Facebook Pixel Αποκάλυψη Στραματσόνι για το ρόστερ του ΠΑΟ!
| 2016-04-08 19:35:00

Αποκάλυψη Στραματσόνι για το ρόστερ του ΠΑΟ!

Αποκάλυψη Στραματσόνι για το ρόστερ του ΠΑΟ!

Τι ζήτησε ο Ιταλός κόουτς εν όψει της νέας χρονιάς και ποια η άποψή του για το ρόστερ των Πράσινων.

Όταν ανέλαβε τις τύχες του Παναθηναϊκού ο Γιάννης Αλαφούζος είχε δηλώσει μεταξύ άλλων πως θέλει το "τριφύλλι" να στηριχτεί στο ελληνικό στοιχείο, κάτι που δεν έχει γίνει πράξη τα τελευταία χρόνια.

Ακόμα και οι ακαδημίες των Πράσινων που συχνά - πυκνά έβγαζαν παίκτες και τροφοδοτούσαν την ανδρική ομάδα, έπαψαν κατά ένα μεγάλο ποσοστό να την "ταϊζουν", με αποτέλεσμα να υπάρχει έλλειψη Ελλήνων παικτών.

Αυτό φαίνεται πως θέλει να αλλάξει από τη νέα χρονιά ο Αντρέα Στραματσόνι, ο οποίος σε δηλώσεις του στη Nova έκανε λόγο για ενίσχυση του ελληνικού στοιχείου της ομάδας από το καλοκαίρι.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ιταλός τεχνικός στην κάμερα της NOVA:

Για το ματς με την Βέροια: «Είναι από τα παιχνίδια που τα λέω πονηρά. Δεν ανησυχώ. Συμβαίνει στο ποδόσφαιρο. Αγωνίζεσαι σε ομάδα που είναι χαμηλά, βάλαμε γρήγορο γκολ και σκεφτήκαμε ίσως πως το ματς τελείωσε. Κάναμε λάθος φυσικά. Η συνολική μας αντίδραση ήταν καλή. Βελτιωθήκαμε, δεν τα παρατήσαμε και για αυτό πήραμε την νίκη».

Για τις ευκαιρίες που έδωσε στο ματς με την Βέροια: «Όταν επιστρέφεις από μακρά αποχή είναι λογικό να μην είσαι απόλυτα έτοιμος. Για κάποιους παίκτες ήταν μια καλή ευκαιρία και σίγουρα κάποιοι θα μπορούσαν να τα είχαν πάει καλύτερα. Αυτό είναι φυσιολογικό.

Για την έλλειψη ελληνικού στοιχείου: «Ήταν κάτι που θέλουμε και δουλεύουμε πάνω σε αυτό. Δεν είναι εύκολο να πάρεις καλούς Έλληνες παίκτες. Ο σκοπός δεν είναι απλά να πάρουμε Έλληνες, θέλουμε αρκετά καλούς. Έχουμε ήδη κάποιους και ψάχνουμε και άλλους».

Για τις ακαδημίες: «Είναι ένα μεγάλο ζήτημα. Η φιλοσοφία της ακαδημίας μας είναι να αγωνίζονται πιο νεαροί σε κάθε τμήμα. Για παράδειγμα στην ομάδα Κ-20 οι περισσότεροι είναι πολύ πιο μικροί. Είναι καλοί παίκτες αλλά η απόσταση από το να παίξουν στην πρώτη ομάδα είναι μεγάλη. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν είναι καλοί. Δεν λέω αν είναι καλή ή κακή φιλοσοφία. Είναι η φιλοσοφία των ακαδημιών. Υπάρχουν παίκτες με καλό προφίλ».

Για το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης: «Θα είναι μια σημαντική πρόγευση. Η τελευταία θέση για τα πλέι-οφ είναι ανοιχτή μετά την νίκη του Πανιωνίου. Αν δεν κάνω λάθος ο Αστέρας μπορεί να μπει στα πλέι-οφ. Περιμένουμε μια καυτή ατμόσφαιρα. Θέλουμε να τα δώσουμε όλα για να πάρουμε την νίκη. Ο Αστέρας έχει κάνει καλά παιχνίδια και αυτό που μου αρέσει είναι πως παίζουν χωρίς καθαρό επιθετικό. Έχουν γρήγορους παίκτες με καλή τεχνική, όπως ο Μάσα και ο Νίκο Φερνάντες. Εμείς είμαστε ο Παναθηναϊκός και πάμε στην Τρίπολη για να κάνουμε το παιχνίδι μας και να νικήσουμε».

Για την αμυντική λειτουργία: «Αυτό που έχω μάθει από την εμπειρία μου στην Ελλάδα. Αν η άμυνα δεν είναι καλή δεν παίρνεις τους τρεις βαθμούς

Για την ενδεκάδα: «Έχουμε παίκτες εκτός με κάρτες, όπως ο Μπεργκ και ο Αμπέντ. Πρέπει να δούμε την κατάσταση των παικτών για να αποφασίσω τις επόμενες ημέρες».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags