Facebook Pixel Αλύγιστος!
| 2015-02-08 22:24:00

Αλύγιστος!

Αλύγιστος!

Ο Ολυμπιακός δεν μάσησε από την καυτή Τούμπα, πήρε εύκολα την ισοπαλία (0-0) κόντρα στον μέτριο ΠΑΟΚ και κράτησε ασφαλές προβάδισμα (+6 από Παναθηναϊκό) που τον διατηρεί το απόλυτο φαβορί για τον τίτλο.

Ένα τεράστιο βήμα για την κατάκτηση του τίτλου έκανε ο Ολυμπιακός, ο οποίος όντας καλύτερος έφυγε με το 0-0 από την Τούμπα, κόντρα σε έναν ΠΑΟΚ που ήταν ακίνδυνος και δεν έδειξε πως άξιζε κάτι καλύτερο και παρέμενει στο +8 από τους Θεσσαλονικείς και στο +6 από τον Παναθηναϊκό.

Οι Πειραιώτες ήταν ανώτεροι στο πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο ο Δικέφαλος είχε ένα καλό δεκάλεπτο, όμως η διακοπή από τα αντικείμενα που έπεσαν από την Θύρα 4 του χάλασε τον ρυθμό. Οι ερυθρόλευκοι έκαναν ένα εξαιρετικό τελευταίο εικοσάλεπτο, με τον Περέιρα να... παίρνει την ταυτότητα του Αναστασιάδη, ο οποίος άργησε υπερβολικά με τις αλλαγές.

Δικαίως ζητάει πέναλτι ο Ολυμπιακός στο 84', για τράβηγμα του Κλάους στον Σαντάνα εντός περιοχής, όμως γενικά η διαιτησία του Γιάχου ήταν καλή.


Η... άμυνα του Άγγελου και η έκπληξη του Περέιρα

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Άγγελο Αναστασιάδη να «κατεβάζει» έναν ΠΑΟΚ που έπαιζε πάρα πολύ αμυντικά, παρότι ο σχηματισμός του ήταν 4-3-3 και 4-4-2 κατά διαστήματα. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Ιτάνζ και στην άμυνα οι Σκόνδρας, Ρικάρντο Κόστα, Βίτορ και Ρατς. Στη μεσαία γραμμή έπαιζαν οι Νομπόα, Κάτσε, Περέρια, εξτρέμ οι Μακ – Σαλπιγγίδης και κορυφή ο Κλάους.

Για τον Ολυμπιακό ο Βίτορ Περέιρα δεν φοβήθηκε το ματς και αποφάσισε να παίξει με τους Κασάμι – Τσόρι μαζί στην ενδεκάδα, αφήνοντας στον πάγκο τον Μιλιβόγιεβιτς. Ο Ρομπέρτο ήταν κάτω από τα δοκάρια, δεξί μπακ ο Ομάρ, αριστερό ο Μαζουάκου, τα δύο στόπερ ο Σαντάνα με τον Σιόβα και στον άξονα οι Κασάμι – Μανιάτης. Δεξί εξτρέμ ξεκίνησε ο Ντοσεβί, αριστερό ο Αφελάι, επιτελικός χαφ ο Τσόρι και φορ ο Μήτρογλου.

Η μία τελική, ο Ιτάνζ και το 50-50

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον κόσμο να περιμένει στην γωνία τον Γιάχο, όμως ο διαιτητής της αναμέτρησης στο πρώτο 45λεπτο πήρε άριστα και ίσως για πρώτη φορά φέτος, δεν είχαμε γιούχα στο τέλος του ημιχρόνου. Όσον αφορά το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος και πιο ουσιαστικός, ενώ ο ΠΑΟΚ είχε δώσει μεγάλη προσοχή στην άμυνά του, με αποτέλεσμα να κλείσει το πρώτο μέρος με μόλις μία τελική προσπάθεια, το μακρινό σουτ του Μακ στο 45', το οποίο και μπλόκαρε εύκολα ο Ρομπέρτο. Οι Πειραιώτες αντίθετα, από τα πρώτα λεπτά με κάποια σουτ του Μήτρογλου έδειξαν απειλητικοί, ενώ στο 23' έφτασαν μία... ανάσα από το γκολ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ η μπάλα έφτασε στον Μήτρογλου, αυτός έκανε ολομόναχος το σουτ από κοντά, όμως ο Ιτάνζ τον σταμάτησε εντυπωσιακά.

Η φάση αυτή όμως λειτούργησε θετικά για τον Ολυμπιακό, καθώς στα επόμενα λεπτά πάτησε καλύτερα στα πόδια του, έκλεισε τους χώρους και βγήκε μπροστά. Στο 29' μετά από τραγικό λάθος του Ρικάρντο Κόστα που γύρισε λανθασμένα την μπάλα στον Ιτάνζ, ο Μανιάτης σούταρε λίγο άουτ, ενώ στο 33' ο Καμερουνέζος πορτιέρο είπε «όχι» και στο πολύ καλό σουτ του Κασάμι εκτός περιοχής. Στο τελευταίο δεκάλεπτο πάντως ο ρυθμός έπεσε και το ημίχρονο έκλεισε χωρίς σκορ...

Ο καλύτερος ΠΑΟΚ, η ένταση στην Θ4 και η κάρτα στον Τσόρι

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να έχει την κατοχή στα πρώτα λεπτά και τον ΠΑΟΚ όμως να... ξυπνάει γρήγορα και μετά το 50' να πιέζει για το γκολ, με ανορθόδοξο όμως τρόπο. Στο 52' μετά από φάουλ και γυριστή κεφαλιά του Νομπόα, η μπάλα πέρασε άουτ, στο 54' ο Ρομπέρτο σταμάτησε την σουτάρα του Μακ, ενώ στο 60' ο Κλάους με κοντινή κεφαλιά αντί για την εστία, σημάδεψε την πλάτη του Περέιρα. Κι ενώ ο Δικέφαλος είχε αρχίσει να ανεβάζει στροφές, στο 63' το ματς πήρε... φωτιά, όταν ο Ολυμπιακός κέρδισε το 1ο του κόρνερ μπροστά από την Θύρα 4.

Ο Τσόρι πήγε να το εκτελέσει, όμως τα αντικείμενα έπεφταν βροχή. Έφυγε, επέστρεψε και μετά από νέα «βροχή» αντικειμένων, ένα τον χτύπησε στο χέρι. Ο Αργεντινός... τρελάθηκε, πήρε την μπάλα και την κλώτσησε, ενώ στην συνέχεια έσπρωξε και τον Μακ που πήγε προς το μέρος του. Το παιχνίδι πήρε φωτιά και ο Γιάχος έτρεχε να την σβήσει, δίνοντας κίτρινη στον Τσόρι. Στον ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκαν πάντως και για κόκκινη, ενώ λίγα λεπτά μετά ζήτησαν δεύτερη κίτρινη και για τον Μαζουάκου, σε ένα επικίνδυνο μαρκάρισμα.

Πέναλτι ο Κλάους, άργησε ο Άγγελος!

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο ο Βίτορ Περέιρα έκανε κίνηση ματ, περνώντας γρήγορα (73') στο ματς του Φορτούνη – Μιλιβόγιεβιτς αντί Κασάμι – Τσόρι κι ο Ολυμπιακός κυριάρχησε απόλυτα στον αγωνιστικό χώρο. Έπαιξε στο μισό γήπεδο τον ΠΑΟΚ και παρότι δεν είχε τη μεγάλη ευκαιρία, πίεζε για το γκολ. Ο Αναστασιάδης από την άλλη έκανε τις αλλαγές του πολύ αργά, αφού πέρασε στο 84' τον Παπαδόπουλο αντί του Γκολάσα και στο 87' τον Γκολάσα αντί του Νομπόα. Το 0-0 πάντως έμεινε μέχρι το φινάλε, με τον Ολυμπιακό να «φωνάζει» δικαίως για το πέναλτι που έκανε στο 84' ο Αθανασιάδης στον Σαντάνα, όταν του τράβηξε παρατεταμένα την φανέλα μετά από εκτέλεση κόρνερ...

ΠΑΟΚ(Άγγελος Αναστασιάδης): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Ρικάρντο Κόστα, Βίτορ, Ρατς, Κάτσε, Νομπόα, Μακ, Περέιρα (84' Παπαδόπουλος), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης.

Ολυμπιακός (Βίτορ Περέιρα): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουΐ, Σαντάνα, Σιόβας, Μαζουακού, Κασάμι (73' Μιλιβόγεβιτς), Μανιάτης, Ντομίνγκες (73' Φορτούνης), Ντοσεβ (90' Ντουρμάζ), Αφελάι, Μήτρογλου.

Διαιτητής: Γιάχος (Χίου)
Βοηθοί: Ακρίβος (Αθηνών), Αλεξέας (Μεσσηνίας)
Γήπεδο: Τούμπα

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags