Facebook Pixel Κ.Νικολακόπουλος:Το κλειδί της μεταγραφής του Γούτα!
| 2015-06-26 17:38:00

Κ.Νικολακόπουλος:Το κλειδί της μεταγραφής του Γούτα!

Κ.Νικολακόπουλος:Το κλειδί της μεταγραφής του Γούτα!

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του για τη μεταγραφή του Γούτα κι ένα λεπτό σημείο της.

Δεν θα μπορούσε παρά να ενδιαφέρεται για τον Γούτα ο Ολυμπιακός-κάτι παραπάνω είναι αλλά τέλος πάντων…

Το παιδί (1μ90) είναι ο καλύτερος στόπερ στην ηλικία του στο ελληνικό πρωτάθλημα και στα 21 χρόνια του έχει ήδη 95 παιχνίδια στα πόδια του με την Ξάνθη (τα 90 βασικός)! Λογικό είναι λοιπόν να σκέφτεται η καλύτερη ομάδα να πάρει τον καλύτερο νεαρό σέντερ μπακ.

Επειδή όμως υπάρχει η πληροφορία ότι σημαντικός σύλλογος από τη Δυτική Ευρώπη (Αντερλεχτ;) πρόσφερε 1,3 εκ. Ευρώ στην Ξάνθη κι αυτή ούτε που το συζήτησε, δημιουργείται σε πολλούς η απορία πως είναι δυνατό να θέλει να τον πάρει ο Ολυμπιακός με 800 χιλιάρικα-αυτό το ποσό ακούστηκε, χωρίς πάντως να έχει επιβεβαιωθεί από πουθενά.

Ποιο είναι το σημείο κλειδί; Ο Ολυμπιακός, πάντα κατά την ίδια πληροφορία, δίνει κι ένα ποσοστό μεταπώλησης, της τάξης του 15%. Αντίθετα, οι Βέλγοι δεν έδιναν κανένα ποσοστό. Σου λέει, παίρνουμε τον παίκτη, είναι δικός μας, σας δίνουμε αυτά, γειά σας.

Γιατί, όμως, η Ξάνθη να μην θέλει το 1,3 εκ. και να συζητάει-αν όντως συζητάει-για 800 χιλ. Ευρώ; Πολύ απλά, γιατί η Ξάνθη πιστεύει στον παίκτη της και θεωρεί ότι αύριο μεθαύριο μπορεί ο όποιος αγοραστής να τον πουλήσει τον Γούτα. Έτσι, αν π.χ. ο Ολυμπιακός δώσει σε δύο χρόνια τον παίκτη με 5 εκ. Ευρώ (κι όχι με 15 όπως τον Μανωλά), η Ξάνθη θα δικαιούται 750 χιλιάρικα. Συν τα 800 στο χέρι, μας κάνουν πάνω από ενάμιση εκ. Ευρώ. Οπότε κέρδος έχει σε σχέση με το 1,3.

Και μην δίνετε τόση βάση στα νούμερα, πολύ απλά γιατί δεν έχουν διασταυρωθεί. Σταθείτε στην ουσία. Η Ξάνθη βλέπει ότι ο Ολυμπιακός πουλάει με 15 το Μήτρογλου, με 15 το Μανωλά, με 10 το Σάμαρη κ.ο.κ. Λογικό είναι να σκέφτεται ότι μπορεί να πουλήσει και τον Γούτα με ένα μεγάλο νούμερο. Και σε μία τέτοια περίπτωση, θα είναι πολύ σημαντικά ωφελημένη κι ή ίδια. Ακόμη και με ποσοστό μεταπώλησης 10%, στα 10 εκατομμύρια, θα δικαιούται το ένα.

Άλλο ερώτημα: θα μπορούσε να ενδιαφερθεί άλλη ελληνική ομάδα για τον Γούτα; Σίγουρα. Κι ο Παναθηναϊκός κι η ΑΕΚ κι ο ΠΑΟΚ. Θεωρητικά. Στην πράξη ας ξεχάσουμε τον Παναθηναϊκό. Άρα, ΠΑΟΚ η, ΑΕΚ. Προσωπικά θεωρώ δύσκολο η ΑΕΚ να πληρώσει τα λεφτά που θέλει η Ξάνθη. Πολύ δύσκολο. Δεν θα απέκλεια τον ΠΑΟΚ. Όμως, αν ο Ολυμπιακός το έχει αποφασίσει πραγματικά, έχει νομίζω αβαντάζ. Κι από πλευράς παίκτη, άσχετα αν κι ο Γούτας, όπως τα περισσότερα Ελληνόπουλα πλέον, δίνει προτεραιότητα στο εξωτερικό.

Εδώ, όμως, είναι η μαγκιά του κάθε προπονητή, του κάθε Ισά και του κάθε Λορένθο. Να πάρει την ευθύνη και να πει ότι αυτός ο παίκτης μας κάνει η, δεν μας κάνει. Ότι δηλαδή μπορούμε να ποντάρουμε πάνω του, ότι και θα μας βοηθήσει την ομάδα και μπορεί να μας φέρει χρήματα σε δύο-τρία χρόνια.

Γιατί δεν έχει νόημα την απόφαση να την παίρνει ο Μαρινάκης, όταν πληρώνει ο σύλλογος ένα σωρό ειδικούς. Ο Μαρινάκης είναι πρόεδρος. Θα του βγουν ο Μανωλάς, ο Αμπντούν κι ο Τζιμπούρ, αλλά δεν θα του βγουν άλλοι πέντε, που ενδεχομένως ο ίδιος επέλεξε. Το τεχνικό επιτελείο έχει ακριβώς αυτή τη δουλειά να κάνει. Να εισηγείται και να παίρνει ευθύνες.

Κι αν δεν θα έχει ποσοστό μίνιμουμ επιτυχίας 60%, πολύ απλά κάτι δεν θα κάνει σωστά…

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags