Facebook Pixel Τον πόνεσε στο σπίτι του! Και πρώτη και εκδίκηση για το Κύπελλο η ΑΕΚ
| 2017-05-14 22:21:00

Τον πόνεσε στο σπίτι του! Και πρώτη και εκδίκηση για το Κύπελλο η ΑΕΚ

Τον πόνεσε στο σπίτι του! Και πρώτη και εκδίκηση για το Κύπελλο η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ επικράτησε 1-0 του ΠΑΟΚ και ανέβηκε στην κορυφή της ειδικής βαθμολογίας των πλέι οφ. Ο Ντίντακ το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης.

Η ΑΕΚ ήταν η νικήτρια του μεγάλου παιχνιδιού της πρεμιέρας των πλέι οφ. Η Ένωση επικράτησε του ΠΑΟΚ και πλέον ηγείται των πλέι οφ.

Βασικός ο Πέλκας – επέμεινε με Ανέστη ο Χιμένεθ

Λόγω της τιμωρίας του Σάκχοφ ο Βλάνταν Ίβιτς έπρεπε να υπολογίζει χωρίς τον Ουκρανό. Έτσι ο ΠΑΟΚ έπαιξε με τριάδα στα χαφ, με τους Κάνιας-Τσίμιροτ ως κόφτες και τον Μπίσεσβαρ σε ρόλο δεκαριού. Στην αριστερή πτέρυγα επέστρεψε ο Πέλκας, στα δεξιά τοποθετήθηκε ο Κάμπος και ο Πρίγιοβιτς ήταν ο μοναδικός επιθετικός. Στο τέρμα και στην άμυνα δεν είχαμε διαφοροποιήσεις. Ο Γλύκος υπερασπίστηκε τα γκολπόστ με τους Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο και Λέοβατς να παρατάσσονται μπροστά του.

Ο Μανόλο Χιμένεθ παρέταξε την Ένωση με το σχήμα που δοκίμασε στην τελευταία προπόνηση. Την αμυντική τετράδα αποτέλεσαν οι Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ. Στη μεσαία γραμμή ο Σιμόες είχε ρόλο κόφτη και δίπλα του έπαιξαν ο Αϊντάρεβιτς με τον Γαλανόπουλο. Στις πτέρυγες αριστερά αγωνίστηκε ο Μάνταλος, δεξιά ο Λάζαρος και μοναδικός προωθημένος ο Αραούχο. Έκπληξη είχαμε όμως κάτω από τα γκολπόστ. Ο Ισπανός τεχνικός προτίμησε τον Ανέστη αντί του Μπάρκα, προφανώς γιατί έκρινε, ότι είναι σε καλύτερη φόρμα, κάτι που το απέδειξε στον τελικό.

Γκολ ο Ντίντακ – τον κράτησε ο Γλύκος

Το πρώτο ημίχρονο απέκτησε από πολύ νωρίς πολύ γρήγορο ρυθμό, κάτι που οφείλεται στην ΑΕΚ, η οποία φάνηκε διαβασμένη, μπήκε πολύ άφοβα στο παιχνίδι, πίεσε ψηλά και κυκλοφόρησε με ταχύτητα τη μπάλα. Η Ένωση, αφού έδωσε μία γεύση για το τί θα ακολουθήσει, στο 7' όταν ο Λάζαρος πήγε να κρεμάσει τον Γλύκο με το κεφάλι (αλλά δεν τα κατάφερε), προηγήθηκε στο 10'! Ο Μάνταλος έβγαλε κάθετη στον Ντίντακ, ο οποίος εισήλθε από αριστερά και με πλασέ έκανε το 0-1. Ο ΠΑΟΚ αιφνιδιάστηκε και για έκανε αρκετά λεπτά για να επανέλθει από την ψυχρολουσία.

Γιατί η Ένωση είχε και άλλες ευκαιρίες για γκολ και στην ουσία τους γηπεδούχους έσωσε ο τερματοφύλακας τους, ο οποίος είχε δεχτεί μέγιστη κριτική για το γκολ που δέχτηκε στον τελικό. Οι «κιτρινόμαυροι» έχασαν απίστευτη ευκαιρία στο 14' όταν ο Γλύκος εξουδετέρωσε τον Μάνταλο σε τετ α τετ, ενώ δύο λεπτά αργότερα κράτησε ξανά τον ΠΑΟΚ, αποκρούωντας σε κόρνερ εξ επαφής κεφαλιά του Αραούχο. Μετά από τις φωνές του Ίβιτς, οι γηπεδούχοι εμφανίστηκαν πρώτη φορά στο ματς στο 17'. Ύστερα από αντεπίθεση, ο Καμπος έβγαλε τον Πέλκα σε θέση βολής, αλλά απέτυχε από πλάγια θέση να βρει δίχτυα.

Στη συνεχεια οι «ασπρόμαυροι», μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, προσπάθησαν να αναλάβουν τον έλεγχο, αλλά επιρεάστηκαν από τα νεύρα που τους δημιούργησαν οι διαμαρτυρίες τους σε δύο φάσεις που ζήτησαν πέναλτι (μία στον Μπίσεσβαρ και μία στον Πρίγιοβιτς). Συν τοις άλλοις η ΑΕΚ φρόντισε να του παγώσει τον ρυθμό και να τον αποδυναμώσει στο δυνατό του σημείο, τα άκρα. Ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να δημιουργήσει καθόλου από την πλευρά του Μάτος και του Λέοβατς, ιδιαίτερα στη μεριά του πρώτου, όπου απέδωσε το ντουμπλάρισμα του Μάνταλου.

Νεύρα και καθόλου μπάλα

Στο δεύτερο μέρος ο Ίβιτς έριξε Κίτσιου και Ενρίκε για να ενισχύσει τη δεξιά του πλευρά και να δυναμώσει επιθετικά τον ΠΑΟΚ. Η προσθήκη του Βραζιλιάνου ειδικά, έδωσε ενέργεια και ταχύτητα στο παιχνίδι αλλά καθόλου ουσία. Οι γηπεδούχοι με εξαίρεση μία φάση με τον Πρίγιοβιτς, στο 58', αντιμετώπισαν και πάλι δυσκολίες στη δημιουργία. Εν αντιθέσει, η ΑΕΚ ανέβαινε σιγά σιγά και προσπαθούσε να δημιουργήσει προϋποθέσεις για δεύτερο γκολ. Μάλιστα ο Χιμένεθ έβγαλε τον Αραούχο που δεν ήταν και πάλι καλός και έβαλε τον Αλμέιδα για να δώσει ύψος στην επίθεση. Στο 66' οι «κιτρινόμαυροι» βρέθηκαν κοντά στο 0-2 αλλά ο Γλύκος απέκρουσε το σουτ του Χριστοδουλόπουλου.

Αμφότερες οι ομάδες στάθηκαν άτυχες στην εξέλιξη του αγώνα, αφού έχασαν από έναν παίκτη, με τους Βαρέλα και Γαλανόπουλο να γίνονται αναγκαστικές αλλαγές λόγω τραυματισμών. Τα λεπτά περνούσαν, ο ΠΑΟΚ έχασε μία ευκαιρία με τον Κίτσιου στο 76', έδειχνε όμως να μη μπορεί να βρει δίχτυα. Συν τοις άλλοις μπήκαν και πολλά νεύρα στο ματς, ιδιαίτερα μετά το 79', όταν Χριστοδουλόπουλος και Κίτσιου είχαν μία αψιμαχία.

Στα τελευταία λεπτά το σκορ δεν άλλαξε, παρότι η ΑΕΚ στις καθυστερήσεις θα μπορούσε να μεγεθύνει τη νίκη της με τον Λάζαρο να χάνει τετ α τετ. Έτσι παρέμεινε το 0-1 με την Ένωση να ξεκινά με το δεξί τις υποχρεώσεις της στα πλέι οφ και να σκαρφαλώνει στην κορυφή της ειδικής βαθμολογίας, ενώ ο ΠΑΟΚ είναι δεύτερος.

ΠΑΟΚ (Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος (46' Κίτσιου), Βαρέλα (67' Μαλεζάς), Κρέσπο, Λέοβατς, Κάνιας, Τσίμιροτ, Μπίσεσβαρ, Κάμπος (57' Ενρίκε), Πέλκας, Πρίγιοβιτς

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Σιμόες, Αϊντάρεβιτς, Γαλανόπουλος (71' Γιόχανσον), Μάνταλος (71' Μπακασέτας), Χριστοδουλόπουλος, Αραούχο (62' Αλμέιδα)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags