Facebook Pixel Έχει μεγάλα σχέδια για την ΑΕΛ ο Κούγιας!
| 2017-07-28 18:35:00

Έχει μεγάλα σχέδια για την ΑΕΛ ο Κούγιας!

Έχει μεγάλα σχέδια για την ΑΕΛ ο Κούγιας!

Ο μεγαλομέτοχος της θεσσαλικής ομάδας μίλησε για το μεγάλο όραμά του για τους "βυσσινί"!

Ο Αλέξης Κούγιας παρουσίασε σήμερα το πλάνο της σχολής της ΑΕΛ, το οποίο χαρακτήρισε ως ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα!

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του για την σχολή της θεσσαλικής ομάδας:

"Σήμερα είναι μία πολύ σημαντική ημέρα για την ΑΕΛ. Για το ποδόσφαιρο της Λάρισας αλλά κυρίως για το ποδόσφαιρο της Θεσσαλίας και της Ελλάδας. Είναι και μία πολύ σημαντική μέρα για μένα. Συμπληρώνω δύο χρόνια εδώ που πήρα και τυπικά τις μετοχές της ΠΑΕ ΑΕΛ στην ιδιοκτησία της Ανίκητο Άλογο. Σήμερα θέλω να κάνω εμφανές ποιο είναι το πλάνο το οποίο είχα πάντοτε. Από την πρώτη στιγμή που επέλεξα να ταυτίσω τη ζωή μου με την ιστορική μας ομάδα και συγχρόνως να ταυτίσω τη ζωή μου με τον ιερό αυτό τόπο της Θεσσαλίας, της Λάρισας, όσον αφορά το μέρος του ποδοσφαίρου. Γιατί ως γνωστό η δουλεια μου και η οικογένεια μου δεν ζούνε εδώ. Τα επόμενα χρόνια θα ζω εδώ. Τα εκλογικά μου δικαιώματα θα είναι εδώ.

Από την πρώτη στιγμή που ήρθα στην ομάδα, ήξερα το πώς πήρε το πρωτάθλημα, το Κύπελλο, το πόσοι ποδοσφαιριστές έχουν βγει σε αυτή τη περιοχή αλλά και τα πέριξ. Είχα ένα στόχο. Να καταφέρω παρά τις δυσκολίες κάποια στιγμή όπως εκείνη την εποχή που απαγορευόντουσαν οι μεταγραφές να έχει η ομάδα μας έναν κορμό από παιδιά τα οποία θα έχουν μεγαλώσει με τα συναισθήματα του οπαδού της ΑΕΛ. Θα έχουν ταυτιστεί με την ΑΕΛ. Θα προορίζουν το παρόν και το μέλλον τους με την ομάδα μας. Για να γίνει αυτό, πρέπει να ξεκινήσεις υπό το μηδέν . Και δεν είναι εύκολο να γίνει. Όλο αυτό το διάστημα δεν έφυγε από το μυαλό μου η σημερινή μέρα. Η δημιουργία μιας σχολής στην οποία θα φοιτούν από 6-14 και τα οποία θα αποτελούν μέλη στην Κ15 στην Κ17 και στην Κ20 στο μέλλον.

Και είναι εφικτό οι προπονητές να επιλέγουν πριν φτάσουν στα 20 τους οι παίκτες, να επιλέγουν τα ξεχωριστά παιδιά για την μεγάλη μας ομάδα. Όπως έγινε φέτος με Καλύβα και Παπαπολυμέρου από το κ. Πάους. Το συγχρονο ποδόσφαιρο δεν έχει ταμπου στις ηλικίες. Νομικά δεν επιτρέπουν σε μία Ανώνυμη εταιρία εκτός αν δεν έχει αφομοιώσει το Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και το μητρικό σωματείο να ιδρύσει μία σχολή ποδοσφαίρου. Γι’ αυτό και έγινε η συνεργασία με την Αστραπή Νέας Πολιτεία.

Δεν είμαστε εδώ για να ανταγωνιστούμε. Είμαι κατηγορηματικός. Είχα πάντοτε ανοιχτή την αγκαλιά μου σε όλες τις ομάδες, ήμασταν μαζί στις εκδηλώσεις, πάντοτε φρόντιζα τα παιδιά από το Ερασιτεχνικό σωματείο. Δεν κλείνει τίποτα μεταξύ μας. Θα είναι πάντα ανοιχτό. Θέλουμε όμως να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω. Αυτά τα παιδιά θέλουμε να μην έχουν επιδερμική επαφή με το ποδόσφαιρο. Δεν θέλουμε να μαζεύουμε όλα τα παιδιά. Δεν κάνουν όλοι για ποδοσφαιρο ή για μπάσκετ ή για οποιοδήποτε άθλημα. Στην εισήγηση που έκανα έπρεπε να αγκαλιάσουμε και να μας αγκαλιάσουν από το Ερασιτεχνικό. Γνώρισα ανθρώπους. Μου πρότειναν πολλά ονόματα. Σε αυτά τα δύο χρόνια γνώρισα πολλούς στα σωματεία. Με πολύ περίσκεψη και προσωπική επαφή. Έκανα την επιλογή μου και πλησιασα τους ανθρώπους που διαθέτουν τα χρήματα τους , την προσωπική τους ενέργεια και την αγάπη τους για το Ερασιτεχνικό. Μίλησα τον κ. Τσίντζο και τον κ. Σκάρλο. Μιλάμε κάθε μέρα μέχρι και την μέρα που ανακοινώσαμε την συνεργασία μας εκείνο το βράδυ. Έχω γνωρίσει αρκετούς ανθρώπους. Όχι μόνο στο ποδόσφαιρο αλλά και φίλους.

Φίλος δεν είναι αυτός με το οικονομικό μέγεθος. Για μένα φίλοι μου είναι τα παιδιά του Άρη Πετρούπολης. Εδώ στη Λάρισα δεν βρήκα τέτοιους ανθρώπους. Ένα στέκι. Για να πουμε τις ανησυχίες μας, μία κουβέντα. Στο πρόσωπο αυτών βρήκα και παρέα. Και όταν μου πρότειναν να αναλάβω τη θέση του προέδρου στην Αστραπή Νέας Πολιτείας δεν το σκέφτηκα. Είδα την προσδοκία μου να γινεται πραγματικότητα. Βρήκα στέκι. Πιθανώς γνωρίζετε καλύτερα ποιοι είναι αυτοί και τι σημαίνουν για την κοινωνία της Λάρισας Διπλό καλό. Έγινε πραγματικότητα η δημιουργία ακαδημίας και η παρέα. Περισσότεροι με βλέπουν ως σκληρό. Βλέπουν την εικόνα. Αλλά ειναι διαφορετικό όταν με γνωρίζουν περισσότερο. Ο χρόνος θα μας φέρει πιο κοντά. Τα καλύτερα έρχονται και είμαι βέβαιος.

Το όνειρο μου είναι στον τόπο αυτό που έχει την έδρα της η Νέα Πολιτεία να μαζεύεται όλη η αφρόκρεμα των ακαδημιών της πολης. Να μην σταματά το ποδόσφαιρο. Δεν είναι μόνο τα μαθήματα στα παιδιά. Καθημερινά εκεί να γίνονται αγώνες όλων των ηλικιών. Να μαζεύονται οι γονείς και να καμαρώνουν τα βλαστάρια τους. Να ανταλάσουν οι υπεύθυνοι των ακαδημιών μας αλλά και των άλλων τις απόψεις τους και συγχρόνως να έχουν τη τύχη να συναντούν το τεχνικό τιμ της ΑΕΛ. Να τους επισκεπτόμαστε εμείς στους χώρους που οι άλλες ακαδημίες διδάσκουν ποδόσφαιρο. Και να μείνει πως η ΑΕΛ είναι η μητέρα αυτής της προσπάθειας μαζί με την Αστραπή Νέας Πολιτεία. Αυτό που θέλω να περάσω σαν μήνυμα είναι πως φιλοδοξούν να γίνουν μέλη της γενικότερης οικογένειας της ΑΕΛ. Δεν θα ρθουν ποτέ τα τμήματα Υποδομής. Μπορεί να κάνουμε φιλικά παιχνίδια. Μπορεί να έρθουν να παίξουν φιλικά παιχνίδια. Δεν θα το κάνουν όμως τόπο προπονήσεως. Έχουμε γήπεδα γι’ αυτές τις ομάδες.

Η σχολή αυτή θα έχει έδρα τα γήπεδα της Νέας Πολιτείας και με δαπάνες δικές μας θα εγκαταστήσουμε πυλώνες ηλεκτροφωτισμού, Υποδομές και οτιδήποτε μπορεί να κάνει καλύτερη τη ζωή των ποδοσφαιριστών. Όνειρο μου είναι να κάνουμε κλειστά γήπεδα. Με ένα μπαλόνι αλλά αυτό είναι δύσκολο. Ο επικεφαλής μας προπονητής θα είναι ο Γιώργος Καφφές. Ο κ. Καφφές και με μας και το τεχνικό τιμ θα διαλέξουν τους συνεργάτες για τις ηλικίες. Και τόπος που θα γίνονται μαθήματα θα είναι και τα Δέντρα. Στο πλαστικό στα Δέντρα που θα χωριστεί σε τρία γήπεδα για να προπονούνται τα παιδιά. Η συγκέντρωση θα γίνεται στη Νέα Πολιτεία που με το πούλμαν θα πηγαίνουν εκεί. Προσπαθούμε να πάρουμε και το δεύτερο πούλμαν. Το παλιό της ΑΕΛ με τον κ. Πηλαδάκη. Το ΔΣ της ΠΑΕ έχει προσφερθεί να το αγοράσει και θα είναι η πρώτη φορά που θα συνδράμει οικονομικά (γέλια). Έχει ιστορική σημασία αυτό το πούλμαν και το θέλουμε. Μίλησα και πριν από λίγο με τον κ. Πηλαδάκη για τη τιμή του. Δεν θα αρχίσουμε να μαλώνουμε γι’ αυτά. Θα το πάρουμε το πούλμαν αυτό.

Από την Δευτέρα θα αρχίσουν οι εγγραφές όπου θα υπάρξει ξεχωριστός τομέας Θα εμφανιστεί επισήμως και  το πλάνο των προπονητών στο οποίο περιλαμβάνονται οι Πάους, Φυντάνης και Καλαποθαράκος που θα διδάσκουν τακτική, φυσική κατάσταση, οι γιατροί θα διδάσκουν ακόμη και τους γονείς το τι να προσέχουν. Οι Μπασδέκης, Ζαχαρής θα είναι εκεί. Οι γυμναστές θα είναι εκεί. Όχι σε καθημερινή βάση. Υπό την αιγίδα αυτών των ανθρώπων θα αρχίσουν τα μηνιαία σεμινάρια προς τους άλλους προπονητές. Δεν βλέπουμε ανταγωνιστικά τίποτα για να ανέβει και το άλλο επίπεδο. Σίγουρα θα υπάρχει προπονητής τερματοφυλάκων. Όλοι αυτοί. Ο κ. Παόυς και ο κ. Φυντάνης θα ξεκινήσουν σεμινάρια σε όλο το Νομό. Είναι κομμάτι μας. Θα ξεκινήσουμε τη αναβίωση της σχολής ποδοσφαίρου της Λάρισας που δεν έιναι μόνο η ΑΕΛ και η Αστραπή αλλά όλες οι σχολές ποδοσφαίρου του Νομού Λάρισας. Υπήρχαν αρκετές ομάδες που έχουν εξαιρετικούς διαχειριστές της ιστορίας τους. Έχουν συναισθηματική Υποδομή τα Ερασιτεχνικά σωματεία. Μη ξεχνάτε πως η δική μας ομάδα πως τα Ερασιτεχνικά σωματεία ήταν αυτά που βοήθησαν στην συγχώνευση για να προέλθει η ΑΕΛ.

Η ΑΕΛ δεν εξελίχθηκε ποτέ σωστά σε επαγγελματική ομάδα όμως. Και συγχωρείστε γι’ αυτό. Και συνεχώς κατέρρεε ανά τους καιρούς παρότι είχε πανίσχυρους ιδιοκτήτες στο παρελθόν. Αν κάνετε ιστορική αναδρομή θα το διαπιστώσετε. Η διοίκηση που πήρε το πρωτάθλημα κατέρρευσε. Όπως και οι άλλες. Προσπαθώ βλέποντας μακρύτερα να δώσω την Υποδομή που χρειάζεται σε αυτή την ομάδα. Είμαι βαθύς μελετητής του ποδοσφαίρου και κατέληξα εδώ. Σε αυτό το πλάνο. Δεν ξύπνησα ένα πρωί για να το φτιάξω. Υπάρχουν παραδείγματα. Ο Πανιώνιος έφτασε υπό το μηδέν όμως στηρίχθηκε εκεί. Δεν ήταν καλύτερος από ΟΦΗ, Άρη κλπ. Είχε Υποδομή στους ποδοσφαιριστές και αυτή τον κράτησε. Το ίδιο, δε, συνέβη με άλλες ομάδες. Και τον Παναθηναϊκό η Υποδομή τον κράτησε. Ο Αναστασίου τον κράτησε με τις Υποδομές αν και κατέστρεψε τον Αλαφούζο ο Στραματσόνι με τους παίκτες που έφερε. Εμείς δουλεύουμε από τώρα για να έχουμε τα επόμενα χρόνια. Δεν προσβάλλω τις άλλες ομάδες που δεν επέλεξα να συνεργαστούν μαζί μας. Δεν τους βλέπουμε απέναντι μας. Και το δικό τους κομμάτι θέλουμε να γίνεται καλύτερο με σεμινάρια τα οποία θα διδάξουν οι Πάους, Φυντάνης, Καλαποθαράκος που στο παρελθόν έχουν ασχοληθεί με αυτές τις ηλικίες. Αν υπάρχει κάποιος ξεχωριστός θα προωθηθεί. Εμείς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τα σεμινάρια αυτά και να δημιουργήσουμε συνθήκες με την ΕΠΣΛ και θα έχουμε πετύχει το απόλυτο.

Η Αστραπή Νέας Πολιτείας είναι η μητέρα όλων. Εάν από το Ερασιτεχνικό σωματείο ζητούσουν τους προπονητές μας και τους ιατρούς μας θα πάμε. Όχι μόνο από την Ερασιτεχνική ΑΕΛ αλλά και από άλλους. Εδώ και μήνες έχουμε αποφύγει να απαντήσουμε σε προκλήσεις. Είναι ο σωστός τρόπος διαχείρισης. Εαν μας ζητήσει να συνδιοργανώσουμε εκδηλώσεις θα το κάνουμε. Αν μας ζητήσουν να κάνουμε και προπονήσεις στους χώρους αλλά και στα Δέντρα είμαστε ανοιχτοί σε κάθε περίπτωση. Στα σχέδια μας είναι η συμμετοχή και σε τουρνουά του εξωτερικού, να κάνουμε προπονήσεις στα Δέντρα και στο AEL FC ARENA να διοργανώσουμε τουρνουά με όλη τη Θεσσαλία αλλά προσέξτε. Δεν θέλουμε κόντρες με άλλα σωματεία. Απλά πάμε να το κάνουμε πιο εξειδικευμένο. Ο κ. Πάους και ο κ. Καλαποθαράκος έχουν ασχοληθεί με αυτό το κομμάτι. Ο Ηλιας Φυντάνης έχει φτιάξει ομάδες στο παρελθόν από το μηδέν.

Μαζί με τον κ.Φυντάνη είναι και ο κ. Παυλίδης ήταν κοντά στο ποδόσφαιρο. Και γι αυτό τον έχουμε και στην πρώτη ομάδα της ΑΕΛ τον κ. Παυλίδη. Χρειάζεται και τον εδικό και τον ωραίο τύπο για τις πλάκες στα αποδυτήρια. Το θέμα είναι να τους ενσωματώσουμε όλες στο ποδόσφαιρο της Λάρισας. Η λέξη οικογένεια πρέπει να εκφράζει την ΑΕΛ. Ήδη έγινε στην Αστραπή. Εμείς θα πάρουμε από αυτούς και αυτοί από εμάς. Θα υπάρχουν και αυτοί που θα πουλήσουν παίκτη στον Ολυμπιακό και στον ΠΑΟΚ ή στον Παναθηναϊκό. Που θα πάρουν ένα παιδί από το βυζί της μάνας τους για να το πάνε στην Αθήνα. Αυτοί είναι κόκκινα πανιά για μας. Αυτό θέλουμε να το θεραπεύσουμε".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags