα στο ελληνικό πρωτάθλημα και μπορεί να έχει αξιοπρεπέστατη παρουσία στο Τσάμπιονς Λιγκ». 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags