Facebook Pixel Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν βλέπεται ούτε από την τηλεόραση!
| 2014-09-16 15:16:00

Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν βλέπεται ούτε από την τηλεόραση!

Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν βλέπεται ούτε από την τηλεόραση!

Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο του Κώστα Καίσαρη...

ΕΙΣΑΙ νέος άνθρωπος. Σου αρέσει το ποδόσφαιρο. Στο γήπεδο πλέον, για να πας είναι κομμάτι δύσκολο. Πρέπει να έχεις λεφτά, διάθεση, χρόνο και παρέα. Αράζεις σπίτι. Και δεν είναι ανάγκη να πληρώνεις τη Νova ή τον ΟΤΕ για να δεις ποδόσφαιρο.

Οποιος έχει υπολογιστή, μπορεί να βρει την άκρη για να δει όποιος ματς, οποιουδήποτε πρωταθλήματος γουστάρει, δωρεάν. Κάθε Σαββατοκύριακο οι επιλογές είναι πολλές. Να κάνουμε φόκους, λοιπόν, στο περασμένο Σάββατο. Εχοντας από τη μία τα τρία ματς του ελληνικού πρωταθλήματος κι από την άλλη της Παναγιάς τα μάτια:

-Από τη Σούπερ Λιγκ, Βέροια-Κέρκυρα, ΠΑΟΚ-Νίκη Βόλου, Ολυμπιακός-ΟΦΗ.

-Από ευρωπαϊκά πρωταθλήματα κατά σειρά έναρξης: Αρσεναλ-Μάντσεστερ Σίτι, Μπάγερν-Στουτγκάρδη, Μπαρτσελόνα-Μπιλμπάο, Λίβερπουλ-Αστον Βίλα, Ρεάλ-Ατλέτικο Μαδρίτης, Γιουβέντους-Ουντινέζε.

Αν βάλεις το ποδόσφαιρο που παίζεται ένθεν και εκείθεν στο ζύγι, είναι σαν να κλέβεις εκκλησία. Ας υποθέσουμε ότι είναι κάποιος Παναθηναϊκός. ΑΕΚτζής. Θα καθότανε να παρακολουθήσει κάποιο από τα τρία ελληνικά παιχνίδια; Ούτε με σφαίρες. Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο θα δει. Και δεν βάζουμε στο θέμα και το Στοίχημα που είναι μια ιδιαίτερα σημαντική παράμετρος.

Μιλάμε καθαρά ποδοσφαιρικά και μόνο. Με σημαντικό ποσοστό της νεολαίας να έχει παρατήσει τους Ολυμπιακούς, τους Παναθηναϊκούς και τις ΑΕΚ και να έχει σαν Νο1 ομάδα του τη Λίβερπουλ, την Μπαρτσελόνα, τη Μίλαν.

Ακόμα κι αν είσαι Ολυμπιακός, πρέπει να έχεις το σύνδρομο Σάββα για να θεωρείς σαν υψίστης σημασίας το ματς με τον ΟΦΗ, ώστε να του δώσεις την πρέπουσα σημασία. Αν είσαι νορμάλ, ξεκινάς στις 8.30 με το Καραϊσκάκη, αλλά στις 9 το γυρίζεις να δεις Ρεάλ Μαδρίτης-Ατλέτικο. Ποιος μη ΠΑΟΚτσής να καθότανε να έβλεπε το ΠΑΟΚ-Νίκη Βόλου κεκλεισμένων των θυρών; Ούτε η Παναγία.

Η Παναγία όταν έχει ελεύθερο χρόνο και δεν έχει άλλες δουλειές να κάνει, βλέπει πού και πού ποδόσφαιρο. Παρά το γεγονός ότι ο Αγγελος Αναστασιάδης της περιποιεί κάθε φορά ιδιαίτερη τιμή, δεν βλέπει ελληνικό πρωτάθλημα. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η Παναγία το περασμένο Σάββατο ξεκίνησε στις 5 με τη Λίβερπουλ και συνέχισε στις 7.30 με Μπαρτσελόνα και Λιονέλ Μέσι, που του έχει ιδιαίτερη συμπάθεια.

Αυτό ανέφερε, δηλαδή, ο γέροντας ασκητής Σουλπίκιος, που έχει απευθείας επαφή μαζί της. Το ματς με τη Νίκη το θεώρησε εύκολο για τον Αγγελο και δεν ασχολήθηκε καθόλου μαζί του.

Θα είχε ενδιαφέρον αν υπήρχαν μετρήσεις σχετικά με τις θεαματικότητες στα συνδρομητικά κανάλια. Πόσος κόσμος είδε δηλαδή το Σάββατο το Βέροια-Κέρκυρα σε σχέση με το Μπαρτσελόνα-Μπιλμπάο, που για μεγάλο χρονικό διάστημα έπεφταν το ένα απάνω στο άλλο. Τα ποσοστά είναι 99-01 ή ακόμα μεγαλύτερα. Πόσος κόσμος είδε το ΠΑΟΚ-Νίκη, πόσος το Ρεάλ-Ατλέτικο και πόσος το Ολυμπιακός-ΟΦΗ.

Ετσι ή αλλιώς, όμως, αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα. Κι αυτό είναι ότι το ελληνικό πρωτάθλημα έχει απαξιωθεί. Ενα πρωτάθλημα χωρίς ποιότητα και χωρίς ανταγωνισμό. Και δεν είναι μόνο οι άδειες εξέδρες που χρόνο με τον χρόνο αδειάζουν περισσότερο. Στο παρελθόν ακουγόταν κατά κόρο ότι οι απευθείας μεταδόσεις διώχνουν τον κόσμο από τα γήπεδα. Τώρα πλέον έχουμε περάσει στο επόμενο στάδιο. Το ελληνικό πρωτάθλημα δεν βλέπεται ούτε από την τηλεόραση. Αυτά.

Το να πάρει αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός απέναντι στην Ατλέτικο θα συνιστά ένα μικρό ποδοσφαιρικό θαύμα

ΤΙ χαμπάρια μάστορα απόψε το βράδυ, Ολυμπιακός-Ατλέτικο; Αν δηλαδή σύμφωνα με τον αθλητικό Τύπο ο Ολυμπιακός ήταν «από άλλον πλανήτη» επειδή κέρδισε 3-0 τον ΟΦΗ, η Ατλέτικο που έκανε το διπλό στο «Μπερναμπέου» τι είναι; Πάντα όμως στο ποδόσφαιρο πρέπει να κοιτάς πρώτα σε τι κατάσταση είσαι εσύ και ύστερα ποιος είναι ο αντίπαλός σου. Σε ό,τι έχει να κάνει, λοιπόν, με τον Ολυμπιακό, έχουμε και λέμε: Ρομπέρτο και Εντινγκά.

Αυτοί είναι οι δύο σίγουροι που θα ξεκινήσουνε σήμερα το βράδυ, απ' αυτούς που παίζανε και πέρυσι στην ομάδα. Μάλλον και ο Μήτρογλου και πιθανόν και ο Μανιάτης. Αυτό και μόνο τα λέει όλα. Δεν είναι δυνατόν ομάδα με οκτώ-εννιά καινούργιους παίκτες να πιάσει το μάξιμουμ της απόδοσής της σε υψηλό επίπεδο Σεπτέμβριο μήνα. Δεν γίνεται. Ακόμα και η Μάλμε να ήταν αντίπαλος, το ματς θα είχε ζόρια. Πολύ περισσότερο όταν έχεις απέναντί σου την ποδοσφαιρική μηχανή που ακούει στο όνομα Ατλέτικο. Ο Ολυμπιακός ήταν βελτιωμένος στο ματς με τον ΟΦΗ.

Με κάποια προβλήματα, ωστόσο, να είναι εμφανή: Οτι ο Αφελάι ήταν εκτός ματς κι ότι ο Μήτρογλου δεν έχει πάρει ακόμα μπρος. Το να πάρει αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός απέναντι στην Ατλέτικο θα συνιστά ένα μικρό ποδοσφαιρικό θαύμα. Οταν δηλαδή ο Ολυμπιακός δεν είναι ούτε καν στο 50% σε βαθμό ετοιμότητας κι έχει απέναντί του ένα θηρίο. Οψόμεθα. 

Μέχρι τότε μπορεί να έχει μετανοήσει και να έχει γίνει καλόγερος στο Αγιον Ορος

ΣΤΗΝ τελική ευθεία η υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» στο ποδόσφαιρο. Ετσι φαίνεται, δηλαδή, αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι. Χθες οι έντεκα που εμπλέκονται σαν ύποπτοι κατέθεσαν τα υπομνήματά τους. Αυτό σημαίνει ότι ανοίγει ένας καινούργιος κύκλος, που κανείς δεν μπορεί να ξέρει πότε θα τελειώσει. Οχι σε μήνες, αλλά σε χρόνια. Εχουμε και λέμε. Αν όπως όλα δείχνουν ανανεωθεί η θητεία του αθλητικού εισαγγελέα Αρ. Κορέα, θα αποφασίσει αν και σε ποιους από τους έντεκα θα ασκήσει διώξεις. Είτε για κακουργήματα είτε για πλημμελήματα.

Αν αντικατασταθεί ο Κορέας, τη δουλειά θα την κάνει ο επόμενος κι είναι εύλογο να θέλει χρόνο για να ενημερωθεί. Ας υποθέσουμε ότι μένει ο Κορέας και σε είκοσι μέρες βγάζει απόφαση: Αυτός απαλλάσσεται, αυτός πάει για πλημμέλημα, αυτός για κακούργημα. Η υπόθεση πάει σε ανακριτή.

Πόσο μπορεί να την έχει στα χέρια του ο ανακριτής; Ανάλογα με τον χρόνο που έχει ή δεν έχει στη διάθεσή του: Εξι μήνες, έναν χρόνο, δύο χρόνια. Αν δοθεί σε εφέτη-ανακριτή, η δουλειά θα τελειώσει γρήγορα. Μπορεί και σε δυο τρεις μήνες.

Να καλέσει, δηλαδή, τους κατηγορούμενους κι αν κάποιος είναι για κακούργημα, να αποφασίσει για την προφυλάκισή του. Το επόμενο στάδιο είναι το Δικαστικό Συμβούλιο. Που θα κρίνει ποιοι θα παραπεμφθούν σε δίκη και με ποιες κατηγορίες.

Να προσδιορισθεί το δικαστήριο, αναβολές, να βγει η πρωτόδικη απόφαση και στη συνέχεια η ίδια διαδικασία για την έφεση. Μέχρι τότε δηλαδή ο Κομπότης μπορεί να έχει μετανοήσει και να έχει γίνει καλόγερος στο Αγιον Ορος.

Ερώτηση: Ο επόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά από Τσίπρα-Δούρου, που θα απειληθεί η ζωή του θα είναι ο Γιώργος Πάντζας;

Δεν είμαι έγκυος. -Βίκυ Καγιά

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags