Facebook Pixel Είχε... άγιο Ουίλλιαμς!
| 2016-04-04 21:53:00

Είχε... άγιο Ουίλλιαμς!

Είχε... άγιο Ουίλλιαμς!

Ο "συνήθης ύποπτος" του Παναθηναϊκού ξελάσπωσε και στο ντέρμπι με την ΑΕΚ τους πράσινους (24π. με 8 από 10 τελευταίους) με τους πράσινους να νικούν δύσκολα την Ένωση με 78-71.

Τι κι αν το ματς ήταν άδιαφορο, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ μας προσέφεραν ένα ντέρμπι από τα παλιά! Για τους νικητές απόλυτος πρωταγωνιστής ήταν ο Έλιοτ Ουίλιαμς με 24 πόντους έχοντας ως άξιο συμπαραστάτη τον Ραντούλιτσα (14π.). Η ΑΕΚ «βραχυκύκλωσε» στα τελευταία λεπτά, ωστόσο το γεγονός ότι παρουσιάστηκε άκρως ανταγωνιστική σε ακόμα ένα ντέρμπι δείχνει πως κινείται στη σωστή κατεύθυνση. Κορυφαίος για την Ένωση ο Μαυροκεφαλίδης (16π.), ο οποίος χειροκροτήθηκε πριν το παιχνίδι, όπως και βοηθός του Ζντοβτς, Σωτήρης Μανωλόπουλος!

Σωρεία λαθών και… Ουίλιαμς

Η πρώτη περίοδος σημαδεύτηκε από τα πολλά λάθη στα οποία υπέπεσαν οι δυο ομάδες. Για την ακρίβεια, είχαμε 14 λάθη (8 ο Παναθαηναϊκός, 6 η ΑΕΚ) σε μόλις 10 λεπτά παιχνιδιού! Η καλή άμυνα του Παναθηναϊκού δεν άφησε την ΑΕΚ να βρει ρυθμό και πήρε προβάδισμα 6 πόντων στα πρώτα λεπτά (8-2), αλλά η Ένωση κρατήθηκε κοντά στο σκορ χάρη στα επιθετικά ριμπάουντ του Μαυροειδή και τους πόντους δεύτερης ευκαιρίας, κυρίως από τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη, με αποτέλεσμα να ισοφαρίσει σε 10-10. Ωστόσο, ένα ξέσπασμα του Έλιοτ Ουίλιαμς με 10 πόντους και μια ασίστ βοήθησε τους πράσινους να ολοκληρώσουν την πρώτη περίοδο με σκορ 23-15 υπέρ τους.

Εύκολα μπροστά ο Παναθηναϊκός

Το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν ακόμα πιο νευρικό από το πρώτο, ειδικότερα για την ΑΕΚ, η οποία αδυνατούσε να βρει το εύκολο καλάθι.  Η αστοχία των «κιτρινόμαυρων» πέταξε στα σκουπίδια τις επιπλέον επιθέσεις που τους εξασφάλισε η υπεροχή τους στα επιθετικά ριμπάουντ. Τουλάχιστον είχαν τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη να κάνει εξαιρετικό παιχνίδι με 11 πόντους στο πρώτο ημίχρονο. Από την πλευρά τους, οι «πράσινοι» δεν είχαν να επιδείξουν ιδιαίτερα ποσοστά ευστοχίας αλλά διατήρησαν τη διαφορά χάρη στη σωστή στόχευση στο επιθετικό κομμάτι που οδήγησε τους παίκτες του αρκετές φορές στη γραμμή των βολών με πρώτο και καλύτερο τον Ραντούλιτσα, που με αυτό τον τρόπο έφτασε τους 10 πόντους. Παράλληλα, το κρεσέντο του Ουίλιαμς συνεχίστηκε (16 πόντοι) και κάπως έτσι το «τριφύλλι» πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενο με 41-32.

Άμυνα και ενέργεια έφεραν το comeback

HAEKμπήκε στο δεύτερο ημίχρονο αποφασισμένη να παλέψει και με όπλο την πολύ καλή της άμυνα κατόρθωσε να μαζέψει τη διαφορά. Οι «κιτρινόμαυροι» έπαιξαν μια σειρά από πολύ καλές άμυνες. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός έφτασε τα 7 λάθη μόνο στην τρίτη περίοδο! Η ενέργεια που έβγαλαν στο αμυντικό κομμάτι οι Καλαμπόκης και Χέρστον οδήγησαν σε εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό με αποτέλεσμα ο «δικέφαλος» να μειώσει στους 2 (46-44). Ακόμα και όταν οι γηπεδούχοι ξέφυγαν και πάλι δια χειρός Διαμαντίδη (7 συνεχόμενοι πόντοι) η Ένωση έβγαλε «άσσους από το μανίκι της» παίρνοντας κρίσιμους πόντους από παίκτες που δεν είχαν βοηθήσει ιδιαίτερα επιθετικά, όπως οι Μαυροειδής, Κατσίβελης και Μιλόσεβιτς (δικό του δίποντο για το 53-53). Το παιχνίδι έγινε «θρίλερ» αφού η περίοδος ολοκληρώθηκε με τους γηπεδούχους να διατηρούν βραχεία κεφαλή (57-56).

Κλειδί και πάλι ο Ουίλιαμς

Το τέταρτο 10λεπτο ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι! Η ΑΕΚ βρήκε δυο μεγάλα τρίποντα από Μαυροκεφαλίδη και Χέρστον με αποτέλεσμα να πάρει για πρώτη φορά το προβάδισμα με 62-61. Όχι μόνο αυτό, αλλά ένα γκολ-φάουλ του Μιλόσεβιτς την έφερε στο +4 (65-61) 6 λεπτά πριν από το τέλος. Παλικαρίσια καλάθια από Ραντούλιτσα και Καλάθη επανέφεραν τους γηπεδούχους σε απόσταση ενός καλαθιού, ενώ ένα λέι-απ του Φελντέιν τους επέτρεψε να ισοφαρίσουν εκ νέου (67-67). Στο τελευταίο 3λεπτο «μίλησε» και πάλι η κλάση του Γουίλιαμς. Ο Αμερικανός πήρε πάνω του τις τελευταίες επιθέσεις πετυχαίνοντας από 8 τους τελευταίους 10 πόντους των «πρασίνων»! Παράλληλα, η ΑΕΚ «σίγησε» επιθετικά πετυχαίνοντας μόλις ένα καλάθι στα τελευταία 3 λεπτά με αποτέλεσμα το τελικό σκορ να διαμορφωθεί στο 78-71.

H σύνοψη:

Τα δεκάλεπτα: 23-15, 41-32, 57-56, 78-71.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τζόρτζεβιτς): Χαραλαμπόπουλος 4, Γιάνκοβιτς 4, Φώτσης 4, Ραντούλιτσα 14, Φελντέιν 2, Διαμαντίδης 7, Γκιστ 2, Καλάθης 10, Παπαγιάννης 3, Ουίλιαμς 24, Χάντερ 4.

ΑΕΚ (Ζντοβτς): Σάκοτα 4, Χέρστον 7, Μιλόσεβιτς 8, Γκριν 3, Μαυροκεφαλίδης 16, Κάρτερ 4, Μπράουν 5, Σαρικόπουλος 4, Κατσίβελης 5, Καλαμπόκης 9, Μαυροειδής 6.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags