Facebook Pixel Με κορυφαίο Σιμόες, σφιχτή αλλά αναιμική επιθετικά
| 2015-08-30 00:02:00

Με κορυφαίο Σιμόες, σφιχτή αλλά αναιμική επιθετικά

Με κορυφαίο Σιμόες, σφιχτή αλλά αναιμική επιθετικά

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για την αναμέτρηση της ΑΕΚ στα Πηγάδια, για την συμπαγή παρουσία της αμυντικά, αλλά και την ισχνή επιθετική της παραγωγή στο ματς αυτό. 

Ρεαλιστικά περίπου ένα τέτοιο παιχνίδι περίμενα. Η ΑΕΚ σε όλη την χρονιά φέτος, περιμένω να είναι εξαιρετικά σφιχτή στην άμυνα, σε όλα τα παιχνίδια. Επειδή έχει πάθει μεγάλες ζημιές στα παλιότερα χρόνια, ειδικά στις εκτός έδρας αναμετρήσεις, είναι λογικό στην ομάδα που φτιάχνει ο Δέλλας, προτεραιότητα ν’ αποτελεί, ειδικά όταν θα παίζει μακριά από το γήπεδο της, το να είναι να μην δεχτεί γκολ.

Με την ποιότητα των μεσοεπιθετικών της, κάποιο γκολ, θα έρχεται, αλλά για να μπορεί να κερδίσει πολύτιμους πόντους και να αποκτά πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων της, η «Ένωση» θα πρέπει να γίνει πιο ζωηρή επιθετικά. Κάτι που δίχως να έχεις έναν κανονικό σέντερ-φορ, με τόσους γερό αντίπαλο, όπως είναι η Ξάνθη, αποτελεί δύσκολη υπόθεση.

Το αποτέλεσμα δεν είναι απ' αυτά που λέμε, εκτός προγράμματος. Μιλάμε για μια Ξάνθη, που κατά κύριο λόγο, με ελάχιστες προσθαφαιρέσεις είναι ίδια ομάδα με πέρσι. Αυτή που είχε ρίξει τέσσερα στον ΠΑΟΚ και στον Παναθηναϊκό στο πρωτάθλημα, για να μην ξεχνιόμαστε. Στην ΑΕΚ, όπως είπε ο Δέλλας, έλειψε η καλή τελική πάσα στο πρώτο μέρος. Όμως κι εκείνος, προφανώς συμβιβαζόμενος με το Χ, σε μια εξαιρετικά δύσκολη έδρα, άργησε πολύ να κάνει τις αλλαγές, σε σημείο που να θυμίσει, Ντούσαν Μπάγεβιτς, τα παλιά τα χρόνια. Όταν αλλαγές, γίνονταν μόνο μετά το 70' και βάλε. Ακόμα και αν έχεις μόνη επιλογή τον Κρισάντους, για να γίνεις πιο απειλητικός, οφείλεις να τον βάλεις νωρίτερα.

Όσο για την διοίκηση: Εκείνη όφειλε να έχει αποκτήσει πολύ νωρίτερα κι άλλον επιθετικό κι όχι αφότου χτύπησε ο Τζεμπούρ. Στο ματς στα Πηγάδια, ήταν πολύ ισχνή η παρουσία της ΑΕΚ επιθετικά. Η Ξάνθη, δεν έχει άμυνα Πλατανιά και για να την διασπάσεις ειδικά στην έδρα της, πρέπει να έχεις έναν παίκτη σαν σημείο αναφοράς στην κορυφή της επίθεσης.

Καλύτερος μακράν στο γήπεδο ήταν ο Σιμόες. Ο Γκάλο σε μια δύσκολη έδρα κράτησε άριστα αμυντικά, ενώ ήταν πολύ καλός και επιθετικά στο πρώτο μέρος, γιατί στη συνέχεια περιορίστηκε. Ο Κύζας προς το τέλος, τα χάλασε, μιας και απέφυγε να δώσει δύο-τρία φάουλ για την ΑΕΚ, που θα ήταν σε καλή θέση, για τους καλούς εκτελεστές στημένων που έχει. Κολοβέτσιος και Τζανετόπουλος σταθεροί, από τους υπόλοιπους λίγα πράγματα.  

Πηγή: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags