Facebook Pixel Ουδείς ΑΕΚτζής στο «κόκκινο» ρόστερ
| 2015-10-18 17:29:00

Ουδείς ΑΕΚτζής στο «κόκκινο» ρόστερ

Ουδείς ΑΕΚτζής στο «κόκκινο» ρόστερ

Ο Άλκης Φιτσόπουλος κάνει δυο υποθέσεις εργασίας, για την ποιότητα των παικτών του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ και την «παράγκα»

Ας κάνουμε μία υπόθεση εργασίας: Ο Ολυμπιακός να είχε κερδίσει μόλις 1-0 την ΑΕΚ με το γκολ του Μποτία. Εύκολα περιγράφεται το σκηνικό της επόμενης ημέρας. «Ο Μποτία έκανε φάουλ στον Ντιντάκ στη φάση του γκολ, ενώ δυο φορές ο επόπτης – βοηθός ανέκοψε με ανύπαρκτο οφ σάιντ τον Αραβίδη. Άρα, η «παράγκα» ζει και βασιλεύει και διαμόρφωσε το τελικό αποτελέσματα. Πρέπει να αλλάξει το σύστημα και το. παρακράτος να παταχθεί» κλπ., κλπ., κλπ.

Η έκταση του σκορ, ωστόσο, το 4-0, δεν αφήνει και πολλά περιθώρια. Γιατί; Διότι εκτός από το. παρακράτος και την «παράγκα», μπάλα παίζουν κι οι ποδοσφαιριστές. Κι εκεί, το γήπεδο είναι ο καθρέφτης, ουδείς μπορεί να τον ξεγελάσει. Κι ο καθρέφτης αυτός, απλά επιβεβαίωσε ένα παγκόσμιο ποδοσφαιρικό αξίωμα χρόνων και χρόνων. Ότι τις μεγάλες ομάδες, τις κάνουν οι μεγάλοι παίκτες. Κι ότι τις μεγαλύτερες ομάδες, τις κάνουνε ακόμα μεγαλύτεροι παίκτες. Και τις τέλειες ομάδες τις δημιουργεί η πανάκριβη «αφρόκρεμα».

Μπορούν οι μεγαλύτερες σε μέγεθος ομάδες, να χάσουν από τις μικρότερες; Φυσικά. Αυτή είναι κι η ομορφιά του ποδοσφαίρου. Η Μπαρτσελόνα έκανε δυο ήττες από υποδεέστερους αντιπάλους. Είναι η εξαίρεση. Ο κανόνας είναι διαχρονικός και υπαγορεύει νίκη του μεγάλου εις βάρος του μικρότερου. Ο,τι, ακριβώς, έγινε στο «Καραϊσκάκης». Νίκησε ο Ολυμπιακός που διαθέτει καλύτερους παίκτες από την ΑΕΚ. Ο,τι άλλο, αποσκοπεί σε αποπροσανατολισμό της σκέψης και καλλιεργεί ψευδαισθήσεις.

Προς επίρρωση των προηγουμένων, κάπου διάβασα το εξής εκπληκτικό, που αφορά σε άποψη οπαδού της ΑΕΚ. Έγραψε το εξής: «Εμείς χάσαμε γιατί ο Δέλλας έκανε λάθος έβγαλε τον Σιμόες κι έβαλε τον Μπουονανότε. Αν ο Σίλβα έκανε κι αυτός το ίδιο λάθος κι έβγαζε κι αυτός έναν αμυντικό χαφ, εμείς θα κερδίζαμε 4-0»; Απλά πράγματα. Αν ο Σίλβα έβγαζε τον Κασάμι, θα έβαζε τον. Καμπιάσο. Αυτή είναι η διαφορά.

Ας αντιστρέψουμε τώρα τη λογική αυτή κι ας κάνουμε, μία, ακόμα, υπόθεση εργασίας: Ολυμπιακός και ΑΕΚ να είχαν ακριβώς το ίδιο ρόστερ και το. παρακράτος και η «παράγκα» να ήταν με το μέρος της Ένωσης. Θα νικούσε ποτέ, 4-0; Όχι, γιατί το επίπεδο των παικτών της δεν είναι το ίδιο μ” αυτό του Ολυμπιακού. Απλά, έχει τέτοια δυναμική και ποιότητα το ρόστερ του Ολυμπιακού, που θα κέρδιζε ακόμα και τη διαιτησία.

Όμως, ο Τύπος που είναι σε θέση να βγάζει λαγούς από τα καπέλα, δεν θα στεκόταν στην διαφορά δυναμικότητας, αλλά στο αποτέλεσμα, όπως και να είχε προέλθει αυτό. Προκειμένου να ρίξει δηλητήριο στη φλέβα του «πελάτη» του, θα έφτανε στο σημείο να επισημαίνει μετά βεβαιότητος ότι η ΑΕΚ είναι κατά πολύ ανώτερη από τον Ολυμπιακό σε όλους τους τομείς. Κι ο ψύχραιμος παρατηρητής θα είχε αναρωτηθεί: Ποιος από τους παίκτες της ΑΕΚ έχει θέση στο ρόστερ του Ολυμπιακού;

Πηγή: sportit.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags