Facebook Pixel Η περιβόητη ανακαίνιση που έκανε τη «13» κοτέτσι…
| 2016-07-22 14:28:00

Η περιβόητη ανακαίνιση που έκανε τη «13» κοτέτσι…

Η περιβόητη ανακαίνιση που έκανε τη «13» κοτέτσι…

Άρθρο-φωτιά από τον Λάμπρο Γκαραγκάνη για το γηπεδικό πρόβλημα του Παναθηναϊκού, τις μακέτες που μένουν όνειρο και τον ταλαιπωρημένο κόσμο του «τριφυλλιού».
 

Όσοι προέβησαν σε διατύπωση εύλογων αποριών εναντίον του χορηγικού προγράμματος γηπέδου, που λάνσαρε η διοίκηση των «πράσινων», προ μηνών ήταν εχθροί. Εμπεδώθηκε τούτο… Στην Ελλάδα της γραφειοκρατίας πόσο απίθανο ήταν να «κολλήσουν» χρονικά οι απαραίτητες οικοδομικές άδειες; Δίχως τα προβλεπόμενα η ΠΑΕ Παναθηναϊκός πουλά χορηγικά πακέτα για τη νέα υπερυψωμένη κερκίδα, για παράδειγμα, η οποία θα ήταν έτοιμη μες στη χρονιά. Δεν θα είναι έτοιμη κι όμως διατίθενται σ΄ αυτήν εισιτήρια προς πώληση.

Θα πηγαίνατε ποτέ ν΄ αγοράσετε διαμέρισμα σε μία οικοδομή που δεν έχει πέσει ακόμη τούβλο και στο οικόπεδο δεν υπάρχει η σχετική άδεια δόμησης; Πέραν αυτών, ξέχωρα των τηλεμαραθώνιων και του χρονοδιαγράμματος που πιέζει για να είναι η «Λεωφόρος» έτοιμη στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι με την ΑΪΚ Στοκχόλμης, υπάρχει σοβαρό θέμα πλέον. Θέμα, το οποίο δεν αναφέρθηκε από πουθενά και όσοι βρέθηκαν στο φιλικό με την Τσβόλε εντόπισαν.

Ναι μεν έγιναν βελτιωτικές κινήσεις που θα ολοκληρωθούν τις επόμενες ημέρες, ωστόσο πόσο λειτουργικό είναι το γήπεδο αυτό – και ασφαλές θα συμπληρώσουμε – για τον κόσμο του Παναθηναϊκού; Η προσωρινή εικόνα κερκίδων χωρίς καθίσματα, μονάχα με τα τσιμέντα, μπορεί να γύρισε το χρόνο πίσω για όσους πρόλαβαν τα γήπεδα έτσι. Το ημίφως της «Λεωφόρου» μπορεί να προσφέρει έναν ρομαντισμό! Ο φίλαθλος μίας ομάδας, όμως, είναι και πελάτης μίας ανώνυμης εταιρείας. Και ημίμετρα σ΄ αυτήν τη σχέση δεν χωρούν. Ειδικά σε τέτοιες εποχές που και το ευρώ έχει αξία.

Η σχέση του υπογράφοντος με τον συνδεσμιακό χώρο σταμάτησε στο Λύκειο. Οι οργανωμένοι του Παναθηναϊκού έχουν δεχτεί κριτική για συμπεριφορές τους, προσωπική στάση που με οδήγησε μέχρι και φιλίες από το σχολείο να χαλάσω. Μετά το ματς με την Τσβόλε δέχτηκα τηλέφωνο παλιού φίλου, ο οποίος παρά τα χρόνια που πέρασαν εξακολουθεί να είναι ακόμη στα κάγκελα. Ποτέ δεν κατάλαβε πώς όσες φορές άσκησα κριτική στη «Θύρα 13» δεν αφορούσε τον οργανισμό ολόκληρο, αλλά συγκεκριμένες καταστάσεις και πρωταγωνιστές τους. Έτσι αραιώσαμε την παρέα… Αραίωσε αυτός δηλαδή!

Η κατάσταση που μου περιέγραψε είναι λυπηρή για πολλούς λόγους. Η «13» όσο στήριξε τη διοίκηση Αλαφούζου, παρά τις αποτυχίες και το οπαδικό παρελθόν του νυν Προέδρου του «τριφυλλιού», δεν στήριξε ποτέ κανέναν. Ευθύνεται που δεν έχει μπορέσει να ελέγξει τα τελευταία χρόνια, με τα συνεχή επεισόδια, το ποιοι μπαίνουν μέσα. Έτσι για έναν, δύο, πέντε ανεγκέφαλους την πληρώνουν και χαρακτηρίζονται όλοι οι οργανωμένοι. Η ομάδα πληρώνει πρόστιμα, τρώει μηδενισμούς, χάνει Πρωταθλήματα κι έχει βγει προς τα έξω πώς οι Παναθηναϊκοί προάγουν τη βία! Λες και οι άλλοι είναι αγγελούδια…

Επί των ημερών της παρούσας διοίκησης έκλεισε η «13», λόγω τιμωρίας. Άλλοι έκαναν χειρότερα, αν ποτέ μπαίνουν στη ζυγαριά τα επεισόδια, και δεν τιμωρήθηκαν έτσι. Στα ψιλά πέρασε, επίσης, η τοποθέτηση του Σταύρου Κοντονή στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» πώς ο ίδιος ο Γιάννης Αλαφούζος τού είπε να κλείσει τη «13»! Με την αιτιολογία ότι «έχει καταστρέψει την ομάδα»… Για να μην γίνει λόγος για το φιάσκο του περασμένου Φεβρουαρίου με τον Γιώργο Σπανό, στον οποίο ο κ. Αλαφούζος είχε παραδεχτεί πώς δεν μπορούν να φιλοξενηθούν φίλαθλοι του «τριφυλλιού» στο Περιστέρι στο παιχνίδι Κυπέλλου και στη συνέχεια έβγαζε ανακοινώσεις, άλλης τοποθέτησης, εναντίον του Ατρόμητου!

Η κατάσταση, για να περάσουμε στο ζητούμενο, της οποίας έγινα αποδέκτης από τον παλιό μου συμμαθητή είναι τουλάχιστον απαράδεκτη και καθιστά το πέταλο της «13» περισσότερο κοτέτσι, παρά θύρα που φιλοξενεί κόσμο που θέλει να φωνάξει για την ομάδα του και να δει ποδόσφαιρο. Διπλό – ψηλό – plexiglass και σιδεριές, που και την ηχητική της κερκίδας επηρεάζουν και την ορατότητα από εκεί στο γήπεδο. Πρωτοφανή μέτρα προστασίας, τα οποία περιορίζουν ξεκάθαρα τις ελευθερίες των όσων φιλοξενούν.

Σε ιστοσελίδα που ασχολείται με τα νέα του Παναθηναϊκού φιλοξενήθηκε και σχετική επιστολή, οπότε τα όσα σας μεταφέρουμε είναι διπλοτσεκαρισμένα. Οι οργανωμένοι δεν είναι άγιοι και πληρώνουν εν προκειμένω το ότι δεν έλεγξαν ορισμένους δικούς τους μπαχαλάκηδες. Ούτε ζώα είναι, ούτε βρίσκει κανείς αυτές τις εποχές χρήματα στον δρόμο για να παίρνει διαρκείας και να στηρίζει την ομάδα του. Γενικά ο κόσμος του συλλόγου, που έχει κάνει άπειρη υπομονή τα τελευταία χρόνια, αξίζει καλύτερης αντιμετώπισης. Προέχει να γίνει η δουλειά με την ΑΪΚ και να έρθει η πρόκριση, αλλά το σωστό να λέγεται…

Πηγή: sportit.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags