Facebook Pixel To σχόλιο του Κ. Νικολακόπουλου για Ολυμπιακό!
| 2014-09-17 13:18:00

To σχόλιο του Κ. Νικολακόπουλου για Ολυμπιακό!

To σχόλιο του Κ. Νικολακόπουλου για Ολυμπιακό!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο blog του για τον μακράν καλύτερο Έλληνα σέντερ φορ. Αλλά και για τον άτυχο γκολκίπερ της Ατλέτικο...

Έγραφα χθες ότι όποιον γκολκίπερ, από τους δύο πολύ καλούς που έχει η Ατλέτικο, κι αν έβαζε ο Σιμεόνε, θα έπαιζε για πρώτη φορά στην καριέρα του στο Τσάμπιονς Λιγκ και «το Καραϊσκάκη δεν είναι το πιο κατάλληλο μέρος για ντεμπούτο…». Και συμπλήρωνα ότι, «ο Τσόρι με τον Μήτρογλου έχουν μαζί 15 (6+9) γκολάκια στο Τσάμπιονς Λιγκ…».

Ο Μήτρογλου λοιπόν τα έκανε 10 τα γκολάκια του στη μεγαλύτερη διοργάνωση του κόσμου-για να καταλάβουμε κάποια πράγματα: ο Μάντζουκιτς, δύο χρόνια μεγαλύτερός του, έχει 7 στο Τσάμπιονς Λιγκ... Δηλαδή εσείς τι πιστεύατε, ότι ο Ολυμπιακός θα έδινε 1,5 εκ. Ευρώ για ενοίκιο ενός έτους στη Φούλαμ κι άλλα τόσα στον παίκτη, για το…τίποτα; Ο Κώστας στο μόλις πρώτο του παιχνίδι ως βασικός από την επιστροφή του στον Ολυμπιακό και δεύτερο με τα ερυθρόλευκα γενικά μετά από εννιά μήνες, ύστερα από το 40λεπτο στο ματς με τον ΟΦΗ το περασμένο Σάββατο, απέδειξε τι σημαίνει σέντερ φορ.

Το παιδί έβαλε ένα ωραιότατο γκολ…

Ήταν μέσα και στα δύο πρώτα! Στο δεύτερο έκανε την εκπληκτική προσποίηση, που ήταν σαν ασίστ στον Αφελάϊ και στο πρώτο έκανε φοβερή προβολή, που αν μη τι άλλο δεν βοήθησε τον αντίπαλο γκολκίπερ…

Είχε άλλες τέσσερις στιγμές για να τελειώσει ο ίδιος φάσεις. Τη μία κόπηκε, την δεύτερη δεν έκανε καλό κοντρόλ σε περίπτωση που αν του έπιανε η κίνηση θα έβγαινε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα, την τρίτη αστόχησε και την τέταρτη μπλόκαρε το σουτ του ο Όμπλακ-δηλαδή συνολικά ήταν μέσα σε εφτά φάσεις!

Κέρδισε μία κίτρινη κάρτα από αντίπαλό του στο 88’.

Έβγαινε συνεχώς μακριά από την περιοχή και ζητούσε την μπάλα, βοηθώντας το παιχνίδι της ομάδας του.

Αυτό σημαίνει να έχεις ένα μεγάλο σέντερ φορ στην ενδεκάδα σου φίλοι μου. Τον μακράν καλύτερο Έλληνα σέντερ φορ κι έναν από τους καλύτερους στην Ευρώπη, όπως τον είχαμε δει πέρσι κι όπως πιστεύω ότι θα τον δούμε και φέτος.

Τώρα, για την χρησιμοποίηση του Όμπλακ και το πόσο ρίσκο πήρε ο Σιμεόνε, να έχουμε υπόψιν μας ότι ο νεαρός Σλοβένος από τα μέσα του περασμένου Δεκέμβρη ήταν ο πιο βασικός γκολκίπερ της Μπενφίκα. Δεν ήρθε από το πουθενά.

Έπαιξε στα 16 από τα 18 τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος.

Έπαιξε στην πρόκριση επί της Τότεναμ (3-1, 2-2), στο 0-0 με τη Γιουβέντους στον ημιτελικό στο Τορίνο και στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ στο 0-0 με την Σεβίλλη (κι ήττα στα πέναλτι).

Έπαιξε και στους τελικούς του κυπέλλου και του Λιγκ καπ της Πορτογαλίας, χωρίς να δεχθεί γκολ. Όπως γενικότερα είχε μηδέν παθητικό στα 20 από τα 25 συνολικά παιχνίδια του πέρσι στην Μπενφίκα, που σε αυτά τα 25 ματς με τον ίδιο κάτω από τα δοκάρια είχε 22 νίκες και τρεις ισοπαλίες!!!

Γι΄αυτό κι η Ατλέτικο τον χρυσοπλήρωσε για να τον αγοράσει από την Μπενφίκα το καλοκαίρι. Αλλά είπαμε. Το Καραϊσκάκη δεν είναι το πιο κατάλληλο μέρος για ντεμπούτο στο Τσάμπιονς Λιγκ…

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags