Facebook Pixel Ελληνο-ευρωπαϊκό ταμείο!
| 2017-04-13 14:12:00

Ελληνο-ευρωπαϊκό ταμείο!

Ελληνο-ευρωπαϊκό ταμείο!

Σειρά παίρνει σήμερα το Europa League με τέσσερα πολύ μεγάλα ματς, ενώ το δικό του ξεχωριστό ενδιαφέρον έχει και το ντέρμπι του «Καραϊσκάκης». Τα παιχνίδια βγάζουν σημεία και περιμένουμε να μας στείλουν ακόμα ένα ταμείο! 

Ολυμπιακός – ΑΕΚ

Ο Ολυμπιακός την Κυριακή έμεινε στο 1-1 εκτός έδρας απέναντι στον Λεβαδειακό. Κακός στο πρώτο ημίχρονο, οπότε και δέχθηκε γκολ σε μία περίεργη φάση με λάθη και καραμπόλες. Ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του στο δεύτερο μέρος, πίεσε, δημιούργησε ευκαιρίες και τελικά ισοφάρισε με τον Καρντόζο στο 89ο λεπτό. Οι ερυθρόλευκοι είχαν δικαιολογημένα παράπονα από την διαιτησία του Κιοτζένη και πλέον χρειάζονται έναν βαθμό στις δύο εναπομείναντες αγωνιστικές για να κατακτήσουν τον τίτλο. Η ΑΕΚ την Κυριακή συνέτριψε με 5-0 την Κέρκυρα στο ΟΑΚΑ. Έκανε ό,τι ήθελε από το πρώτο λεπτό και έφτασε στο επιβλητικό αυτό σκορ χάρη σε τέρματα των Μπακασέτα (23΄, 54΄), Πέκχαρτ (39λ, 70΄) και Ντίντακ Βιλά (42΄). Αύξησε την διαφορά στο +4 από την 6η θέση και ουσιαστικά εξασφάλισε την συμμετοχή της στα play offs. Η ΠΑΕ ανακοίνωσε την ανανέωσε των συμβολαίων των αμυντικών Λαμπρόπουλου (23/2) και Μπακάκη (8/0). Την ίδια ώρα έχουν ήδη ξεκινήσει σκληρές διαπραγματεύσεις με την Λας Πάλμας για την περίπτωση του Αργεντινού επιθετικού Αραούχο (8/3), ο οποίος αγωνίζεται ως δανεικός ενώ ανοιχτό παραμένει το μέλλον του εξτρέμ από την Βενεζουέλα, Βάργκας (14/2), το συμβόλαιο του οποίου λήγει το καλοκαίρι. Τί παίζουμε; Στον αντίστοιχο αγώνα πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός επικράτησε 3-0 αλλά απόψε η ΑΕΚ αναμένεται πιο ανταγωνιστική. Οι ερυθρόλευκοι σκοράρουν εύκολα μπροστά στο κοινό τους αλλά η άμυνά τους είναι ευάλωτη και το αμφίσκορο βρίσκεται σε απόδοση που δεν μπορεί να αγνοηθεί.

Ολυμπιακός – ΑΕΚ GG (2.45)


Άγιαξ – Σάλκε

Με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία πάει ο Αγιαξ στο πρώτο παιχνίδι με τη Σάλκε, μετά από την επιβλητική του εμφάνιση και νίκη με 5-1 κόντρα στη Ναϊμέγκεν, η οποία ήταν η τρίτη διαδοχική στο πρωτάθλημα και τον έφερε σε απόσταση ενός βαθμού από την κορυφή της βαθμολογίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι δίνει το παρών σε προηµιτελική φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης για πρώτη φορά µετά το 2003, ενώ για να τα καταφέρει, χρειάστηκε να περάσει το εμπόδιο της Κοπεγχάγης στην προηγούμενη φάση. Μάλιστα έκανε ανατροπή εντός έδρας, κέρδισε 2-0 και σε συνδυασμό με το εκτός έδρας γκολ που είχε πετύχει (έχασε με 2-1 στην Δανία), πήρε την μεγάλη πρόκριση. Ο Αγιαξ σκόραρε στο πρώτο ηµίχρονο των 10 από τους 13 τελευταίους εντός έδρας αγώνες του. Αγνοεί την ήττα στα 11 τελευταία εντός έδρας παιχνίδια του στην Ευρώπη (6-5-0), έχοντας μάλιστα και πέντε σερί νίκες. Εμφανώς βελτιωμένη εμφανίστηκε η Σάλκε στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Βόλφσμπουργκ, τη διέλυσε με το άνετο 4-1 και συνεχίζει να βρίσκεται στο κόλπο για την ευρωπαϊκή έξοδο. Στους «16» του Γιουρόπα, βγήκε νικήτρια από τον γερμανικό εμφύλιο µε την Γκλάντµπαχ χάρη στα εκτός έδρας γκολ. Το πρώτο ματς έληξε στο 1-1 στην έδρα της Σάλκε, για να πάρει το μεγαλοπρεπές 2-2 στην έδρα της Γκλάντμπαχ και μαζί την πρόκριση στα προημιτελικά του θεσμού. Και μάλιστα σε ένα ματς στο οποίο είχε βρεθεί πίσω στο σκορ με 2-0! Η Σάλκε δέχτηκε γκολ στο πρώτο µέρος των 6 εκ των 9 τελευταίων εκτός έδρας αναµετρήσεών της. Έχει χάσει µόνο ένα από τα 11 τελευταία εκτός έδρας ευρωπαϊκά της παιχνίδια (7-3-1). Επίσης μετράει τρεις συνεχόµενες ισοπαλίες µε ισάριθµα g/g στο Γιουρόπα Λιγκ. Τί κρατάμε; Καμία από τις δύο ομάδες δεν συνηθίζει να ρισκάρει στα παιχνίδια της και κάτι ανάλογο περιμένουμε από αμφότερες και σήμερα. Άλλωστε σημείο δεν βγαίνει εύκολα από την αναμέτρηση, απόλυτα λογικά θα κινηθούμε στα γκολ, περιμένοντας ότι δεν θα ξεφύγει το σκορ. Πάμε με το σύνολο τερμάτων 2-3.


Άγιαξ – Σάλκε 2-3 γκολ (2.10)


Έμελεκ – Ιντεπεντιέντε Μεντεγίν

Η Έμελεκ έχει όλη κι όλη μία ήττα μέσα στο 2017 και την έκανε στη πρεμιέρα των ομίλων του Λιμπερταδόρες απέναντι στη Μελγκάρ εκτός έδρας. Έχει ελαφρυντικό πάντως για εκείνο το ματς, διότι βρέθηκε να παίζει με παίκτη λιγότερο μόλις από το 32’, ενώ πατούσε καλύτερα στο γήπεδο. Έπειτα έπαιξε μαζεμένα στην άμυνα και άντεξε τελικά μέχρι το 77’, όταν και διαμορφώθηκε το 1-0. Στο πρωτάθλημα του Ισημερινού είναι εξαιρετική και βρίσκεται στη κορυφή παρέα με τη Ντελφίν, έπειτα από οχτώ αγωνιστικές, ενώ παραμένει αήττητη εντός συνόρων. Στο πιο πρόσφατο, επιβλήθηκε εύκολα της Κλαν Τζουβενίλ με 2-0. Ακολουθεί ντέρμπι τη Κυριακή με τη Μπαρτσελόνα, αλλά δεν προς το παρών σκέφτεται μόνο το ματς με τη Μεντεγίν. Στο άλλο στρατόπεδο, η Ιντεπεντιέντε από το Μεντεγίν ξεκίνησε με το… αριστερό στη διοργάνωση, καθώς στην πρεμιέρα υποδέχθηκε τη Ρίβερ Πλέιτ και ηττήθηκε με 1-3. Σε ένα ματς που διακόπηκε λόγω βροχής για λεπτά, «πνίγηκε» στη συνέχεια, με τους «μιγιονάριος» να… χορεύουν στη βροχή και την Ιντεπεντιέντε να μην έχει τρόπο να τους ανακόψει. Τώρα πρέπει να πάρει αποτέλεσμα σε μια πολύ δύσκολη έδρα για να καλύψει το χαμένο έδαφος. Πολύ δύσκολη η αποστολή της. Στο πρωτάθλημα υπέστη ήττα – σοκ από την Ατλ. Μπουκαραμάγνκα με 0-1 εντός έδρας και έδειξε ότι έχει το μυαλό της στο ματς με την Εμελέκ. Ο κόουτς Ζουμπέλδια τόνισε στους παίκτες του ότι πρέπει να ξεχάσουν γρήγορα αυτό το ματς για το πρωτάθλημα. Πού ποντάρουμε; Η Εμελέκ θέλει τη νίκη που θα της επιτρέψει να… ρεφάρει την ήττα από τη Μελγκάρ. Στην έδρα της έχει τον τρόπο να παίρνει αυτό που θέλει και φιλοξενεί μια Ιντεπεντιέντε που τελευταία δεν πατάει καλά και πάει δίχως τον καλύτερο παίκτη της. Άσος η επιλογή.


Έμελεκ – Ιντεπεντιέντε Μεντεγίν 1 (1.92)
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags