Facebook Pixel Πήρε μπρος ο Αστέρας!
| 2017-01-15 20:05:00

Πήρε μπρος ο Αστέρας!

Πήρε μπρος ο Αστέρας!

Οι Αρκάδες θριάμβευσαν με 4-1 επί του Παναιτωλικού στην Τρίπολη, παίρνοντας δεύτερη σερί νίκη με ανατροπή μετά το τρίποντο επί της ΑΕΚ!Σούπερ Στανισλάβλιεβιτς με δυο γκολ και κερδισμένα πέναλτι, απογοήτευσαν και πάλι οι Αγρινιώτες

Ο Αστέρας επιβεβαίωσε πως είναι σε καλή κατάσταση παίρνοντας την τρίτη σερί νίκη σε όλες τις διοργανώσεις, επικρατώντας με 4-1 επί του Παναιτωλικού στην Τρίπολη, πάλι με ανατροπή, όπως την περασμένη αγωνιστική κόντρα στην ΑΕΚ. Ο Παναιτωλικός, που προηγήθηκε με τον Μουνιός, κατέρρευσε μετά το 2-1, γνώρισε τρίτη σερί ήττα και πλέον όλα είναι ανοιχτά για το μέλλον του Γιάννη Ματζουράκη στον πάγκο των Αγρινιωτών... Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Στανισλάβλιεβιτς σημείωσε δύο γκολ (τρία συνολικά στο πρωτάθλημα) και κέρδισε και το πέναλτι για το 2-1, με τον Αστέρα να φτάνει 18 βαθμούς, ενώ ο Παναιτωλικός παρέμεινε στους 16.

Αστεράτη... ανατροπή

Ο Αστέρας μπήκε καλύτερα στο ματς και είχε και μια καλή φάση στο 8`, όταν ο Τσουκαλάς έστρωσε στον Μανιά, αλλά το σουτ του τελευταίου απ' το ύψος του πέναλτι κόντραρε πάνω στον Τσοκάνη! Όμως στο επόμενο λεπτό, Ρόσα έβγαλε υπέροχη σέντρα στον Μουνιός, η άμυνα των γηπεδούχων κοιμήθηκε και ο παίκτης των Αγρινιωτών με άψογο σουτ έκανε το 0-1! Οι γηπεδούχοι στο 12` πλησίασαν στην ισοφάριση, αλλά ο Κυριακίδης με ωραία επέμβαση έβγαλε το σουτ του Μανιά έξω από την περιοχή.

Οι γηπεδούχοι επιχειρούσαν να "τρυπήσουν" την άμυνα των φιλοξενούμενων μέσω κάθετων μπαλιών, αλλά χωρίς αποτέλεσμα μέχρι στιγμής, ενώ Παναιτωλικός κυκλοφορούσε την μπάλα και προσπαθούσε να ρίξει το ρυθμό του αγώνα, έχοντας κλείσει τους χώρους και θέλοντας να "χτυπήσει" στην κόντρα επίθεση. Με τα πολλά, εκεί όπου όλα έδειχναν οτι πάμε για 0-1 στο ημίχρονο έγινε το 1-1 στο 38`. Ο Μάσα πέρασε την κάθετη στον Μανιά που βγήκε τετ-α-τετ, ο Κυριακίδης τον νίκησε, αλλά ο Στανισλάβλιεβιτς πήρε το "ριμπάουντ" και από πλάγια ισοφάρισε! Δυο λεπτά μετά έγινε η φάση που ξεσήκωσε τους Αγρινιώτες... Ο Καλογερόπουλος αρχικά έδειξε φάουλ σε ανατροπή του Στανισλάβλιεβιτς από τον Μουνιός πάνω στη γραμμή, όμως κατόπιν υπόδειξης από τον βοηθό τελικά έδωσε πέναλτι, σε μια δύσκολη ομολογουμένως φάση... Ο Μάσα το εκτέλεσε εύστοχα και έκανε το 2-1, που έμελλε να είναι και σκορ ημιχρόνου. Όπως και στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, ο Αστέρας Τρίπολης, παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, έκανε την ανατροπή!

Το έκανε περίπατο

Με τον αέρα του 2-1, οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο β` μέρος. Στο 48` ο Κυριακίδης λοιπόν απέκρουσε δύσκολα το σουτ του Φαρίνια, όμως δεν μπόρεσε να κάνει κάτι στο επόμενο λεπτό. Ο Γιαννούλης έκανε το γύρισμα απ' τα αριστέρα, ο Μανιάς έκανε το πλασέ στην κίνηση, ο Κυριακίδης απέκρουσε εντυπωσιακά την μπάλα, η οποία κατέληξε στον κορυφαίο του αγώνα Στανισάβλιεβιτς που με πλασέ προ κενής εστίας έκανε το 3-1! Οι γηπεδούχοι έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους στο 58`, όταν ο Τσουκαλάς με ωραίο σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 4-1!

Τα όσα ακολούθησαν στο ματς ήταν ουσιαστικά διαδικαστικά, μιας και ο νικητής είχε κριθεί στην Τρίπολη, με τους οπαδούς των φιλοξενούμενων που ήταν στο γήπεδο να φωνάζουν "αλλιώς ονειρευόμαστε τον Παναιτωλικό"... Στο μεταξύ, ο Αστέρας στα τελευταία 20 λεπτά αγωνίστηκε με 10, καθώς στο 73` αποχώρησε τραυματίας ο Ίγκορ, με τον Ελευθερόπουλο να έχει κάνει και τις τρεις αλλαγές του. Ο Κυριακίδης στο 80` είπε "όχι" σε σουτ του Τσουκαλά, ενώ ο Παναιτωλικός με τον Μουνιός στο 86` άγγιξε το 2-4, αλλά το σκορ έμεινε αναλλοίωτο ως το τέλος.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Ντοναρούμα, Ιγκόρ, Μπέρτος, Σελίν, Γιαννούλης, Δημούτσος, Τσουκαλάς, Τσιλιανίδης (46' Λουίς Φαρίνια), Στανισάβλιεβιτς, Μάσα, Μανιάς.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Ματζουράκης): Κυριακίδης, Μύγας, Χαντάκιας, Κούσας, Τσοκάνης, Μάκος, Μάρκος Πάουλο, Ρόσα, Μουνιός, Κλέσιο, Μαρκόφσκι.

Γκολ: 38', 49' Στανισάβλιεβιτς, 42' πεν. Μάσα, 58' Τσουκαλάς - 9' Μουνιός
Κάρτες: 84' Κλέσιο

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags