Facebook Pixel Ιστορικό στέλεχος της ΝΔ: "Συνεργασία Μητσοτάκη-Σαββίδη και το ...πρωτάθλημα στον ΠΑΟΚ"!
| 2017-05-13 20:54:00

Ιστορικό στέλεχος της ΝΔ: "Συνεργασία Μητσοτάκη-Σαββίδη και το ...πρωτάθλημα στον ΠΑΟΚ"!

του Γιώργου Κτενά
Ιστορικό στέλεχος της ΝΔ: "Συνεργασία Μητσοτάκη-Σαββίδη και το ...πρωτάθλημα στον ΠΑΟΚ"!

Άνθρωπος του ποδοσφαίρου και άλλοτε ηγετικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, μιλάει στο SportDog για την κόντρα Σαββίδη -αντιπολίτευσης. Δηλώσεις που θα συζητηθούν!

Την ανάγκη να υπάρξει συνεργασία ανάμεσα στους Ιβάν Σαββίδη και Κυριάκο Μητσοτάκη και όχι παρεξηγήσεις, σχολίασε μέσω του SportDog ο Γιώργος Ορφανός, με αφορμή την κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον επικεφαλής τού ΠΑΟΚ και εκείνον της Ν.Δ.

Ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού αποκάλυψε την άποψή του για τον ισχυρό επιχειρηματία, αλλά και την πεποίθηση ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό, αναδεικνύοντας τι χρειάζεται να κάνει η ομάδα για να το καταφέρει.

Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξή του...
 

Κύριε Ορφανέ, ποιο είναι το σχόλιό σας για όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες ανάμεσα στη Ν.Δ. και τον Ιβάν Σαββίδη;

"Κατά την αποψή μου τέτοιες καταστάσεις παρεξηγήσεων μπορούν να συμβούν. Εκείνο το οποίο είναι κυρίαρχο είναι να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις τους, κυρίως για τον πολίτη. Εννοώ ότι βλέπω τον Μητσοτάκη σε έξι μήνες ή σε έναν χρόνο το πολύ να είναι ο επόμενος πρωθυπουργός. Έτσι εμφανίζεται η δυναμική που υπάρχει στην κοινωνία και τις δημοσκοπήσεις. Από την άλλη ο Σαββίδης δείχνει ικανός επιχειρηματίας με τις δράσεις του, προσφέρει θέσεις εργασίας στην ευρύτερη περιοχή της Β. Ελλάδας και κυρίως της Θεσσαλονίκης, και είναι επικεφαλής μίας μεγάλης ομάδας. Άρα επιβάλλεται το επόμενο βήμα τους να είναι η συνεργασία. Η οποία μπορεί να είναι αναγκαστική, αλλά μπορεί να είναι και καρποφόρα αν οι υψηλοί τόνοι κατακαθίσουν και λειτουργήσουν για το κοινό συμφέρον, που αφορά δηλαδή τους πολίτες".

Τις προάλλες υπήρξε ανακοίνωση από σύνδεσμο οργανωμένων οπαδών του ΠΑΟΚ, σε σκληρό ύφος, τόσο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και για τη ΝΔ. Χωρίς, βέβαια, να ταυτίζονται με τον Σαββίδη. Πιάνετε αρνητικό παλμό στον κόσμο τού ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη;

"Έχω βρεθεί σε καλές σχέσεις με τους οπαδούς, αυτοί εκφράζουν τη δική τους οπτική, που δεν είναι μπορεί να είναι η οπτική του Σαββίδη και του Μητσοτάκη. Ούτε του ΠΑΟΚ, δηλαδή, ή της Ν.Δ. Οι οπαδοί τού ΠΑΟΚ δεν είναι όλοι Ν.Δ. Έχουν διαστρωμάτωση, επιλέγουν και το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Η Ν.Δ. έχει ένα βασικό κομμάτι μεταξύ των οπαδών. Από τους άλλους δεν περιμένω να αλλάξουν γνώμη και να ψηφίσουν τη Ν.Δ., αλλά οι ψηφοφόροι που υπάρχουν ήδη ανάμεσα στους οπαδούς δεν άλλαξαν γνώμη για τον Μητσοτάκη εξαιτίας αυτών των θεμάτων. Συνήθως οι πολίτες έχουν ξεχωριστές επιλογές για κόμμα, ομάδα κ.λπ. Η άποψή μου είναι ότι όταν μιλάμε για τέτοιους πόλους, που ο ένας πιθανολογείται ότι θα είναι πρωθυπουργός και ο άλλος επιχειρηματίας που απλώνεται στη Β. Ελλάδα και εκπροσωπεί ένα μεγάλο σωματείο, καλό είναι να συμβαδίζουν. Όχι να τα βρίσκουν σε όλα, αλλά να έχουν κοινές διαδρομές".

 

Ο Σαββίδης υποστήριξε ότι ο Μητσοτάκης δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός. Εσείς πιστεύετε ότι ο ΠΑΟΚ θα πάρει το πρωτάθλημα;

"Κατά την άποψή μου θα γίνουν και τα δύο. Ο ΠΑΟΚ έκανε βήματα σε σοβαρή κατεύθυνση από την πλευρά τής οργάνωσης και φαίνεται ότι αγωνιστικά μπορεί να κοιτάξει κατά πρόσωπο τον Ολυμπιακό. Αυτό θα είναι υπέρ του ποδοσφαίρου, θα κερδίσει το άθλημα με τον ανταγωνισμό τόσο από τον ΠΑΟΚ, όσο και από τον Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και άλλες ομάδες. Έτσι θα κερδίσει το άθλημα, θα κερδίσει το προϊόν ως εμπόρευμα, αλλά θα κερδίσει και ο κόσμος με τον ανταγωνισμό.

Στα πολιτικά, τώρα, βλέπω τον κόσμο να στρέφεται με καθαρό τρόπο υπέρ του Μητσοτάκη. Γιατί απαγοητεύτηκε πλήρως από τον κύριο Τσίπρα, που άλλα λέει τη μία μέρα, άλλα την επόμενη. Δεν υπάρχει περιθώριο εμπιστοσύνης. Συγχρόνως ο Μητσοτάκης αυξάνει τις μετοχές του γιατί βλέπουν έναν πολιτικό με καθαρή σκέψη και καθαρούς στόχους, που θα γίνει πρωθυπουργός.

Αλλά θα πάω και στην άλλη πλευρά, στον ΣΥΡΙΖΑ, που θεωρεί ότι μπορεί να εκμεταλλευτεί μία κατάσταση και να έχει κέρδος. Είναι λάθος να ανακατεύουμε τον αθλητισμό με την πολιτική. Ως υφυπουργός Αθλητισμού δεν το έκανα ποτέ και ήταν η τακτική μου τέτοια, να μην τα μπλέξω. Θα τους πρότεινα να μην τα μπλέξουν".


 
Για να συνεχίσουμε, λίγο, στα αγωνιστικά, τι πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ για να βγάλει από την κορυφή τον Ολυμπιακό;
 
"Δεν μου αρέσει να κάνω υποδείξεις. Αλλά θεωρώ ότι θα πρέπει να προσθέσει ηγετικά πρόσωπα στην ομάδα του ο ΠΑΟΚ, ώστε με δυνατό τρόπο να τραβήξουν την ομάδα στην κορυφή".
 
Θα ήθελα, τέλος, να μου πείτε την άποψή σας προσωπικά για τον Ιβάν Σαββίδη, αλλά και αν θεωρείτε ότι έχει σχέδιο να πολιτευτεί στην Ελλάδα, όπως συζητιέται έντονα.
 
"Θα πω ότι ο ίδιος ο Σαββίδης διέψευσε προχθές ότι έχει πολιτικά σχέδια που αφορούν τον ίδιο. Αρκετές φορές που τον έχω δει, δεν μου ανέφερε ποτέ κάτι παρόμοιο. Πολιτικές απόψεις έχει και αυτό είναι φυσιολογικό για κάθε πολίτη, αλλά τουλάχιστον δεν βλέπω προσωπική πολιτική πρόθεση.
 

Έχουμε μία φυσιολογική επαφή, στους αγώνες κ.λπ, και εκτιμώ ότι είναι άνθρωπος που έχει ικανότητες, καλός πατριώτης, μπορεί να βοηθήσει τη χώρα σε αυτή τη δύσκολη καμπή. Γι' αυτό επιμένω ότι θα πρέπει να συμβαδίσουν με τον Μητσοτάκη".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags