Facebook Pixel ΙCSS: Το Μουντιάλ είναι στόχος χειραγώγησης αγώνων
Ποδόσφαιρο
| 2014-06-13 21:34:00

ΙCSS: Το Μουντιάλ είναι στόχος χειραγώγησης αγώνων

ΙCSS: Το Μουντιάλ είναι στόχος χειραγώγησης αγώνων

Η παγκόσμια έρευνα στη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου δεν θα αποτρέψει τους χειραγωγούς αγώνων από το να προσπαθήσουν να στήσουν αγώνες στο μεγαλύτερο τουρνουά ποδοσφαίρου στον κόσμο, υποστηρίζει ο αναπληρωτής γραμματέας του τομέα εσωτερικών υποθέσεων της Σιγκαπούρης, Κου Μπουν Χούι (Khoo Boon Hui).

Ο Κου, ως πρώην πρόεδρος της Ιντερπόλ, δήλωσε: "Κάθε Παγκόσμιο Κύπελλο πρέπει να ερευνάται. Γιατί θα πρέπει όλοι να ανησυχούν (για τον καθορισμό αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου); Ίσως επειδή το κόστος για τους μπουκς θα είναι όλο και ψηλότερο, γιατί οι παίκτες πληρώνονται όλο και περισσότερο. Έτσι, θα πρέπει τα χρήματα για δωροδοκία να είναι ακόμη υψηλότερα".

Ο Κου ήταν πρόεδρος της Ιντερπόλ μεταξύ του 2008 και του 2012 και σήμερα εργάζεται στη συμβουλευτική επιτροπή για το Διεθνές Κέντρο για την Ασφάλεια των Σπορ (ICSS). Μια οργάνωση που εδρεύει στο Κατάρ και επιδιώκει να βελτιώσει την ακεραιότητα και την ασφάλεια του παγκοσμίου αθλητισμού και πρόσφατα μαζί με το πανεπιστήμιο της Σορβόνης έδωσαν στη δημοσιότητα μια έρευνα για το στήσιμο αγώνων.

Τα σχόλιά του περιλαμβάνονται στα ευρήματα της έρευνας που δημοσιεύονται δείχνουν ότι το ποδόσφαιρο και το κρίκετ είναι τα δύο αθλήματα που κινδυνεύουν περισσότερο από το στήσιμο.

Ο ίδιος άνθρωπος εξηγεί επίσης ότι, αν και η μεγαλύτερη προσοχή στρέφεται προς τους εγκληματίες που δρουν άμεσα στο στήσιμο αγώνων και τους παίκτες-διαιτητές που δέχονται τη δωροδοκία, οι άνθρωποι που βγάζουν τα περισσότερα χρήματα είναι εκείνοι που τρέχουν παράνομες δραστηριότητες στοιχημάτων.

"Αυτοί (οι παράνομοι πράκτορες στοιχημάτων) είναι οι μόνοι που βγαίνουν σίγουρα κερδισμένοι. Καθώς μπορεί να παίρνουν μόνο ένα μικρό ποσοστό από τον στοιχηματισμό, ωστόσο εάν αυτός γίνεται συχνά και επειδή δεν στοιχηματίζουν εναντίον κανενός, είναι δεδομένο ότι θα είναι κερδισμένοι. Είναι εγγυημένο χρήματα", τόνισε ο Κου.

Και συνέχισε: "Η δική μου αίσθηση είναι ότι οι χειραγωγοί αγώνων είναι μόνο παίκτες που προσπαθούν να πάρουν καλύτερες αποδόσεις για τον εαυτό τους. Φυσικά αυτό που κάνουν είναι εντελώς κατακριτέο, αλλά γι αυτούς είναι απλά ένας άλλος τρόπος για να βγάζουν χρήματα.

Παίρνουν τεράστιο ρίσκο σε αυτήν την ιστορία, γιατί θα πρέπει να προσεγγίσουν πραγματικά τους ανθρώπους. Νομίζω ότι εάν ήσασταν ένας μεγάλος κρίκος δεν θα θέλατε να συμμετέχετε σε αυτήν την αλυσίδα".

Ο Κου αρνήθηκε να συνδέσει το οργανωμένο έγκλημα με τους παράνομους φορείς εκμετάλλευσης τυχερών παιχνιδιών, αλλά είπε ότι "δεν θα ήταν έκπληξη εάν αυτό συνέβαινε, λόγω των τεράστιων ποσών χρημάτων που εμπλέκονται".

Πηγή: soccerplus.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags