Facebook Pixel «Πρωτάθλημα θα πάρουμε... θα τους τρελάνουμε»
| 2014-12-14 22:22:00

«Πρωτάθλημα θα πάρουμε... θα τους τρελάνουμε»

«Πρωτάθλημα θα πάρουμε... θα τους τρελάνουμε»

Ο Παναθηναϊκός με γκολ του Καρέλη στα 15 δευτερόλεπτα και άλλα τρία από Πέτριτς, Ζέκα, Μπεργκ νίκησε 4-0 τον Πανθρακικό και ο κόσμος ζήτησε τίτλο. Δικαίως «φωνάζουν» για την διαιτησία οι φιλοξενούμενοι.

Με γκολ από τα... αποδυτήρια, αφού ο Καρέλης σκόραρε στα 15 δευτερόλεπτα και άλλα τρία από τους Πέτριτς, Ζέκα και Μπεργκ, ο Παναθηναϊκός νίκησε 4-0 τον Πανθρακικό με καταπληκτική εμφάνιση και παρέμεινε στο -5 από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ και στο -1 από τον Ολυμπιακό.

Η εμφάνιση σκόρπισε χαμόγελα στον κόσμο, που στο τέλος ζήτησε πρωτάθλημα, ενώ ο Πανθρακικός έχει κάθε λόγο να διαμαρτύρεται για την διαιτησία, αφού στο 2-0 δεν δόθηκε πέναλτι για χέρι του Σίλντενφελντ, ενώ στο 3-0 ο Ζέκα σκόραρε από θέση οφσάιντ.

Το πιο γρήγορο γκολ!

Ο Γιάννης Αναστασίου «κατέβασε» τον Παναθηναϊκό με φουλ επιθετικό σχήμα, καθώς ξεκίνησαν στην αρχική ενδεκάδα μαζί οι Μπεργκ, Καρέλης και Πέτριτς και ο Έλληνας κόουτς δικαιώθηκε και μάλιστα πάρα πολύ γρήγορα. Μόλις 15 δευτερόλεπτα μετά την σέντρα, το ματς ήταν 1-0 μετά από ωραίο συνδυασμό των Μπεργκ – Πέτριτς και «εκτέλεση» του Καρέλη. Το γκολ αυτό πανηγυρίστηκε έξαλλα, ενώ... πάγωσε και τους παίκτες του Πανθρακικού. Το Τριφύλλι στα επόμενο λεπτά συνέχισε να πιέζει ψηλά και να απειλεί με τους τρεις επιθετικούς του.

Ο πορτιέρο όμως των φιλοξενούμενων ήταν σε καλή μέρα και είπε «όχι» στο σουτ του Πέτριτς στο 27', λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Μέντες δεν πρόλαβε να σκοράρει σε κενή εστία, ενώ στο 36' ο Μπεργκ καθυστέρησε πάρα πολύ και παρότι έφυγε ολομόναχος στην κόντρα, άργησε και σούταρε ψηλά άουτ. Μετά το μισάωρο πάντως, έκανε αισθητή την παρουσία του και ο Πανθρακικός με τον Μπαϊκαρά να κάνει όλο το παιχνίδι και τον Ντιγκινί να απειλεί με δύο σουτ που δεν βρήκαν στόχο.

Ο Πέτριτς και τα... άχαστα του Μπεργκ

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ακριβώς όπως το πρώτο, δηλαδή με γκολ του Παναθηναϊκού, μόνο που αυτή την φορά δεν ήταν τόσο γρήγορο. Στο 51ο λεπτό μετά από κόρνερ, ο Σιλντενφελντ πήρε την κεφαλιά – πάσα και ο Πέτριτς από κοντά έκανε το 2-0. Το γκολ αυτό ουσιαστικά «έλυσε τα πόδια» των Πρασίνων, οι οποίοι στα επόμενα λεπτά ανέβασαν ρυθμούς και έψαξαν κι άλλα γκολ. Μοιραίος ήταν ο Μάρκους Μπεργκ, ο οποίος στο 57' άργησε πολύ και δεν βγήκε τετ α τετ, αν και ξεκίνησε μόνος του στην κόντρα, στο 60' ολομόναχος πλάσαρε πάνω στον Αθανασιάδη μετά από ασίστ του Καρέλη, ενώ στο 67' με κεφαλιά από καλό σημείο, έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία. Τον Σουηδό... μιμήθηκε στο 72' ο Καρέλης, όταν το σουτ που επιχείρησε πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι.

Χέρι, γκολάρα οφσάιντ , Μπεργκ και... ξεχασμένες αλλαγές!

Μετά το 70' πάντως έκανε την... εμφάνισή του στο γήπεδο και ο Πανθρακικός και στο 74' έφτασε κοντά στο γκολ, όταν ο Μπαϊκαρά «άδειασε» μέσα στην περιοχή τους Ζέκα – Σίλντενφελντ, πλάσαρε, όμως ο Μπούρμπος πάνω στην γραμμή έδιωξε την τελευταία στιγμή. Στην συνέχεια πάντως της φάσης, η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Σίλντενφελντ, όμως ο διαιτητής δεν έδωσε πέναλτι για την ομάδα της Κομοτηνής, ενώ λανθασμένη ήταν απόφαση (αυτή την φορά του επόπτη) και στην γκολάρα του Ζέκα στο 79'! Ο Νάνο έβγαλε την σέντρα και ο Πορτογάλος με ωραία κεφαλιά, αλλά από θέση οφσάιντ, έγραψε το 3-0...

Κάπου εκεί λοιπόν, τελείωσε και το ματς, με τον Γιάννη Αναστασίου να κάνει και τις τρεις αλλαγές του στο τελευταίο δεκάλεπτο, παρότι την Πέμπτη ο Παναθηναϊκός έχει ένα πολύ δύσκολο εκτός έδρας ματς με την Ξάνθη. Παρόλα αυτά, το Τριφύλλι είχε άλλο ένα γκολ στο... ρεπερτόριο. Ο Δώνης στις καθυστερήσεις βρήκε εξαιρετικά τον Μπεργκ και αυτός πλάσαρε σωστά αυτή την φορά για το τελικό 4-0. Το ματς τελείωσε με τον κόσμο όρθιο να χειροκροτεί και να ζητάει πρωτάθλημα!
 

ΣΚΟΡΕΡ: 1' Καρέλης, 51' Πέτριτς, 79' Ζέκα, 90'+1' Μπεργκ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 49' Μέντες

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ, Μπούρμπος, Νάνο, Σίλντενφελντ, Μέντες, Λαγός, Ζέκα, Πράνιτς (82' Ντίνας), Καρέλης (81' Κλωναρίδης), Πέτριτς (81' Δώνης), Μπεργκ.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: Αθανασιάδης, Εμπόου, Παπαγεωργίου, Ποτουρίδης, Μεχία, Λαδάκης (55' Ρομέου), Μπαϊκαρά, Τσουμάνης (82' Χρήστου), Κάσες, Τζάνης (56' Οκάτσι), Ντιγκινί.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags