Facebook Pixel «Υδραυλικός», απρόβλεπτος, σφαίρα! Με λίγο χαλινάρι!
| 2015-09-09 10:08:00

«Υδραυλικός», απρόβλεπτος, σφαίρα! Με λίγο χαλινάρι!

«Υδραυλικός», απρόβλεπτος, σφαίρα! Με λίγο χαλινάρι!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος επιχειρεί να σκιαγραφήσει το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού, τον Ερνάνι!

• Όπως πάντοτε λέω σε τέτοιες περιπτώσεις, το ίδιο θα πω και για τον Ερνάνι: δεν μπορώ να ξέρω τι θα κάνει στον Ολυμπιακό. Αν θα βγει η μεταγραφή του, πόσο θα βγει κλπ, κλπ. Αυτά μόνο το γήπεδο θα τα «πει».

• Εγώ μπορώ απλά να σας πω τι παίκτης είναι ο Πορτογάλος, με βάση όσα έχω δει από αυτόν κατά την περσινή σεζόν, κύρια με την παρουσία του στην Γκιμαράες, όπου έπαιζε βασικός-αφού στην Πόρτο δεν πήρε πολλές ευκαιρίες.

• Κι αυτό το οποίο είδα είναι έναν κυνηγό, που έχει το στοιχείο που κάνει τη διαφορά: το απρόβλεπτο. Όταν ο Ερνάνι πάρει την μπάλα στα πόδια, δεν ξέρεις ποτέ τι θα κάνει. Γιατί πολύ απλά θα επιχειρήσει να του την φέρει με κάθε τρόπο! Μα να σε περάσει από δεξιά, μα να σου βγει από την εσωτερική, μα να προσπαθήσει κατά μέτωπο, μα να βγάλει μία πάσα κοντινή, μία 30άρα. Η, να βλέπει αλλού και με τακουνάκι να την στείλει αλλού.

• Το μόνο σίγουρο είναι ότι με τον Ερμάνι ο θεατής δεν θα πλήξει! Θα τον δεις να κάνει σόλο απίστευτα, να κυνηγάει την όμορφη ασίστ, αλλά και το όμορφο γκολ. Θα τον δεις και με αψυχολόγητες ενέργειες, ένα επιπόλαιο σουτ, μία παραπανίσια ντρίμπλα-θα έλεγα ότι εκεί χρειάζεται λίγο χαλινάρι από τον πάγκο. Γιατί έχει τέτοια ικανότητα στην απαλλαγή από τον αντίπαλο, που σα να μεθάει μέσα στο παιχνίδι και θέλει να περάσει και τον δεύτερο και τον τρίτο στη σειρά!

• Το παιδί δεν είναι μόνο για μόστρα, όμως. Θα γυρίσει και πίσω να βοηθήσει τον μπακ, θα πιέσει να κλέψει μπάλες για να βγει στην κόντρα. Αλλά σίγουρα το δυνατό του σημείο είναι η ταχύτητα και η ντρίμπλα. Όταν θα πάρει την μπάλα στα πόδια του, μπορείς να περιμένεις από αυτόν ωραία πράγματα. Όταν μιλάμε για «υδραυλικό» παίκτη, ας έχουμε στο μυαλό μας τον Ερνάνι!

• Αυτό που του λείπει είναι λίγη καλύτερη ισορροπία. Έχει τη μαγεία στο παιχνίδι του, πρέπει να ψάξει περισσότερη ουσία και να αποφύγει το λάθος, το οποίο αναπόφευκτα θα έρθει όταν θα επιμείνει να κάνει το κάτι παραπάνω πάλι και πάλι. Κι όταν δεν του βγουν δύο και τρεις τέτοιες προσπάθειες, μπορεί να του χαλάσει η ψυχολογία και να του «γυρίσει» η κατάσταση.

• Σε αρκετά ο Ερνάνι θυμίζει τον Κάμπελ, καθώς κι οι δύο είναι αριστεροπόδαροι που βολεύονται πιο πολύ να παίζουν από δεξιά κι έχουν χάρισμα στο ένας μ΄ένα. Νομίζω ότι ο Πορτογάλος είναι πιο γρήγορος και πιο απρόβλεπτος, πιο φαντεζί. Ο Κάμπελ μπορεί να ψάχνει λίγο περισσότερο την ουσία, το γκολ.

• Αλλά οι προδιαγραφές του Ερνάνι είναι όντως εξαιρετικές. Γιατί παίκτες που μπορεί να σηκώσουν στο πόδι ένα γήπεδο δεν βρίσκεις εύκολα πλέον. Κι ο Ερνάνι είναι τέτοιος παίκτης...

Πηγή: SportFM.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags