Facebook Pixel «Δεν είναι εγκεφαλικά νεκρός, ούτε κλινικά νεκρός»
| 2014-09-15 17:02:00

«Δεν είναι εγκεφαλικά νεκρός, ούτε κλινικά νεκρός»

«Δεν είναι εγκεφαλικά νεκρός, ούτε κλινικά νεκρός»

Στo 401 νοσοκομείο μεταφέρθηκε ο άτυχος φίλαθλος του Εθνικού Κωνσταντίνος Κατσούλης, όπως είπε ο διευθυντής της εντατικής μονάδας του Βενιζέλειου νοσοκομείου, Ανέστης Κιούρπαλης.  

Αναλυτικά όσα είπε στον Sentra 103,3:

 

«Χθες μπήκε στην εντατική μονάδα με εγκεφαλική αιμορραγία, μετά από έναν φερόμενο καυγά. Εξωτερικά δεν είχε εμφανή σημάδια τραυματισμού. Κάναμε αξονική και διαπιστώσαμε εγκεφαλική αιμορραγία. Αυτό μας βάζει κατευθείαν σε διαδικασία να υποψιαστούμε την ρήξη ανευρίσματος.

Ο άνθρωπος ήρθε σε κωματώδη κατάσταση και από χθες έγιναν οι απαραίτητες συνεννοήσεις των γιατρών και τελικά αποφασίστηκε να μεταφερθεί στην Αθήνα και το 401. Υπάρχουν εκεί εξειδικευμένοι γιατροί κι εδώ και κανένα 20λεπτο έχει αναχωρήσει με το ΕΚΑΒ και στη συνέχεια με αεροπλάνο για το νοσοκομείο στην Αθήνα».

Ερωτηθείς για το αν είναι «κλινικά νεκρός», απάντησε: «Δεν είναι εγκεφαλικά νεκρός, ούτε κλινικά νεκρός. Ηρθε σε κωματώδη κατάσταση και αυτή την στιγμή είναι σε καταστολή με μηχανική υποστήριξη. Μεταφέρεται σε ειδικό κέντρο για να δούμε πράγματι αν υπήρχε ανεύρισμα και να αντιμετωπιστεί πιο ειδικά.».

Ερωτηθείς για το αν η ρήξη του ανευρίσματος ήταν αποτέλεσμα συμπλοκής και επεισοδίων, είπε: «Η ιατροδικαστική εξέταση θα δώσει την απάντηση. Θα ήθελα να περιμένω τα αποτελέσματα του ιατροδικαστή για να πω το οτιδήποτε. Σαν γιατρός δεν μπορώ να αποκλείσω καμία περίπτωση».

Οταν ρωτήθηκε για το αν έχει πιθανότητες, τόνισε: «Ελπίδες υπάρχουν. Αν συνεχιστεί η εγκεφαλική αιμοραγία, τότε θα είναι δύσκολα. Αν σταματήσει και καταφέρει να σταθεροποιηθεί, τότε υπάρχει πιθανότητα να επιστρέψει και τότε θα δούμε σε ποια κατάσταση».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags