Facebook Pixel Sportdog.gr | «Ζαλίστηκε» ο Πανιώνιος, έγραψε ιστορία η Λαμία!
| 2017-10-02 21:24:00

«Ζαλίστηκε» ο Πανιώνιος, έγραψε ιστορία η Λαμία!

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
«Ζαλίστηκε» ο Πανιώνιος, έγραψε ιστορία η Λαμία!

Οι Λαμιώτες πήραν την πρώτη τους εντός έδρας νίκη με γκολάρα Μπλάζιτς (1-0) και οι Κυανέρυθροι έχασαν την ευκαιρία να ανεβούν στην 1η θέση!

Με τον καλύτερο τρόπο γιόρτασε η Λαμία την ιστορική πρώτη αναμέτρηση πρώτη της αναμέτρηση στη Super League στη φυσική της έδρα. Ο Πανιώνιος έχασε πολλές ευκαιρίες, αλλά οι Λαμιώτες ήταν αυτοί που πανηγύρισαν τη νίκη με 1-0 χάρη σε ένα εκπληκτικό γκολ του Μπλάζιτς στο 78’!

Η Λαμία ανέβηκε στην 9η θέση με 7 βαθμούς, ενώ ο Πανιώνιος, που ολοκλήρωσε το ματς με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Γκιοατά στο 80’, έμεινε 3ος με 11 βαθμούς κι έχασε την ευκαιρία να ξεπεράσει την πρωτοπόρο ΑΕΚ που έχει 13.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Νίκος Παπαδόπουλος έκανε ίσως την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του! Ο γκολκίπερ της Λαμίας έστησε… τείχος μπροστά από την εστία του κι επενέβη αποφασιστικά σε πολλές περιπτώσεις με κυριότερη αυτή του 72’, όταν νίκησε τον Μασούρα σε τετ α τετ.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Με 4-2-3-1 παρέταξε τη Λαμία ο Μπάμπης Τεννές. Τερματοφύλακας ήταν ο Παπαδόπουλος, με στόπερ τους Αναστασιάδη και Ασίγκμπα, δεξί μπακ του Κουτρομάνο και αριστερό τον Παντελιάδη. Στον άξονα έπαιξαν ως δίδυμο οι Όμο και Μπλάζιτς, «δεκάρι» ο Πίτι, δεξιά ο Βασιλαντωνόπουλος, αριστερά ο Ακόστα και στην κορυφή της επίθεσης ο Βάντερσον.

Όντας απογοητευμένος από την επιθετική λειτουργία της Λαμίας, ο Τεννές μόλις στο 34’ έβαλε τον Βουό αντί του Κουτρομάνου. Ο Βασιλαντωνόπουλος γύρισε ως δεξί μπακ, ο Βάντερσον έγινε δεξί χαφ και ο νεοεισελθόντας πήγε στην κορυφή της επίθεσης. Ούτε αυτή η κίνηση ούτε οι αλλαγές των Αναστασόπουλου και Φράγκου άλλαξαν πολλά, με την Λαμία να μην απειλεί ιδιαίτερα, παρά μόνο από στημένες φάσεις

Το ίδιο σύστημα (4-2-3-1) εφάρμοσε και ο Μιχάλης Γρηγορίου για τον Πανιώνιο. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Γιαννακόπουλος, με την άμυνα να αποτελείται από τους Βλάχο, Μπανανά, Γκιοατά και Σαραμαντά, από δεξιά προς αριστερά. Στο κέντρο έπαιξαν ο Κόρμπος με τον Σαββίδη και ο Μασούντ μπροστά τους ως «δεκάρι. Στην κορυφή της επίθεσης κινήθηκε ο Γεσίλ, έχοντας στο δεξί «φτερό» τον Λάμπρου και στο αριστερό τον Σπιριντόνοβιτς.

Λάμπρου και Σπιριντόνοβιτς άλλαζαν συχνά πλευρές μπερδεύοντας την αντίπαλη άμυνα, αλλά τα «χαλούσαν» στην τελική προσπάθεια. Ο Πανιώνιος έπεσε στο δεύτερο μέρος και ο Γρηγορίου πέρασε στο ματς τους Σιώπη και Μασούρα. Ο δεύτερος ήταν πρωταγωνιστής σε μια από τις μεγαλύτερες ευκαιρίες της ομάδας του, αλλά πέραν τούτου οι αλλαγές δεν βοήθησαν.

Λαμία (Μπάμπης Τεννές): Παπαδόπουλος, Παντελιάδης, Αναστασιάδης, Ασίγκμπα, Κουτρομάνος (34’ Βουό), Όμο, Μπλάζιτς, Ακόστα (75’ Φράγκος), Πίτι (67’ Αναστασόπουλος), Βασιλαντωνόπουλος, Βάντερσον

Πανιώνιος (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Σαραμαντάς, Γκιοατά, Μπανανά, Βλάχος, Κόρμπος (87’ Κάργας), Σαββίδης (66’ Σιώπης), Σπιριντόνοβιτς, Μασούντ, Λάμπρου (66’ Μασούρας), Γεσίλ

Η ΦΑΣΗ: Φυσικά, η γκολάρα του Μπλάζιτς στο 78’! Μετά από στημένη φάση, η μπάλα απομακρύνθηκε από τους αμυντικούς του Πανιωνίου και ο μέσος της Λαμίας έπιασε ένα εκπληκτικό σουτ εκτός περιοχής με το αριστερό, που «τίναξε» τα δίχτυα του Κότνικ!

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: ο Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος του συνδέσμου Αρκαδίας εκνεύρισε τους γηπεδούχους κατά διαστήματα με ορισμένα σφυρίγματα υπέρ του Πανιωνίου, αλλά σε γενικές γραμμές η διαιτησία του ήταν καλή. Σωστά δεν έδωσε πέναλτι υπέρ της Λαμίας για ακούσιο χέρι του Βλάχου στο 20’, στην πιο δύσκολη φάση του ματς.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Ο Πανιώνιος στάθηκε άτυχος, αφού έπεσε πάνω σε έναν εξαιρετικό τερματοφύλακα και δεν κατάφερε να πατήσει στην κορυφή της βαθμολογίας, ενώ η Λαμία αμύνθηκε σωστά, βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα με ένα απίθανο γκολ κι έγραψε ιστορία!

ΞΕΚΑΘΑΡΑ… Η Λαμία απέδειξε ακόμα μια φορά το πόσο δυσκολοκατάβλητη ομάδα είναι και αν συνεχίσει να εκμεταλλεύεται την έδρα της, θα έχει ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα στην μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Όσο για τον Πανιώνιο, έχασε σήμερα μια μεγάλη ευκαιρία, αλλά με τη μορφή που έχει πάρει το πρωτάθλημα και την αστάθεια που δείχνουν οι «μεγάλοι» δεν αποκλείεται να έχει κι άλλες ευκαιρίες στη συνέχεια. Αρκεί να μην χάνει τρίποντα που «δικαιούται», όπως το σημερινό…

ΠΑΤΑ ΤΟ

Το γκολ του Μπλάζιτς

Τα highlights του αγώνα


Θυμηθείτε το live της αναμέτρησης:

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags