Facebook Pixel Κ. Νικολακόπουλος για Ολυμπιακό: Να μην κρατούσε τον Τσόρι!
| 2015-03-17 16:22:00

Κ. Νικολακόπουλος για Ολυμπιακό: Να μην κρατούσε τον Τσόρι!

Κ. Νικολακόπουλος για Ολυμπιακό: Να μην κρατούσε τον Τσόρι!

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του την παραμονή του Τσόρι στον Ολυμπιακό...
 

 

Ακούω απόψεις για την απόφαση του Ολυμπιακού να δώσει νέο συμβόλαιο στον Τσόρι. Κάποιες από αυτές λένε ότι σε ένα παίκτη, που το καλοκαίρι θα είναι 34, δεν δίνεις νέο συμβόλαιο. Και λόγω ηλικίας, αλλά και γιατί έτσι «σταματάς» μία πιθανή σημαντική μεταγραφή.

Αυτό που εγώ πιστεύω είναι ότι θα επρόκειτο για «τρέλα» να μην κρατούσε ο Ολυμπιακός τον Τσόρι. Μιλάμε για ένα παίκτη που από τα μέσα του Οκτώβρη 2014, οπότε και πήρε μπρος, έως και σήμερα, δηλαδή σταθερά εδώ κι ενάμιση χρόνο, είναι από τα κλειδιά της ομάδας. Πέρσι έκανε 11 γκολ κι είχε 11 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις. Φέτος έχει ήδη 11 γκολ κι άλλες 13 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις. Αυτά και μόνο αρκούν!

Ναι, ουκ ολίγα γκολ έχει βάλει με πέναλτι. Αλλά να ξέρετε πως αρκετά πέναλτι τα έχει κερδίσει ο ίδιος ο Τσόρι, που τέλος πάντων είναι ο πιο ποιοτικός παίκτης του ελληνικού πρωταθλήματος και σου κάνει και τη διαφορά στην Ευρώπη, στο πιο υψηλό επίπεδο, στο Τσάμπιονς Λιγκ, από το Ολυμπιακός-Γιουνάϊτεντ έως το Μπενφίκα-Ολυμπιακός κι από το Ολυμπιακός-Γιουβέντους ως το Ολυμπιακός-Μάλμε.

Η ηλικία του; Ο Ολυμπιακός ξέρετε πότε έφερε τον Ιμπαγάσα; Στα 34…Στα 34 ξεκίνησε να παίζει στον Ολυμπιακό ο Κάνιο. Κι έκανε δύο σεζόν σούπερ, ενώ βοήθησε και σε άλλες δύο ακόμη! Και φέτος, στα 39 του, έχει 24 παιχνίδια στον Πανιώνιο!

Κι εγώ δεν λέω ότι ο Τσόρι θα παίζει κι αυτός ως τα 38 του στον Ολυμπιακό. Δεν ξέρω. Λέω, όμως, ότι τον καλύτερό σου παίκτη δεν είναι δυνατόν να τον χάσεις επειδή γίνεται 34. Στην τρίτη του σεζόν στον Ολυμπιακό, στα 35 χρόνια του, ο Ριβάλντο είχε βάλει 35 γκολ, για όποιον έχει ξεχάσει…

Ο Ιμπαγάσα είναι στρατηγός. Από τους λίγους. Ακόμη και στην Ισπανία ήταν από τους λίγους στρατηγούς. Εγκέφαλος φοβερός. Ο Τσόρι είναι και καλός πλέϊ μέϊκερ, όχι στο στιλ του Ιμπαγάσα, αλλά «έχει» και το γκολ. Κάποιες σεζόν στο ρώσικο πρωτάθλημα έφτασε τα 13 και τα 16 γκολ. Δεν το κάνει δηλαδή μόνο εδώ. Το «έχει».

Παράλληλα, από την παρουσία του Τσόρι, ωφελείται νομίζω κι ο Φορτούνης, που μπορεί να αποτελέσει μία διάδοχη κατάσταση στη θέση του Αργεντίνου και ήδη δίνει αρκετές βοήθειες στην ομάδα.

Τώρα, το αν είναι αρκετοί για τον Ολυμπιακό της νέας σεζόν ο Τσόρι κι ο Φορτούνης, αυτό μπορεί να το απαντήσει μόνο ο προπονητής, που θα κάνει τον σχεδιασμό της ομάδας και ξέρει τι ποδόσφαιρο θέλει να παίξει στον Ολυμπιακό. Είναι απλό.

Αυτό που εγώ ξέρω, γενικά για τις μεταγραφές του Ολυμπιακού κι ενόψει του καλοκαιριού, είναι ότι σε αυτή την ομάδα, οι παίκτες που λατρεύονται από τον κόσμο είναι Λατινοαμερικάνοι, που έχουν ήδη πείρα από Ευρώπη. Από τον Ιμπαγάσα έως τον Τσόρι. Κι από τον Τζιοβάνι έως το Ριβάλντο. Και τον Γκαλέτι. Και παλιότερα το Βιέρα και το Λοσάντα. Ακόμη και μικρότερης αξίας Λάτιν είχαν συνδέσει το όνομά τους ( οι Ουρουγουανοί Μπάριος, Εσταβίλιο, Περόνε) με πρωταθλήματα του Ολυμπιακού.

Από τη μεσαία γραμμή και πάνω, οι Νοτιοαμερικάνοι πάντα έκαναν τη διαφορά στον Ολυμπιακό…

Πηγή: Gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags