Facebook Pixel Ο Α. Δημάτος γράφει για το πρόβλημα του Παναθηναϊκού!
| 2015-01-19 16:16:00

Ο Α. Δημάτος γράφει για το πρόβλημα του Παναθηναϊκού!

Ο Α. Δημάτος γράφει για το πρόβλημα του Παναθηναϊκού!

Η αγωνιστική κριτική σε λάθη που έγιναν ή δεν έγιναν σε ένα παιχνίδι, για μία ομάδα που κάνει ή πρέπει να κάνει πρωταθλητισμό, είναι εύκολη υπόθεση.

Σαφώς και ο Γιάννης Αναστασίου πέταξε ένα ημίχρονο στη Νέα Σμύρνη με τον Μπαϊράμι, σαφώς και μέχρι σήμερα έχει ξενίσει αρκετές φορές με τις επιλογές του ή με το ιδιότυπο ροτέισον το οποίο εφαρμόζει.

Από ένα σημείο, όμως, και μετά, φοβάμαι ότι, ως προς τον Παναθηναϊκό, το πρόβλημα είναι πολύ πιο σοβαρό. Και όσον αφορά τον Αναστασίου αλλά και τους παίκτες του, υπάρχει και ζήτημα προσωπικότητας, θέμα αυτοπεποίθησης αλλά και τσαγανού στα παιχνίδια που «καίνε».

Είναι σίγουρα πρόβλημα νοοτροπίας, αν δει κανείς τον εξαιρετικά χαλαρό τρόπο με τον οποίο οι «πράσινοι» μπήκαν να παίξουν και στην Τρίπολη και στην Ξάνθη και στα Γιάννενα, αλλά και το βράδυ του Σαββάτου στη Νέα Σμύρνη. Δεν είναι τόσο θέμα αγωνιστικό ή ποιότητας το τι περισσότερο θα μπορούσαν να είχαν κάνει σε αυτά τα τέσσερα ματς από τους τρεις βαθμούς που συνολικά συγκέντρωσαν, στην πιο καθοριστική στροφή του πρωταθλήματος, με τρεις ισοπαλίες και μία ήττα στα Πηγάδια.

Πρόκειται για αγωνιστική εικόνα που προδίδει ότι στον Παναθηναϊκό οι νίκες σε αυτά τα παιχνίδια δεν ήταν ο βασικός στόχος, σαν να επρόκειτο για ματς εκτός συναγωνισμού ή σαν να μην υπάρχει στόχευση για τους «πράσινους» στη Super League. Και αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Το αν ο Παναθηναϊκός μπορεί να διεκδικήσει ή όχι το πρωτάθλημα είναι κάτι που κανείς δεν το γνωρίζει. Το αν ο Παναθηναϊκός απέχει πολύ ως ρόστερ σε ποιότητα από τον Ολυμπιακό ή τον ΠΑΟΚ είναι επίσης κάτι που σηκώνει πολύ κουβέντα. Το ότι ο Αναστασίου και οι παίκτες του πρέπει να έχουν ως πρώτο στόχο τη διεκδίκηση του τίτλου δεν είναι κάτι που συζητείται. Δεν φαίνεται όμως και να το πιστεύουν και να θέλουν να το παλέψουν.

Τα λάθη ενός προπονητή ή η κακή κατάσταση κάποιων ποδοσφαιριστών συμβαίνουν συχνά. Το πρόβλημα της νοοτροπίας, όμως, είναι κάτι που απαιτεί χρόνο για να γυρίσει. Και είναι ξεκάθαρο ότι το συνεχόμενο «όλα καλά και δεν τρέχει τίποτα», που αναπτύσσεται στον Παναθηναϊκό, πλήττει το DNA μιας ομάδας που δεν μπορεί να έχει άλλο στόχο από το να βλέπει την κορυφή.

Είναι εντελώς διαφορετικό το όποιο μήνυμα προς τον κόσμο για στήριξη και άλλο πράγμα το τι περνάει μέσα στα αποδυτήρια σχετικά με το πού μπαίνει ο πήχης και ποιος είναι ο στόχος...

Δύο εβδομάδες καθοριστικές για τον ΠΑΟΚ

Πριν από το ντέρμπι της Τούμπας με τον Ολυμπιακό, ο ΠΑΟΚ έχει την πολύ καλή συγκυρία ότι για δύο εβδομάδες δεν θα έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις. Στο κύπελλο δεν παίζει και στο πρωτάθλημα δεν υπάρχει το ματς με τη Νίκη Βόλου. Ενα μεγάλο διάστημα για τον ΠΑΟΚ μέσα σε έναν πολύ φορτωμένο Ιανουάριο και για ανασύνταξη αλλά και για μεταγραφές. Στα συν τού Δικέφαλου το ότι έχει δύο όλα κι όλα ματς μέχρι το ντέρμπι, ενώ ο αντίπαλός του έχει πέντε, μαζί με τα δύο για το κύπελλο. Και η αλήθεια είναι ότι ο ΠΑΟΚ έχει πολλά μέτωπα τα οποία πρέπει να κλείσει, για να επικεντρωθεί και πάλι στον αγωνιστικό του στόχο, που δεν εξαντλείται βεβαίως στο ντέρμπι της 8ης Φεβρουαρίου.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags