Facebook Pixel Τους μπέρδεψε ο Στραματσόνι - Xάρισε βαθμό στον ΠΑΟΚ!
| 2016-02-22 13:34:00

Τους μπέρδεψε ο Στραματσόνι - Xάρισε βαθμό στον ΠΑΟΚ!

Τους μπέρδεψε ο Στραματσόνι - Xάρισε βαθμό στον ΠΑΟΚ!

Το άρθρο του Τσάρλι στο Goal, για το χθεσινό ντέρμπι στη Λεωφόρο!

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με 4-2-3-1, είχε ένα καλό πρώτο 60λεπτο, μέχρι τη στιγμή που παρενέβη ο Στραματσόνι και τα έκανε σαλάτα. Ο Ιταλός τεχνικός φημιζόταν από την παρουσία του σε Ιντερ και Ουντινέζε πως πάει σε εύκολες και αδικαιολόγητες αλλαγές προσώπων και συστημάτων. Απέναντι στο ΠΑΟΚ έκανε μία πρωτότυπη κίνηση που δεν συνηθίζεται.

Στο 56ο λεπτό χειροκρότησε τους Βλαχοδήμο, Καλτσά για τη συνεργασία τους στο δεύτερο τέρμα του Παναθηναϊκού, τρία λεπτά αργότερα έβγαλε και τους δύο. Η λογική λέει πως ο Βλαχοδήμος δεν ήταν εύκολο να βγάλει περισσότερο από 60 λεπτά. Οταν όμως η ομάδα, για τα δεδομένα της, πάει καλά δεν μπορείς να βγάζεις ταυτόχρονα δύο παίκτες και να αλλάζεις και τακτική. Βγάλε τον Βλαχοδήμο, κράτα τον Καλτσά και το 4-2-3-1. Ο Στραματσόνι αποφάσισε να αντικαταστήσει στο ίδιο λεπτό τον ποδοσφαιριστή που έδωσε τις δύο ασίστ, τον σκόρερ του δεύτερου τέρματος αλλά και να μετατρέψει το σύστημα σε 4-3-1-2. Ο ρόμβος δεν ταίριαξε στο 3-4-1-2 του ΠΑΟΚ, ξαφνικά η ομάδα του Τούντορ βρήκε χώρους στις πλευρές και τιμώρησε τις επιπόλαιες και αχρείαστες αλλαγές του Ιταλού τεχνικού.

Ο Ιγκόρ Τούντορ έκανε τα πειράματα στο ξεκίνημα του αγώνα. Εφάρμοσε για 30 λεπτά ένα 3-4-2-1 με τον Πέλκα στα δεξιά, απόφαση που για μεγάλο διάστημα κράτησε με παίκτη λιγότερο τον ΠΑΟΚ και του αχρήστεψε τη μία πλευρά. Οταν αποφάσισε να περάσει τον Πέλκα στον άξονα και να χρησιμοποιήσει τον Μυστακίδη στήριγμα στον Μακ τα πράγματα διορθώθηκαν. Ο Παναθηναϊκός βρήκε γρήγορο τέρμα και όσο είχε τους Καλτσά, Βλαχοδήμο στο γήπεδο ήταν επικίνδυνος. Ο Μπεργκ είχε ψυχολογία, καθώς είχε σκοράρει για δύο συνεχόμενα παιχνίδια και ο Βλαχοδήμος ξεκίναγε από αριστερά τις προσπάθειές του, αλλά έτρεχε προς τα μέσα με την μπάλα και γινόταν πολύ επικίνδυνος.

Οταν η τακτική άλλαξε και ο ΠΑΟΚ μείωσε με την γκολάρα του Τσίμιροτ, φάνηκε το κενό από τον άξονα του Ζέκα και το πόσο βαρύ είναι το κέντρο του Παναθηναϊκού με Λουντ και Αμπεΐντ. Δεν έβγαιναν τα μαρκαρίσματα από τις κινήσεις του Μακ στα δεξιά και από ένα ανέβασμα του Λέοβατς και μία πολύ καλή τελική πάσα του Μυστακίδη έφεραν την ισοφάριση. Ο ΠΑΟΚ πήρε ένα αποτέλεσμα ψυχολογίας. Είδε τον Μυστακίδη να κάνει μία πολύ καλή εμφάνιση και να παίρνει έναν πολύτιμο βαθμό από το πουθενά. Ο Παναθηναϊκός χάρισε μία δική του νίκη επειδή ο Στραματσόνι άλλαξε υπερβολικά πολλά πράγματα στο 60ό λεπτό και μπέρδεψε την ομάδα του.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags